Ga naar inhoud

Volkswagen New Midsize Coupé: kleintje Passat CC


Schippersss

Aanbevolen berichten

Niches zijn er om gevuld te worden en Volkswagen heeft zich nog even achter de oren gekrabd. Een compacte vierdeurscoupé staat namelijk nog niet in de showroom, maar met deze New Midsize Coupé Concept geven de Wolfsburgers een voorproefje van hun antwoord op de Mercedes CLA.

 

m1mykofbxpkc.jpg

 

Volkswagen laat er geen raadsel over bestaan wat we hier voor ons hebben. De Duitsers noemen het beestje bij de naam, en dopen het nieuwste studiemodel New Midsize Coupé, een vooruitblik op een relatief compacte vierdeurscoupé als passend antwoord op Mercedes' CLA-klasse.

 

m1mykogb0cka.jpg

 

Het toekomstige kleine broertje van de Passat CC staat binnenkort te schitteren op de beursvloer van Peking en is met een lengte van 4,57 meter net even korter dan de Jetta. Opvallend genoeg is het studiemodel met 1,84 meter 2 centimeter breder dan de Passat. Met 1,42 centimeter in de hoogte is de NMC-concept bovendien een lagere verschijning dan z'n bestaande broertjes.

 

m1myknqbflkd.jpg

 

Afgaand op de designschetsen denken we dat de nieuwe Volkswagen, geheel conform het carrosserieconcept, hoge schouders en een lage daklijn krijgt. De concept-car staat op 20-inch lichtmetaal en is in een Dragon Red-kleurige jas gestoken. Hij beschikt bovendien over een panoramisch schuif-kanteldak.

 

m1myknqbe3ke.jpg

 

Achter de grille zien we 36 'eenheden' die elk weer uit drie verticale delen bestaan. Een stilistisch geintje dat we mogelijkerwijs op toekomstige Volkswagens zullen terugzien. Hetzelfde geldt voor de vormgeving en indeling van de lichtunits. Ook achter de koplampbehuizingen vinden we de verticale lijntjes terug, volgens Volkswagen dienen ze hier ter verkoeling van de ledverlichting. Ook op de bilpartij komen we ledverlichting tegen zoals we dat nog niet van Volkswagen kennen.

 

m1myknqbc3kf.jpg

 

Onder de kap houdt dezelfde, 220 pk sterke 2,0-liter TSI zich schuil die we kennen uit de Golf GTI. Een sprintje naar de 100 km/h moet het studiemodel in 6,5 seconden kunnen afleggen, z'n top ligt op 244 km/h. Schakelen gaat uiteraard met een 7-traps DSG-bak, het verbruik moet uitkomen op 6,4 l/100 km. Dankzij z'n bagageruimte van 500 liter kun je in de NMC in elk geval meer meezeulen dan in de Golf GTI, die een kofferbak met een inhoud van slechts 380 liter heeft. De cockpit is rijkelijk voorzien van alcantara en biedt plaats aan vijf personen.

 

Met het studiemodel wil Volkswagen overigens tonen hoe flexibel de MQB-platformen nu werkelijk zijn. De New Midsize Coupé is namelijk samengesteld uit zowel het MQB-A- als MQB-B-platform.

 

Bron:Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opvolger van de Scirocco dus ;-)

 

Een scirocco met een kontje en 5 deurs zou het dan moeten zijn... is gewoon een nieuwe niche (mercedes cla bijvoorbeeld, is ongeveer dezelfde auto qua vorm, of te wel de concurrent van deze auto).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden