Ga naar inhoud

PlushRidah

Full Members
 • Aantal items

  55
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door PlushRidah

 1. PlushRidah

  TPMS

  Je kunt de bandenspanning meten met druksensoren, maar ook berekenen via de wielomwentelingen uit de ABS sensor. Bij lagere bandenspanning wordt de omtrek van het wiel kleiner, waardoor er meer omwentelingen nodig zijn bij dezelfde snelheid. Dat laatste is een softwarematige oplossing, die minder precies maar veel goedkoper is dan druksensoren met draadloze zenders en ontvangers. Beide oplossingen worden door VW toegepast en ze worden allebei TPMS genoemd, om het makkelijk te maken...
 2. PlushRidah

  Webcam (FitcamX)

  Ja, er zijn twee kleuren voor het model dat ik heb, zwart en lichtgrijs. De hemelbekleding is bij mij wel licht, maar het gedeelte achter de spiegel was bij mij zwart, dus ik heb ook voor een zwarte camera gekozen.
 3. PlushRidah

  Webcam (FitcamX)

  Nog even plaatjes gemaakt van buiten en binnen. Als bestuurder zie ik de camera niet. Door deze oplossing blijft er achter de binnenspiegel ook meer ruimte om de tolbadge buiten mijn gezichtsveld te monteren.
 4. PlushRidah

  Webcam (FitcamX)

  De sd-kaart die erbij zat is van Kioxia. Had ik nog nooit van gehoord, dus ik vroeg me al af of ik die niet beter kon weggooien en vervangen door een echt merk. Maar volgens wikipedia is het sinds eind 2019 de nieuwe naam van een verzelfstandigd onderdeel van Toshiba en een grote speler in de markt. Ook de flashchips van Western Digital worden hier gemaakt. Toen het nog onderdeel was van Toshiba zou deze afdeling in 1980 zelfs de uitvinder zijn geweest van het flash geheugen. Kijk, zo leer je nog eens wat op een doordeweekse donderdagochtend... ๐ŸŽ“
 5. PlushRidah

  Webcam (FitcamX)

  Dank je! Een nieuwe video heb ik niet gemaakt, omdat het precies zo ging als in het Youtube voorbeeld (na het afzagen dan...) Ja, er zijn verschillende versies afhankelijk van wat je nu hebt. Ik had nog geen camera in de voorruit. Je krijgt na bestelling alsnog de vraag om een foto aan te leveren van de huidige situatie en daar wordt ook snel op gereageerd. In mijn geval zag het er eerst zo uit:
 6. PlushRidah

  Webcam (FitcamX)

  In mijn vorige auto had ik als dashcam een Mobius Actioncam met groothoeklens achter de binnenspiegel gemonteerd, met vaste stroomvoorziening via de A-stijl. Voor mijn nieuwe auto was ik op zoek naar een nog nettere oplossing. Op dit forum zijn al diverse topics over dashcams, maar de FitcamX die ik elders vond kwam ik op dit forum niet tegen. Deze vervangt de behuizing van de binnenspiegel en is daarom nog minder zichtbaar. Hij zou zijn stroom uit de regensensor kunnen halen en volgens de fabrikant in een paar minuten zonder gereedschap te plaatsen zijn... ๐Ÿคจ Ik besloot de gok te wagen en bestelde 'm via de site van de fabrikant. In mijn geval Model A, 4K, 64GB, zwart. Toen ik bestelde was de prijs $168.00, -$16.80 korting, $19.00 shipping, $0.00 taxes dus in totaal $170.20. ๐Ÿ’ฐ De Paypal afschrijving was EUR 179,10. Tien dagen later was hij er al, zonder verdere invoerheffingen. De fabrikant heeft ook wel een AliExpress winkeltje maar daar kost dezelfde camera โ‚ฌ 221,47 inclusief btw en verzending. Meer dan veertig euro duurder! ๐Ÿ˜ฒ In de doos zaten een camera, tooltje, sd-kaart en als bonus een usb kaartlezertje. De camera bestaat uit twee helften, even een foto van het binnenwerk: Voor de installatie gebruikte ik het voorbeeld op Youtube. Het leek zo makkelijk, maar ik kreeg de camera in eerste instantie met geen mogelijkheid op de juiste plek en ook het kabeltje leek veel te kort. ๐Ÿคฏ Na een half uur wanhopig driedimensionaal puzzelen nog eens naar andere foto's en filmpjes gekeken en toen zag ik het: er is een kortere en langere versie van de behuizing, maar dat staat nergens vermeld. Voor ik ging zagen toch even de helpdesk gemaild en de volgende dag kreeg ik al een instructiefoto. Even de ijzerzaag erbij en een vijl om netjes af te werken. Helemaal zonder gereedschap was het dus niet ๐Ÿ˜„ Daarna was het inderdaad een kwestie van inpluggen en de behuizing vastklikken. Van de zijkant lijkt het niet volledig aan te sluiten en ik was bang dat het zou gaan bewegen of rammelen, maar het klemt vast op het metalen gedeelte in de spiegelvoet en zit heel stevig vast eigenlijk. Ook de app werkte in een keer, dus direct live beeld als bevestiging dat het werkte. Bij mijn Mobius moest ik daarvoor de SD-kaart eruit halen, in mijn computer stoppen, de boel afstellen en nog een keer proberen. Tot nu toe ben ik er blij mee, maar ik heb nog weinig tijd gehad er mee te spelen. ๐Ÿ˜ƒ De instellingen zijn allemaal nog standaardwaarde. Een paar opnames van de afgelopen dagen: bewolkt overdag, tegenlicht in ondergaande zon en 's nachts. Tip van de dag: de sd-kaart niet meteen na het rijden eruit halen, want die wordt nogal heet. ๐Ÿ”ฅ
 7. Als je het deurpaneel eraf haalt ziet het er waarschijnlijk gewoon zo uit.
 8. Dat valt dan weer mee! Heb je tips hoe ik als leek het verschil kan horen tussen een kettingprobleem en een kapotte waterpomp? Overigens ging exemplaar 2 het sowieso niet worden. Werkelijk op elke hoek en elk paneel diepe krassen en deukjes. En het was niet een heel frisse auto, ondanks de luchtverfrisserwalm die nog uit de ventilatie kwam ๐Ÿ˜„
 9. Helaas was genoemde auto maandagochtend al verkocht. Ondertussen een ander exemplaar gereden, en daarbij vergeleken was de eerste auto een naaimachientje. Wat een rammel bij stationair lopen! Dus maar verder zoeken... Klopt, wettelijke garantie is een jaar geworden voor tweedehands auto's. Ik bedoelde de aanvullende Bovag garantie, excuus.
 10. Staat te koop bij een universele garage, met 6mnd garantie. Ook als hij in die periode niet stuk gaat moet hij het daarna nog wel blijven doen, dus als hier sprake is van het kettinggedoe waarover zoveel geschreven is, of wat anders dan moet ik de kosten van preventieve vervanging wel meerekenen bij de aanschaf. Bij elkaar kan dit nog steeds een goede deal zijn, maar ja, kosten voorspellen is altijd lastig. Daarom deze hulpvraag om het risico in te schatten. Ik hoop dat er op dit forum eigenaren of experts zijn dit blok hebben of kennen en even willen meeluisteren in het filmpje. Ik zal komende week zelf proberen nog wat andere auto's met dit blok te proefrijden om zelf wat vergelijkingsmateriaal te hebben.
 11. Ik heb vanmorgen een Passat B7 met 1.4TSI 122pk 175dkm DSG 2011 proefgereden. Ik heb geen ervaring met dit blok en vraag daarom jullie hulp. Koude start was niet opvallend. Bij heel langzaam rijden (tussen drempels enzo) hoor ik steeds een duidelijk zoemend geluid dat ik niet herken van andere auto's en weer weggaat boven de pakweg 20kmu. Snel optrekken in D levert geen bijzonderheden op, trekt en schakelt soepel zonder inhouden. Snel optrekken in S levert elke keer na een seconde niets bijzonders opeens twee seconden een ratel op en dan is het weer weg. Rijdt verder heerlijk, bij 80kmu en 100kmu is het zoveel stiller dan mijn huidige auto, en nog genoeg kracht over om soepel in te halen. En toen even langs de kant gezet en de kap opengetrokken om te luisteren hoe het daar klinkt. En dan denk ik toch: wat maakt dat een hoop lawaai in vergelijk met mijn huidige en vorige auto's. Het is heel metalig tikkend in plaats van snorrend en brommend. Maak ik me zorgen om niets, of.... graag advies! (Die lage bromtonen zijn voorbij rijdend verkeer)
 12. Als je het dashboardkastje eruit haalt, kun je heel goed achter bij het gedeelte tussen radio en raamstijl. Paar torx schroefjes. Ik heb zelf de bij de radio geleverde plak antenne voor DAB gemonteerd, maar de ontvangst is zo beroerd dat ik de gewone radio weer gebruik. Heb jij een betere?
 13. In mijn vorige auto zat een RNS510, vond het geweldig. In mijn huidige 3BG niet natuurlijk, dus ik heb ook gekeken naar dubbeldin opties en andere alternatieven. Uiteindelijk toch gekozen voor een gewone radio met bluetooth. Er zit wel een cd-speler in, maar die gebruik ik niet eens. Heeft ook DAB+, maar ik heb de antenne nooit aangesloten. Ik stream nu alle muziek vanaf mijn telefoon (lokaal opgeslagen en Spotify) en gebruik voor navigatie Waze op mijn telefoon. Dat laatste is online, dus superactueel qua files, werkzaamheden en wegafsluitingen. En eerlijk gezegd bevalt dit veel beter dan de RNS510.
 14. Vermogen: is dit een gevoel, of is dit objectief vastgesteld op een rollenbank? Mogelijk kun je dit laten doen bij het bedrijf die de auto oorspronkelijk gechipt heeft, mogelijk hebben die ook destijds het vermogen gemeten zodat je kunt vergelijken.
 15. Tijdens het rijden zelf onder de auto hangen kan natuurlijk niet, maar met een GoPro en magneet kan dat wel. Door op verschillende plaatsen beeld- en geluidsopnamen te maken kun je het geluid hopelijk lokaliseren en zien of de tik samengaat met de beweging van bepaalde delen.
 16. PlushRidah

  Zelf onderhoud

  Remvloeistof vervangen?
 17. Als ik naar de vlek op het papier kijk lijkt het precies tot het maximum te zitten.
 18. Het afstellen van de koplampen op standje nul van de hoogteverstelling. Die calibratie is ook nodig voor eventuele automatische hoogteverstelling. De hoogte moet kloppen voor de APK. Is nodig als de hoogte niet meer klopt, door wat voor reden dan ook.
 19. Dat is voor sattelietradio in Amerika, mits je er ook nog een extra antenne bij hebt. Hier heb je er niets aan.
 20. PlushRidah

  adblue

  Adblue is ook te koop bij de Action zag ik, 4,99 voor 5 liter: https://www.action.com/nl-nl/p/adblue-/
 21. Van mensen die 50 meter voor je rijden hoef je het nummerbord ook niet te hebben, van mensen die net iets minder dan 0 meter voor je rijden wel.
 22. Wat is voor jou kwalitatief goed? Ik heb een Mobius met groothoeklens en ben daar tevreden mee. Voor mij als bestuurder volledig onzichtbaar want hij valt helemaal achter de binnenspiegel. Is wel full HD en maar geen uitzendkwaliteit, toch ruim voldoende voor waar ik 'm voor heb.
 23. Ik heb laatst als kado een Roidmi 3S gekocht, een klein USB opladertje voor in de sigarettenaansteker met daarin ook nog een bluetooth ontvanger en FM zender verstopt. Zelf ook even geprobeerd en prima geluid in de Passat. Natuurlijk wel even een FM frequentie zoeken waar niet teveel stoorzenders in zitten.
 24. Type: Passat 2003 3BG sedan Motor: 2.0 20V 130pk benzine Versnellingsbak: handgeschakeld, 5 bak % autosnelweg: ~80% (meestal CC op 100 of 120km/h) Verbruik:'s ochtends vroeg naar het werk (grotendeels 100km/u door de verkeersdrukte en de airco heeft het makkelijk) ongeveer 1 op 14 volgens de boordcomputer en 's middags terug (grotendeels 120km/u met de airco op volle sterkte) gemiddeld 1 op 11,5 volgens de boordcomputer.
ร—
ร—
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden