Ga naar inhoud

StefanT

Members+
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door StefanT

 1. Ah, ik zal eens kijken of die het ook op de verbrandingsmotor ook doet. Zo niet, dan is het dus niet iets om me direct zorgen over te maken...
 2. Als ik vanuit stilstand langzaam optrek, bij filerijden bijvoorbeeld, dat gaat dat (een beetje) schoksgewijs. Is echt alleen bij snelheden onder de 10kmpu. Ooit vroeger ook gehad bij een handgeschakelde auto waarvan de koppeling bijna op was. Kan dit bij een DSG ook het geval zijn? Of is er iets anders aan de hand? Er staat nu 113.000 op de teller. Hoor graag of dit bekend klinkt.
 3. Als tijdelijke oplossing (en wanneer je dat ding er wel uit hebt gekregen): ik heb nog een analoge GTE teller voor je liggen. Die mag je sowieso lenen totdat je een nieuwe hebt. Flink balen, kan ik me zo voorstellen!
 4. Die rare onderdeelnummers zijn zo specifiek dat het makkelijk zoeken wordt. Zo heb ik ook mijn cockpit gevonden: Gewoon een google alert instellen op het typenummer en je krijgt vanzelf een mailtje als ergens ter wereld het onderdeel nieuw wordt aangeboden!
 5. Zie hier:https://letmegooglethat.com/?q=passat+5GE810773 😉
 6. Nou, het heeft even geduurd, maar de cockpit is geïnstalleerd. Cartronic was op vakantie, dus eerst geprobeerd bij een andere toko. Die kregen de sleutels niet ingeleerd. Op de standaard manier lukte het niet. Cartronic kreeg het uiteindelijk wel voor elkaar. Ik heb nu de bijzonder prettige combi van het headup display met de virtual cockpit: altijd alle informatie recht voor mijn neus!
 7. Haha, mooi uitzicht. En dan heb ik het niet over die zonsondergang 😉
 8. Ook hier heeft de emotie van de ratio gewonnen: ik heb net een virtual cockpit besteld voor mijn GTE en ga deze laten inbouwen en inleren bij Cartronics. Een rib uit mijn lijf, maar afgezien van de voorruit is dit toch wel het meest bekeken onderdeel van mijn auto 😉
 9. StefanT

  5x knipperlicht

  Ha, mooi, goed om te horen! (Zowel dat de oplossing werkt, als van dat drankje 😉)
 10. StefanT

  5x knipperlicht

  Ah, als je er op google naar zoekt in het Engels, dan ben je volgens mij niet de enige. Ook Golf en zelfs Audi en Skoda lijken af en toe hier last van te hebben. Mogelijke oplossing zou kunnen zijn: "On my 2017 Golf R, I needed to perform a factory reset on the "Lights" settings. Now my blinker flashes 5 times. "
 11. StefanT

  5x knipperlicht

  Heel bijzonder inderdaad. Heb zelf een B8 en heb beperkte kennis, maar heb je wellicht via OBDEleven die herprogrammering gedaan?
 12. Ik heb er voor gekozen om het niet te doen, dat komt vooral door de kosten, maar ik mis het regelmatig. Duurt bij mij 3 uur en 40 minuten met de granny charger om van helemaal leeg naar vol te gaan. Ik kom regelmatig tussen ritjes net laadtijd tekort. Eigenlijk zonde, maar die investering vind ik tocht te groot. Als je het tegen relatief lage kosten kunt doen, zou ik het zeker regelen!
 13. Even een update over mijn achteruitrijcamera die niet automatisch inklapte wanneer ik de auto uitschakelde. Heb een afspraak gemaakt bij de garage en was vorige week eindelijk aan de beurt. Terwijl ik daar aankom zet ik expres de camera aan en schakel de auto uit. Zien ze tenminste meteen wat het probleem is. Tot mijn grote verbazing hoor ik de camera inklappen. Ook tweede, derde, vierde keer hetzelfde resultaat. IN overleg met de garage maar besloten nu niet op zoek te gaan naar een probleem dat (op dit moment althans) niet bestaat. Nog dank voor de tips en advies!
 14. Ik vond dit een mooie tip, maar helaas blijkt het (bij mij) niet zo te werken. De knop van het parkeersysteem indrukken werkt niet sneller dan de auto in P zetten. Ik heb een afspraak gemaakt bij de garage. Het ding hoort gewoon in te klappen als ik de auto uit zet.
 15. Nou, en daar is dus ook weer iets interessants aan de hand. Bij mij is het zo dat wanneer je de achterklep ontgrendelt, zowel via het knopje in het portier als via de AB, dan ontgrendelt deze niet volledig. hij komt een klein stukje omhoog, maar zonder bediening met het logo op de achterklep kan deze niet echt open. Dat is ergens ook wel logisch als veiligheidsmaatregel. Maar dan moet ik nog steeds een ingeklapte camera hebben om de achterklep daadwerkelijk open te kunnen doen.
 16. Nee, niet dat ik weet. De auto is sinds afgelopen februari in mijn bezit en heeft 360 graden camera's. Lijkt me niet dat iemand de moeite heeft genomen om dat in een (destijds) leaseauto in te bouwen.
 17. Ah, maar daar gaat het dus al mis bij mij. Als ik het contact uitschakel voordat de camera is ingeklapt, dan blijft die uitgeklapt staan. Vond ik al zo vreemd. Eerder ook nooit gemerkt totdat de auto vorige maand een grote beurt heeft gehad (bij PON). Ik ga ze maar eens een belletje geven.
 18. Als bij het inparkeren van mijn B8 (GTE, 2015) de achteruitrijcamera geactiveerd wordt, dan duurt het voor mijn gevoel best lang (15 seconden) voor dat de achteruitrijcamera weer inklapt (en ik de achterklep kan openen). Best irritant om dan nog in de auto te moeten wachten voordat ik hem uit kan zetten. Herkennen mensen dit probleem en is er iets aan te doen? Met VCDS wellicht?
 19. Nou, weer een probleem opgelost @bm-er. Ik heb die doppen eruit gehaald, schoon gepoetst en terug gezet. Probleem heb ik nu niet meer kunnen reproduceren met flink wat water, ook niet bij de dakrails of de kabeldoorvoeren. Over 2 maanden in de wasstraat nog maar eens goed opletten. Veel dank dus!
 20. Ooh, dat zou niet mooi zijn, maar is wel inderdaad een logische plek. Ga morgen maar even met de tuinslang in de weer...
 21. Om maar even bij de Paasgedachte te blijven: volgens sommigen is de wasstraat een zonde. Nou, dan ben ik daar flink voor gestraft vandaag. Voor het eerst sinds aanschaf (2 maanden, weinig kilomters) de Passat door de wasstraat gehaald. Daarna trof ik dit aan in de bagageruimte. Via de binnenkant is onder de D-stijl bekleding (nog net - qua kleursteling - onderdeel van de hemelbekleding, waar het aansluit op het harde plastic van de zijkant van de bagageruimte) best veel water naar binnen gekomen. Aan de andere zijde was het ook nat, maar net wat minder. De D-stijlbekleding zelf was dus nog droog. Ik las al elders in dit forum iets over een B8 sedan waar het water in de achterklep klotste. Dat lijkt hier toch niet het geval. De rubbers zien er ook nog goed uit. En al zou dat wel de oorzaak zijn, is het dan niet vreemd dat het water zo aan de binnenkant van de D stijl naar binnen komt? Heeft iemand advies waar te beginnen met zoeken? Want zoals @bm-er al schreef: zelf iets fixen levert altijd wel een voldaan gevoel op.
 22. Even een terugkoppeling. Gisteren een paar keer echt flink op de rem gaan staan (mooie achtbaan ervaring trouwens). Nu is de schijf weer schoon. Ik ga het wel in de gaten blijven houden want als bij normaal gebruik die rem niet meedoet, dan heb ik dat toch graag gefikst. Dank voor al jullie advies en informatie!
 23. Ah, thanks, ik had al geen idee van het onderscheid tussen die 2, helemaal helder zo. Overigens is de ene foto van links achter, de andere van rechts.
 24. Dank allen! Ik zal morgenochtend meteen na het wegrijden op een rustig stukje eens flink op de rem gaan staan. Sowieso een interessante onderneming, ik moet de auto nog leren kennen. Daarnaast even de remblokken gefotografeerd. Ik weet alleen niet zo goed waar op te letten. Zijn deze nog in goede staat of al (bijna) af?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden