Ga naar inhoud
  • 0

achterveren en weg is de ligging


oussie

Vraag

Ik rijdt de pas nu sinds maart 2009. Dat ik startte met de auto stond er 60000 op de teller. De vorige eigenaar had er 2 vakanties mee gedaan, met aanhanger en 70 kg kogeldruk. Wat me direkt opviel bij de pas was dat de achterveren al snel doorzakken. Met de wintersport had ik een huur passat mee, uit 2008. 1.8tfsi variant met 30000 km. Ook die passat was met bagage al flink aan het doorzakken.

 

Nu heb ik voor de zomervakantie hulpveren laten plaatsen, en dit ging veel beter. Met name volle bak, en caravan ging goed. Nu leeg is het een drama. Voor en achter "praten" een andere taal, wegligging is zoek en dweilen maar.

 

Ik wil een andere veren en schokkerset laten plaatsen (schoks voor zijn ook al slap aan het worden nu 87000km)

Met mijn alfa had ik gele koni's en was daar zeer over te spreken. Van Koni dacht ik dus de sportkit te nemen, echter deze verlaagd 4 cm.

 

Momenteel met lege auto meet ik voor over het hart van de velg 62 cm bovenkant band, en 68 cm tot aan de wielkast, achter 62 cm en 69,5 tot aan de wielkast.

 

Als ik de verlagingskit toe pas ben ik wel huiverig voor rijden met belading, en caravan. Zou dit nog wel gaan?

Graag hoor ik wat de hoogtes zijn bij jullie passies!

 

Thnx

Arjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Normaal gesproken is het geen probleem om met een verlaagde auto een caravan te trekken. Meestal is het effect zelfs positief, omdat de veren stijver zijn en beter de belading verwerken kunnen dan de slappe standaard veren. Niet alleen op en neer, maar ook zijdelings en qua sturen rijdt de auto beter.

 

Kortom, er is geen belemmering om een verlagingset te monteren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik ben het hier grotendeels wel mee eens. Wat ik echter wel wil toevoegen is dat ook bij verlagingssets comfortabele uitvoeringen zijn. En in dit geval zul je heel duidelijk moeten kiezen voor comfort en doorslaan met caravan, of stuggere vering en niet-doorslaande vering met caravan.

In het geval je daar niet tussen wilt kiezen zijn hulpveren gedurende de vakantie de enige optie en laat je die na de vakatie weer verwijderen.

Andere optie is om een niveauregeling in te bouwen (die zijn er ook als aftermarket, m.b.v. luchtreservoirs in de schokdempers). Maar dat blijft wel een compromis.

 

Misschien ook wel zinvol dat dit als een typisch Passat-probleem wordt ervaren maar dat het een probleem is waar veel meer grotere en luxere auto's mee kampen (ik had dit probleem ook met mijn Opel Omega ... )

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Heb ook zitten denken aan nivomat systeem. Of iets instelbaars als schroef.

 

Echter ga ik het liefst voor "uitgebalanceerd sportief". Ervaring leert dat schokker en veer op elkaar afgestemd dienen te zijn

Vandaar mijn voorkeur voor koni in kitvorm. In duitsland (passat forum) hebben veel gasten een kw 40 veren set met gele koni's.

 

Mijn enige angst blijft dus bij belading. En hulpveren eronder zou wel kunnen tijdens vakantie. Ga toch maar eens even met de specialist praten. Heb een aanbieding koni sportkit incl montage, alleen kan ik zo niet ontdekken wat de aslast zou zijn van mijn Passat. Meer of minder dan 1070 kg

 

Iemand een idee waar dat te zien is?

 

 

Gr

Arjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Koni sportkit besteld. Zal 21 of 22-12 geplaatst worden.

Wordt vervolgd

 

gr

arjan

 

 

Arjan,

 

ik ben erg benieuwd naar de resultaten, vooral bij volledige belading. Ik ga nu nog een keer op wintersport zonder hulpveren. Tenslotte hoef ik geen sneeuwkettingen om de achterwielen. :wink:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

ik rij een variant met een eibach set.

heb speciaal de orginele nivomat schokbrekers vervangen

omdat die door de verlaging konstant op druk zouden blijven.

 

met een caravan er achter, en onze hond van 60kilo achter in

gaan de wielkasten over de banden heen.

 

opzich geen probleem, alleen rijden door een straat met drempels is het een crime.

 

maarja bij elk voordeel zit een nadeel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden