Ga naar inhoud
  • 0

Zenec NC2011D geplaatst, geen OPS en stoelverwarming te zien


wiseguy

Vraag

Ik heb vanavond mijn nieuwe naviceiver ingebouwd, de Zenec NC2011D en het is werkelijk waar een schitterend apparaat.

 

Helaas krijg ik alleen een paar dingen niet werkend, terwijl die wel ingebouwd zijn in mijn auto:

- OPS (ik heb zowel voor als achter parkeersensoren)

- Informatie over de stoelverwarming.

 

OPS

Ik heb de handleiding gevolgd en netjes in "Hoofdmenu - Setup - Algemeen - Driver Assistentie" de functie "OPS" geselecteerd.

Wanneer ik vervolgens de auto in zijn achteruit zet, dan zie ik niets gebeuren. Ik hoor natuurlijk wel de piepers van de parkeersensoren geactiveerd worden, maar er verschijnt geen optische weergave.

 

Wanneer ik bij Driver Assistentie de optie "Camera" selecteer en de auto in zijn achteruit zet, dan wordt direct in het scherm weergegeven dat ik naar de camera schakel (ondanks dat er nog geen camera ingebouwd zit).

 

Iemand enig idee hoe ik de optische weergave van de parkeersensoren te zien kan krijgen?

 

Informatie stoelverwarming

De stoelverwarming in mijn auto is af-fabriek ingebouwd geleverd. Ik zou verwachten dat ik netjes de informatie over de stoelverwarming in beeld krijg wanneer ik op een van de stoelen de stoelverwarming activeer. Helaas gebeurt er ook nu niets.

 

Moet ik hiervoor nog instellingen doen in de Zenec? Moet ik hiervoor middels VAG-COM iets instellen?

 

Ik hoor het graag of iemand hier een antwoord op heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Helaas.... soft reset uitgevoerd, alle instellingen uiteraard kwijt.... maar geen AC popup of OPS weergave hoor.... :(

 

Weet iemand eventueel of de radio opnieuw geprogrammeerd moet worden via VAGCOM?

Dat begint namelijk steeds logischer te lijken... (vrijwel) alles nu geprobeerd, maar niets werkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Je geeft aan dat de radio er al een paar keer is uit geweest.

Heb je de can-interface al eens afgekoppeld, even wachten en dan terug aankoppelen. Misschien dat deze dan ook reset en de nieuwe delen dan wel ziet ?

Weet niet of het de oplossing is maar misschien proberen waard.

De Zenec nc 2010 die er bij mij in zat deed netjes de clima weergave. Ops niet want dat heb ik niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nog steeds geen oplossing hier? En wulfke ja staat zeker aangevinkt. Navigatie werkt ook gewoon tussen de tellers. Eerst dachten we dat het aan de clima lag omdat deze van een geloof touran was. Maar nu de ops ook geen weergave heeft moet het wel of aan de gateway of de radio liggen of aan de codering. Zit wel een gateway in van ali express wel een q zou dit verschil kunnen maken. Is volgens mij geen origineel vw. Iemand die nog even zn hersenen wil laten kraken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als de rest feilloos werkt zou ik de gateway niet verdenken. Toch niet op het vlak van werking.

Maar als ik zo even rondlees op het net dan blijkt het dat het hier niet om een geval apart gaat, zijn wel meerdere met dit probleem. Maar elk topic dat je leest loopt vast of komt er totaal geen oplossing meer.

Veel relevante info heb ik ook niet gevonden met uitzondering van het aanvinken van de navi in de gateway. Dat moest ik niet doen bij mijn ex Zenec. Kan er niet even langsgegaan worden bij een ACR dealer om hier even raad te vragen. Of een mogelijke oplossing aan te bieden.

Ikzelf zou nog eens wat proberen met resetten en spanning eraf en er terug op zonder de can- interface en eens alles onder spanning staat de can interface terug koppelen. Volgens ik vroeger vernomen had was de can interface zelflerende en detecteerde hij zelf welke componenten er aanwezig zijn.

Heb destijds ook een andere clima geplaatst gehad terwijl de zenec er al in zat en de clima gaf toen ook geen weergave. Na een can update gaf deze dat dan wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Wulfke, je bdoelt een CAN update van de Zenec? Die zie ik voor mijn model niet staan, tenzij je een Golf hebt.... Daar is wel een CAN update voor beschikbaar.

Of bedoel je een update voor de CAN in de auto?

 

*EDIT*

Gisteren toch maar de CAN update voor de Golf 6 geïnstalleerd en alles netjes volgens de instructies van ZENC gedaan. (Update via USB, na update radio uitzetten, accu los voor 15 minuten om alle systemen te resetten, daarna controle op software en inderdaad staat nu de CAN-software op v26 i.p.v. v25)

 

Radio ingesteld zodat de AC popup getoond moet worden en dat de OPS als standaard instelling wordt getoond bij achteruit rijden..... maar helaas nog steeds niets op het scherm te zien. Daarna ook de systeemsoftware nog bijgewerkt met de allernieuwste update, ook weer netjes volgens de instructies van Zenec.... maar ook nu nog steeds geen AC popup of OPS te zien op het scherm.

 

Voor wat betreft de AC-popup zou het nog kunnen dat alleen een nieuwere AC unit die origineel voor een Passat 3C/3AA is, ook daadwerklijk zou kunnen werken. Dit kan ik natuurlijk gelukkig redelijk snel testen door even een werkende AC-unit in de auto te klikken....

 

Het enige dat ik me nog kan voorstellen voor de weergave van de OPS is dat de gateway eventueel opnieuw geprogrammeerd moet worden....

 

Als dat het niet is, dan geef ik het op.... dan zal het mijn tijd wel duren en dan is het gewoon zoeken naar een volgende auto waar dit alles gewoon af-fabriek op zit.... :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik haak ff in,

 

Bij mijn nc 2010 doet de clima weergave het wel alleen zijn links/rechts omgekeerd.

Alle bediening van de bestuurderskant word op de radio als passagierskant weer gegeven.

Volgens mij heb ik een Engelse CC climapaneel ;-)

Of heeft iemand anders een verklaring?

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden