Ga naar inhoud

3 kinderstoelen op de achterbank


Bastiaan47

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Sinds kort zijn we in verwachting van ons derde kindje. (we hebben al een tweeling van 2,5 jaar) Na het genieten van het zwanger zijn ga je nadenken over praktische zaken. Wat doen hiermee en wat doen we daarmee. 1 van deze praktiche zaken is dus ook, hoe zet ik 3 kinderen vast op de achterbank van mijn passat variant uit 2003.

 

Heeft iemand hier ervaring mee of heeft er iemand tips. Onze tweeling zit nog in de autostoelen, en er moet dus nu nog een maxicosi bij. Helaas is de passat niet voorzien van 3 3-punts gordels (is deze evt nog achteraf te monteren). Ik heb hier op het forum gelezen dat er een mogelijkheid is om isofix beugels aan te brengen, maar dan blijft de vraag natuurlijk bestaan past het op de achterbank? Ja natuurlijk weet ik meten is weten maar we hebben nog geen maxicosi.

 

Wie o wie heeft er tips of ervaringen voor ons. Ik ben benieuwd.

 

Groeten Bastiaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ligt aan de leeftijd en de stoeltjes die je daarvoor hebt.

Indien de 2 maxi-cosi's opvolgers en een maxi cosi wilt plaatsen is dat niet mogelijk dan willen de deuren niet meer dicht.

Indien je twee opvolgstoelen plaatst en een maxi cosi dan gaat dat wel lukken maar lekker zit het niet. Voor de korte afstanden gaat dit wel.

Ik geloof dat het redelijk gaat indien de kinders in een soort stoeltje zitten en dat is vanaf 4 jaar.

 

Wat ook nog kan is de breedste stoel voor zetten en moeders met twee kinderen achterin. (Wel de airbag uitzetten indien de stoel achterste voren staat).

 

Ik denk toureg, pheaton of touran?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties, de Pheaton lijkt me nog de beste optie. Ik moet dan alleen een inzameling starten want ik kan hem helaas niet betalen ha ha .....

 

Zelf hoop ik dat ik een set isofix beugels kan plaasten zodat de maxicosi erin past. Ik denk dat het zoeken word naar smalle stoelen. Ik houd de reacties in de gaten, ben benieuwd of er nog meer creatieve oplossingen zijn.

 

De vrouw achterin met de twee kids en een op de voorstoel is voor ons geen optie. In iedergeval bedankt voor het meedenken.

 

Bastiaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

In onze 3BG staan 3 Maxi Cosi Rodi naast elkaar. Past prima. Met behulp van gordelverlengers is het vastmaken van de gordels een eitje.

 

Als jullie tweeling in 2 Priori's en de jongste straks in een Maxi Cosi moeten zal het krapjes worden op de achterbank denk ik.

 

Kan de tweeling als de jongste geboren is niet in een Rodi ? 2 Rodi's en een Maxi Cosi moet kunnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan ook kijken naar een achterbank waar wel 3 punt op rij zitten,die hebben vaak 3 steunen achterin.

Kun je zo inbouwen,enkel de rug leuning van de andere omzetten.

Die is in 2 delen,maar in de rug zit een gordel en in de bodum. Is dus wel aan te passen,heb het al eens een keer gedaan,niet omdat het nodig was,maar ivm overstap toen van stof basis naar leer.

Stelt echt niks voor,enkel de rug voor over klappen en de koffer mat even los klikken,en dan vind je daar een torx die een beugeltje ter plekke houd,draai je die los kun je deel voor deel de rug eruit pakken. En op de sloop ergens een andere rug zoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben er nog niet uit wat ik moet doen. Zit nu te denken om een andere auto te kopen. Misschien is een Touran iets (andere sugesties zijn ook welkom). Heeft iemand hier ervaring mee....

Weet iemand toevallig de breedte van een Touran achterin. Is deze breder dan van een Passat.

 

Bedankt voor de reacties. Ja ik weet het het is dan wel geen passat, het blijft dan in ieder geval een Volkswagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan me niet voorstellen dat een Touran breder is, ik denk wel dat de gordels wat gunstiger geplaatst zijn voor kinderzitjes en waarschijnlijk zijn de gordel "klikkers" niet strak in de bank gemonteerd maar hebben deze wat lengte.

 

PS: er staat mij iets bij van een duitse test van auto's icm 3 kinderzitjes (adac oid), misschien heeft iemand een link?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik zal eens gaan zoeken op het web naar de duitse test.

 

Sietze bedankt voor je tips. Indien ik voor een Touran ga moet het wel een nette auto zijn en het liefst een zwarte 2.0 FSI met niet al te veel km. Ik weet dat dit lastig zal worden. Ik ga me maar eens orienteren.

 

Tips / oplossingen voor mijn passat zijn nog steeds van harte welkom, dit is tenslotte wel de goedkoopste oplossing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden