Ga naar inhoud

mrcengo

Members
  • Aantal items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over mrcengo

Profile Information

  • Plaats
    Overijssel

mrcengo's Achievements

0

Community reputatie

  1. mrcengo

    Olielekkage

    Ik ben dus niet de enige begrijp ik Is het niet mogelijk om dit probleem definitief op te lossen? Ik neem aan dat de meeste Passat rijders zij EGR wel heeft afgedopt. Van Matthijs heb ik ooit begrepen dat er (lege) buizen te koop zijn die je ipv je EGR kunt plaatsen. Dan heb je ook geen last meer van een lekkende EGR die je toch niet gebruikt. Of ik denk te makkelijk, dat kan natuurlijk ook Als er genoeg animo voor is, inkoopactie?
  2. mrcengo

    Olielekkage

    Ik vermoed dat Vdub het over mij heeft Vdub heeft 3/4 weken geleden mijn EGR schoongemaakt. Inmiddels, ongeveer 900 - 1000 km verder, ziet het er nog best schoon uit. Ik heb nog wel foto's van de vervuilde EGR. Ik zal deze één dezer dagen uploaden.
  3. Van de week een leuk moment: Nieuwe uitdaging: 300000 km
  4. Ja hoor, in de KB staat beschreven hoe je de kabelboom kunt vervangen: http://www.vwpassat.nl/viewtopic.php?f=163&t=30519
  5. Oke bedankt Patrick! Ik vind het inderdaad een hele schappelijke prijs, zeker voor zo'n bedrijf. Volgens mij rekent zelfs beunhaas meer! Mijn Passat zit qua km redelijk in jouw Passat's buurt en wellicht dat ik ook een keer aan de beurt ben. Dan heb ik in ieder geval een paar adresjes.. Nog vele probleemloze & veilige km's toegewenst!
  6. Vervelend natuurlijk dat je auto kuren vertoonde, maar gelukkig is het opgelost. Waar heb je de turbo besteld en wat heeft het gekost als ik het vragen mag?
  7. Net als bij Erik heb ik er momenteel ook last van. Bij koud weer heb ik er meer last van dan bij warm weer. Ik zal mijn dashboard & ruit eens goed schoonmaken. Thnx voor de tip!
  8. Bij mij ging het starten bij -8 (zaterdag) opzich wel goed, Passat startte in 1x na even voorgloeien. Alleen kreeg ik meteen na het starten 3 lange piepjes te horen waarbij ook de ABS en ESP lampjes op mijn dashboard brandden. Nadat ik de motor heb uitgezet en opnieuw gestart geen problemen meer. Daarna heeft het probleem zich ook niet meer voorgedaan. Zal dit met het koude weer te maken hebben waardoor er 'even' geen/foute signaal werd afgegeven of is er toch iets niet helemaal goed en moet ik er naar (laten) kijken?
  9. Op deze pagina kan je iets over de belastingen en andere kosten vinden: http://www.qwer234.nl/ en hier een pdf document voor de passat http://www.qwer234.nl/D%20grote%20midde ... l_whla.pdf Het geeft een indicatie wat de belastingen de burger ongeveer gaat kosten. 6,6 cent (volgens de site voor een variant van 74 kw) per gereden km vind ik toch wel prijzig
  10. Ik heb ook zuinigheidslabel C (74 kw, basis). Snap niet waarom de comfortline label B heeft. Basis uitvoering maar inruilen voor een (bluemotion) comfortline en daarna chippen
  11. Als je er nog garantie op hebt zou ik er zeker mee naar de garage gaan. Wie weet wat het je later (na de garantieperiode) kan kosten. Btw 100.000 km voor een diesel auto uit 2003 kom je niet vaak tegen, nice.
  12. Ik gok op 2-massavliegwiel. Trilt de auto tijdens het stationair draaien meer/erger dan gewoonlijk? Ik weet niet wat je km stand is, maar mocht het inderdaad je 2-massavliegwiel zijn dan is het misschien ook handig om meteen je koppelingsplaten te vernieuwen.
  13. mrcengo

    verbruik

    Zal de bandenmaat dan zoveel uitmaken? Ik rij 1 op 16,5/ 17 gemiddeld (passat sedan, handgeschakeld 3bg tdi 74kw). En dan rij ik nog redelijk rustig (rij de max toegestane snelheid + 5km). Airco altijd uit (is handbediend), 16 inch velgen 2.5 bar rondom en CC zet ik alleen op de snelweg aan. Ik moet binnenkort nog wel olie verversen en nieuwe luchtfilter erin, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik dan 1 op 18/19 zal halen. Ik vermoed eigenlijk mijn temp sensor dus dat wordt dan even uit (laten) lezen. Wel zie ik dat het verbruik toeneemt als ik wind tegen heb (logisch he ) Heeft iemand nog een idee wat ik zou kunnen doen om richting 1 op 18/19 uit te komen? (natuurlijk wel gewoon 120/130 rijden op de snelweg en niet 100 waar 120 is toegestaan )
  14. Hmm ik zou het er toch niet op gokken. Motor loopt zo prima en dat wil ik graag zo houden. @3V: Thnx
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden