Ga naar inhoud
  • 0

Airco met handmatige regeling doet het niet


mrcengo

Vraag

Hallo Passat rijders,

 

Ik ben vandaag eens bij mijn garage geweest om mijn (handbediende) airco af te vullen. Nu is het afvullen gelukt, maar ik kreeg het antwoord dat mijn aircopomp het niet doet :(

 

Ik ben naar een airco specialist geweest en deze beste man heeft het probleem deels kunnen achterhalen. De airco is gevuld (0,62 kg vloeistof), er is druk en de pomp doet het als deze rechtstreeks op de accu wordt aangesloten. Verder brandt het lampje geel als ik op AC druk en draait de fan.

Het rare is dat als de aircopomp 'gewoon' is aangesloten, er maar 3 volt (2,92v om precies te zijn) wordt gemeten. Rechtsreeks op de accu meet de pomp wel ca 12v. Volgens de specialist wil de aircopomp niet aanslaan omdat er maar 3v wordt gemeten.

 

De specialist zegt dat het een elektrisch probleem is. Dus een kabelbreuk of defecte relais oid. De kabel vanaf de aircopomp t/m de linker koplamp is gemeten en werkt naar behoren. Vanaf de linker koplamp naar binnen toe (dus richting de handbediening v/d airco) is de kabel niet gemeten en de druksensor is ook niet gecontroleerd/ gemeten.

 

Herkent iemand dit probleem? Wat zou er aan de hand kunnen zijn en wat is een eventuele oplossing?

Ik heb heb verder niet zoveel kennis van airco's. Als iemand mij (tegen betaling) wilt helpen vind ik ook goed. Afstand is geen probleem.

 

Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt.

 

 

Groetjes,

Cengiz

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Thnx voor de tip Jasper! Ik ben bij Matthijs langsgeweest en de relais was idd kapot. In eerste instantie leek de relais in orde, maar nadat Matthijs ipv de relais een draad heeft verbonden, werkte de airco weer! Letterlijk en figuurlijk cool :mrgreen:

Relais is besteld en maandag of dinsdag kan ik de relais bij de dealer ophalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden