Ga naar inhoud

WJT_

Members+
 • Aantal items

  76
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door WJT_

 1. WJT_

  verbruik 2.0 tfsi

  Korte stukjes 1 op 8,5 lange stukken soms 1 op 11. Maar dat kan ook door mijn rechter voet komen😁
 2. Schokken met schakelen kan de mechatronic zijn, dat komt ook wel vaker voor bij de DSG7 dacht ik. Ik zou hem gewoon eens na laten kijken bij een specialist. Er zijn namelijk veel onderdelen die je rijervaring met DSG kunnen beïnvloeden. ( 2 massa vliegwiel, de koppelingen, mechatronic, de bak zelf ) Wat ze gemeen hebben met elkaar dat het vaak een hoop geld kost
 3. Ok dan ga ik maar eens iets van een konische polijst pad voor de accutol aanschaffen. Ik denk dat de DAP iets te groot is om er goed bij te kunnen.
 4. Ik heb Mag & Aluminum Polish van Mothers staan, daarmee gaat hij wel glimmen maar de zwarte spikkels krijg ik er niet af ( roetaanslag? ) Iemand suggesties?
 5. Weet iemand met waarmee je het beste de uitlaatsierstukken van een B8 mee kan poetsen? Ik neem aan dat het chrome is?
 6. Bedankt voor de uitgebreide uitleg! ik kwam er onlangs ook achter dat het complete Europa kaartje niet paste op mijn 16GB SD kaart. Ik neem aan dat ik ook gewoon Ubuntu kan gebruiken ipv Linux Mint? Want die heb ik nog slingeren hier
 7. Ik heb jaren op CrossClimate banden gereden in mijn vorige auto ( 3C ) eigenlijk niks op aan te merken los van het feit dat de band wel erg op comfort was ingesteld ( erg zweverig ) Op droog wegdek merkte ik qua grip geen verschil met een zomerband en in de winter ging hij prima door de sneeuw. De bocht aquaplaning viel wel een beetje tegen. Met een vw transporter met Crossclimate banden 2 jaar geleden ook zonder problemen door de Oostenrijkse alpen gereden.
 8. Dat gepiep doet die van mij ook als ik hem net heb afgezet. Verder geen idee waar het vandaan komt
 9. Ik weet niet welk bouwjaar je auto is, maar ik heb onlangs via de VW site een update tool gebruikt om zelf de kaarten te updaten. Je kan dan zelf kiezen welke kaarten je er op wilt. ( afhankelijk van hoe groot je huidige SD kaart is ) https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/car/ Je hebt dan wel een SD kaart lezer nodig op je computer/laptop. En een hoop geduld want het duurde bij mij uren voordat hij klaar was
 10. Elk jaar of 15dkm denk ik? Hij heeft begin dit jaar nieuwe olie gekregen bij aflevering. Dat is ongeveer 10dkm geleden.
 11. Op welke manier kan je het verschil vaststellen tussen de voorspanning van de ketting of een nokkenas versteller? Als ik hem koud start, weer uitzet en direct opnieuw start is geen geluid niet hoorbaar.
 12. WJT_

  Vaarwel en hallo

  Ik heb 5 jaar de B6 gereden uit 2010 met de 2.0TDI commonrail. Ik weet niet zeker of de 2.0TDI uit 2012 exact hetzelfde blok is maar ik heb hem van 130k naar 230k gereden zonder enige probleem aan de motor. Olieverbruik was ook echt 0. Volgens mij is de CR motor een stuk betrouwbaarder dan de oude 2.0 TDI/1.9TDI.
 13. de 2.0 TFSI, ik dacht ook dat de ketting inmiddels weer verdwenen was na alle probleem TSI motoren van 10 jaar geleden. Maar kennelijk is dat niet voor deze motor het geval. Maar 100% zeker weet ik het niet.
 14. SSD klonen kan ik evt ook voor je doen. Woon omgeving Rotterdam, wellicht dichterbij
 15. Bij koude start hoor ik ongeveer 2 a 3 seconden een soort rammelend/aanlopend geluid. Ik dacht eigenlijk dat VW helemaal van de distributie ketting af was maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Ik vermoed dat het misschien de kettingspanner is die nog niet voldoende oliedruk heeft? Hierna loopt hij verder zonder problemen dus het lijkt mij sterk dat de ketting al aan vervanging toe is ( 90dkm, bj 2016 ). Weet iemand of er toch wat aan het geluid te doen is? Zou een nieuwe kettingspanner helpen? ( ik irriteer mij stiekem er wel aan ) Of moet ik het toch ergens anders zoeken.
 16. Top! Wel vreemd dat die Inbay zo heet wordt, voor dat geld zou je wel een fatsoenlijk product mogen verwachten.
 17. Als je een draadloze carplay adapter er bij gebruikt is het wel handig. Want dan hoef je natuurlijk geen kabel meer aan te sluiten.
 18. Daar zou je dan wel eens gelijk in kunnen hebben. Wellicht is het dan mogelijk om de usb pins/connectors om te wisselen waar ze op de discover media uitkomen. Fysiek zullen de poorten niet verschillen gok ik.
 19. Ja die van mij is ook 2016 dus dat klopt dan denk ik. Is de usb poort uit de nieuwe modellen niet los te bestellen dat iemand weet? Zou het wel prettig vinden om daar carplay werkend te krijgen😅
 20. Zo'n vermoeden had ik al😁 ik twijfelde laatst om https://cplay2air.com/ aan te schaffen. Maar daar hoor ik wisselende verhalen over dat na updates van Apple de verbinding soms niet meer werkt. Hoe zijn jou ervaringen met de UX999? Die is wel aardig aan de prijs zeg.
 21. Aha, ik dacht altijd dat alleen de voorste USB poort Carplay ondersteunde, maar jou auto is 2 jaar nieuwer dus wellicht speelt dat ook mee. Maar hoe doe je dat nu precies met carplay dan? Vaak als je je telefoon wil opladen ben je wat langer onderweg en wil je vaak ook Carplay gebruiken, maar als je die in de USB poort steekt heb je de draadloze oplader niet echt nodig?
 22. Netjes👍 betekend dit dat je nu je USB poort kwijt ben? Of had je die daar niet zitten.
 23. WJT_

  ACC inbouwen

  Ik ben er inmiddels achter wat precies de ACC inbouw een stuk duurder maakt, de SWAP FeC Codes voor de radar zullen waarschijnlijk via de officiële weg/dealer worden gekocht. Wellicht al bekend bij jullie maar ik dacht ik deel het toch even: The Radar sensor is "Protected" by two Cryptographic Functions. 1. Component Protection 2. SWAP FeC Codes For Radar there are five possible FeC's possible. - only Frontassist - Frontassist and ACClow (160 km/h) with DSG - Frontassist and ACChigh (210 km/h) with DSG - Frontassist and ACClow (160 km/h) with manual Gearbox - Frontassist and ACChigh (210 km/h) with manual Gearbox Er is dan toch helemaal geen Component Protection die verwijderd hoeft te worden voor een inbouw van ACC als de radar al aanwezig is in het voertuig? Of zit dat zelf al op een knoppenset voor het stuur? Zijn er mensen op het forum die via de alternatieve weg de FeC codes voor de radar hebben aangepast? Ik weet bijvoorbeeld dat dit voor Carplay etc wel mogelijk is wat volgens mij volgens hetzelfde principe werkt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden