Ga naar inhoud
  • 0

Meerdere electronica fouten


jdwit

Vraag

 

Het zit als volgt: sinds een paar weken heeft mijn Passat een probleem met electronica. De symptomen zijn:

- Bij aanzetten blijft het instrumentenpaneel geruime tijd (30 seconden of meer) uit. Uiteindelijk gaat het aan en komt er een melding van parkeerrem "Parking brake fault, see manual". Verder brand het lampje van de motor. Daarnaast staan alle standen van de automaat PRNDS gemarkeerd als geselecteerd. Als ik nu zonder te wachten de auto in versnelling zet gaat dat met een schok. Als ik even wacht en de auto aan en uit zet, en m dan in versnelling zet is de schok er niet. Bij het rijden functioneert alles meestal normaal.

- 2 keer is het gebeurd dat de automaat niet verder schakelt dan de 3. Bij stoppen, uitzetten en weer aan functioneert het weer normaal.

- Soms doet het probleem zich niet voor, dan komt er geen parking brake fout en is de indicatie van stand van de automaat normaal.

Ander verschijnsel is dat bij het starten de dagteller en andere gegevens van de boordcomputer allemaal op weer op 0 staan. Verder reageert besturen van het MFD met de rechterhendel vrijwel niet. Bij proberen (ik was op zoek naar een reset), kwam ik in het menu van de standkachel en kan ik niet anders dan die activeren de volgende dag om 06:00 😀, terug/annuleren reageerde niet.

Ik heb de auto weggebracht voor onderzoek, en daar is een aantal uur besteed/gerekend en de conclusie was dat het instrumentenpaneel geen communicatie tot stand kan brengen met verschillende andere modules waaronder de automaat. Dat kwam naar voren uit de foutcodes, wat er naar zeggen veel waren. Bij het verbreken van de verbinding en daarna weer terugzetten lijkt er even niets aan de hand, maar daarna verloor het instrumentenpaneel na een tijdje weer de communicatie. Hun voorstel is om het instrumentenpaneel te laten reviseren, incl uit- en inbouwen zo'n 650 Euro. Echter wel de kanttekening dat het niet zeker is dat het hier aan ligt.

Herkend iemand dit probleem en is het aannemelijk dat revisie van het instrumentenpaneel het probleem oplost? Is het mogelijk dat de gateway module een rol speelt bij het probleem? Ik heb een namaak VCDS kabel, ik kan hiermee proberen uit te lezen en hier foutcodes te plaatsen.

Alvast bedankt voor eventueel input !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0
@dreke

Verstuurd vanaf mijn SM-G780G met Tapatalk


Bedankt, ik ga het navragen.

Heeft iemand nog tips hoe ik kan proberen mijn MFD menu weer toegankelijk te krijgen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Kan ik nu goed volgen en had je er een 3C0 920 871P teller in en nu een 3C0 920 871D, weet niet of het wat verschilt qua software maar misschien heeft dat wat de maken met de knop op de hendel ?

De overige coderingen staan zo te zien goed (op deze van de radio en gateway na dan) 

Radio eventueel wijzigen naar 

16 00 00 00 01 00 05

Gateway wijzigen naar

FD 81 7F 0F 10 0A 02 00 20 02

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Misschien de accu even helemaal lis om zo een complete canbus rust te forceren.

Dit ga ik morgen idd proberen. Ik lees ook dat beide Polen loskoppelen en tegen elkaar aan (cap discharge) wel wordt gedaan, heeft dat zin, en heeft dat nadelen dat er instellingen/coderingen verloren gaan? Er zit trouwens een tweede accu achterin, die moet er dan uiteraard ook af


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Het type teller wat er nu in zit ondersteunt ook MFD menu. Wat je even zou kunnen doen is de codering van Module 16, stuurwiel de laatste cijfer naar 2 coderen.
daarna ca 15 minuten contact uit en auto op slot. (canbus rust) en daarna de codering weer naar 4 )with board computer. (MFD scherm)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden