Ga naar inhoud

linkemink

Members
  • Aantal items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door linkemink

  1. Vreemd, bij mijn B7 2013 is de DRL verlichting een P21 en de mist/bocht verlichting een H8. Ik zoek nog een goede felle Led (canbus) P21 type voor mijn DRL. Iemand met ervaring/tip?
  2. Heb mijn oude iPod (brede stekker 60 gig) via de originele kabel van VW op mijn Mdi aangesloten van mijn B7. Werkt perfect alle MP3 nummers en mappen zijn zichtbaar het in het scherm van de RNS 315 en te bedienen via het stuur. Echter als ik de auto afsluit en na een tijdje weer start zegt de RNS dat er geen media gevonden wordt. Als ik de iPod pak en via dat menu de iPod activeer werkt het weer. Vervelende is dat dit natuurlijk niet de bedoeling is want mijn iPod ligt in het special vakje en wordt daar ook opgeladen. Herkent iemand dit probleem en heeft hopelijk een oplossing?
  3. met een beetje lekke tandempomp heb je automatisch olietoevoeging in de brandstof
  4. Heb dit een maand geleden ook een keer gehad en ben na diverse tips (turbo vervangen kan altijd nog), begonnen met het toevoegen van Forte Diesel turbo reiniger in een halve tank diesel. De hele tank leeg gereden en als de motor goed op bedrijfstemperatuur was boven de 3000 toeren tot 4000 toeren gereden. Resultaat tot nu toe: geen noodloop meer gehad zelf bij doortrekken tot 4500 toeren. Motor loop een stuk soepeler en de turbo pakt mooi geleidelijk op en heb geen zwarte walm meer als ik een keer goed doortrok. Bij mij was het denk ik een vervuilde turbo omdat ik als een trut rijdt en zelden boven de 2500 toeren kwam. Rij nu wat hoger in de toeren en hoop dat het bij mij zo verholpen is.
  5. Hier dezelfde ervaring, rijden met kapotte opvoerpomp gaat prima, de tandempomp heeft voldoende kracht om de brandstof via het filter uit de tank te trekken. Zoals eerder omschreven gaat de tandempomp hier op den duur wel stuk. Je zal waarschijnlijk ook merken bij een kapotte opvoerpomp dat de motor bij een volle tank soepeler loopt en vlotter trekt dan wanneer de tank half leeg of leger is. Ik heb mijn opvoerpomp laten vervangen bij de dealer ( heeft van alles geprobeerd om dit via coulance te doen) maar Pon gaf geen toestemming.
  6. linkemink

    Handbuch

    Ben wel benieuwd hoe het probleem is opgelost, misschien hebben overige forumleden er iets aan.
  7. Afgelopen winter had ik soms, als ik een koude start had, dat de motor even onregelmatig aansloeg ( alsof een cilinder even niet mee kwam). Daarna knipperde het gloeisymbooltje. Uitzetten en opnieuw starten en het probleem was over. De hele zomer kwam het probleem niet meer voor. Nu het weer kouder is geworden afgelopen week komt het probleem weer terug. Onder de 15 graden start de auto snel maar kort onregelmatig en knippert het symbooltje weer. Ik zelf denk dat een gloeibougie niet goed of helemaal niet meer werkt en dat daardoor een cilinder niet meteen meedoet. Is het vervangen van deze gloeibougies een eenvoudige klus of heeft iemand anders een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
  8. Bedankt voor de tips, links en advies. Bij het in ontvangst nemen van de RNS blijkt het niet om een 510 te gaan ( dacht dat het dit type was) maar een RNS 310. Op zich ook een verbetering t.o.v. de RNS300. Gelden de bovenstaande problemen ( gateway) ook voor de upgrade naar RNS310?
  9. bedankt voor je reactie maar hoe zie ik wat voor "gateway" ik heb?
  10. linkemink

    RNS 300 naar RNS 510

    Ik mijn Passat zit af fabriek een RNS 300. Nu kan ik een RNS 510 krijgen uit een Polo Bluemotion van 2011. Kan ik deze zomaar overzetten en gaat alles werken? Wie heeft hier ervaring mee.
  11. linkemink

    Terug van vakantie

    Heb een paar maanden geleden wel een nieuwe radiateur gemonteerd ivm lekkage. Misschien dat dit de temperatuur ook wel ten goede komt bij intensief gebruik. Ook de trekhaak zelf geplaatst dus de auto was niet voorzien van versterkte motorkoeling.
  12. linkemink

    Terug van vakantie

    Met de Passat en Caravan 1350 kilo terug van vakantie (Spanje). Zowel de heen als terugweg probleemloos gereden. Temperatuur bleef keurig op 90 graden, turbo floot vrolijk als het nodig was en het olie is na een kleine 4000 kilometer aangevuld met een halve liter. Ik weet het er wordt nu eens een keer geen probleem benoemt maar wil gewoon even kwijt dat de VW zich zeer goed heeft gehouden. ( mag ook wel na diverse reparaties). Heb de auto bij thuiskomst onmiddellijk gewassen en uitgezogen en staat weer glimmend voor de deur. ( had ie verdient)!
  13. Alles geprobeerd, bleek dat er toch wel spanning op stond. ( op contact spanning na een seconde uit en bij starten en aanslaan van de motor blijft de spanning er constant op staan. Morgen wordt door de dealer een nieuwe pomp in geplaatst en probleem (hopelijk) over.
  14. Nou ik heb heb het filter vervangen. Bij het openen van het huis zag ik dat de brandstof ver boven het filter stond en mooi helder was. Dat beloofd veel goeds. Toen ik het deksel met leidingen in een opvangbakje legde en de motor op contact zette gebeurde er niets..... Er spoot geen brandstof uit de leiding en vrees dus het ergste. Omdat het brandstofniveau in het huis wel tot bijna bovenin was twijfel ik toch of mijn "test" wel juist is en dat je brandstof moet zien spuiten bij het op contact zetten van de auto. Heb in ieder geval weer een schoon filter. edit: Ben langs de dealer geweest. Monteur in de auto heeft geluisterd bij de opvoerpomp en deze gaf dus geen sjoege. Gaf als tip om de spanning op de blauwe en bruine draad te meten. Thuis gekomen heb ik gemeten en heb geen spanning op de pomp. Probleem ligt dus waarschijnlijk ergens anders. Misschien dat iemand hier ervaring mee heeft. BTW nieuwe pomp 371,57 euro incl BTW.
  15. Bedankt voor je reactie, ik vervang het filter als ie koud is met een bak eronder dus dat moet lukken. Moet ik nadat het filter vervangen is en het deksel erop ook ontluchten? Zo ja, hoe?
  16. Ik heb twijfel of mijn brandstofopvoerpomp in de tank wel goed werkt. Ik hoor nl wel een klik als ik de auto op contact zet maar geen brom of gezoem. Ik heb ook het idee dat als de tank vol is het lekkerder loopt dan als ie bijna leeg is. Ik heb geen problemen met starten als de tank bijna leeg is. Nu ga ik morgen het brandstoffilter wisselen. Is het een logische gedachte als ik de deksel van het filter eraf haal en dan de de auto op contact zet, de brandstof uit de aanvoerleiding welke op het deksel zit moet zien uitstromen? Ik ga binnenkort op vakantie en wil geen problemen met de pomp onderweg.
  17. Gelukt, gisteren met mijn maatje in 7 uur alles vervangen. Op een tweekoloms brug is het goed te doen. Geen noemenswaardige problemen tegengekomen. Met Elsawin als leidraad en geduld is het goed te doen. Auto rijdt weer heerlijk soepel zonder gerammel.
  18. Kijk dat is informatie waar ik op zat te wachten, Willem bedankt. Ik heb bij de set ook nieuwe trekbouten geleverd gekregen dus dat moet goedkomen. Ik zag in Elsawin dat er verschillende versnellingsbaknummers zijn en die weet ik nog niet van mijn auto. Overigens denk ik niet dat er veel onderling verschil zal zijn.
  19. Oke, bedankt voor je reactie. Ga op zoek naar zo'n gereedschapset. Zou je mij nog uit willen leggen wat je dan precies met die set doet? Je hebt het over spanningsloos monteren, bedoel je daarmee dat de drukgroep spanningsloos op het vliegwiel plaatst?
  20. Willem gaf in zijn Topic aan dat hij de speciale gereedschapset van Luk niet heeft gebruikt. Misschien omdat hij net zoals ik alles vervang (vliegwiel, drukgroep en plaat). MAW als ik dus alles vervang moet ik dan nog steeds de speciale set gebruiken of kan ik alles spanningsloos op elkaar monteren.
  21. Ga volgende week zaterdag de koppeling/drukgroep/2massavliegwiel en druklager vervangen. Heb vandaag de Repset van Luk vanuit Duitsland binnengekregen (525 incl. verzendkosten). Las op het forum de topic van Willem Nunspeet over deze operatie dat het te doen is. Ik gebruik zelf een twee kolomsbrug dus dan moet het volgens mij nog makkelijker gaan. Ik las echter op de doos van de set dat het massavliegwiel met een speciaal stuk gereedschap onder spanning gezet moet worden ivm de zelfstellende eigenschap. Ik ben dit niet in de topic van Willem tegengekomen. Wie weet wat hier mee bedoeld wordt?
  22. Ga binnenkort een trekhaak onder mijn auto zetten (Westfalia afneembare met de Jaeger kabelset) heb geen PDC op de auto en mistlicht op de caravan. Moet de module welke bij de kabelset geleverd is aangemeld worden als je geen PDC/mistlicht op de caravan hebt? Of is het aanmelden enkel voor PDC en mistlicht van de auto uit te schakelen.
  23. De auto loopt rustig stationair 800 toeren en met rijden merk ik niets van een slecht 2m vliegwiel. Ik denk ook dat met de koude start de motor een een seconde of twee op drie cilinders loopt en de storing op treedt. Het gasklephuis ga ik vervangen ( ben alleen nog op zoek naar het onderdeelnummer van dit apparaat). Ik heb wel het idee dat ik mijn druklager hoor als ik bij stationair de koppeling heel intrap en dan halverwege op laat komen hoor ik een zingend geluid en voel ik een lichte trilling in mijn pedaal. Omdat de auto inmiddels op 250k staat denk ik dat ik het hele zwikkie maar een keer ga vervangen (koppelingsplaat/drukgroep/lager en 2m vliegwiel. Ik zie leuke sets op ebay.de staan van zowel Sachs als Luk maar ook van deze onderdelen zoek ik de onderdeelnummers om te voorkomen dat ik het verkeerde bestel. Misschien dat iemand mij hieraan kan helpen. (volgens mij gaan we wel een beetje off topic anders moet een mod het maar verplaatsen)
  24. Mijn Passat is weer terug nadat ie na de verstuiverwissel een storing gaf. ( knipperend voorgloeilampje na het starten en de melding enginefailure bezoek garage.) Volgens de dealer was dit een fout op verstuiver drie en daarvoor is de Passat teruggewenst. Werd ik gebeld door de dealer dat ze alles hebben nagekeken en dat er een stekkertje op de derde (vernieuwde) verstuiver niet goed zat en dat deze storing nu verholpen is. Echter de dealer gaf aan dat er ook een storing zat in de gasklep. (vervangen inclusief onderdeel zou 500 euro kosten). Ik heb eerder aan de dealer doorgegeven dat de storing alleen optrad bij een koude ( nadat hij de hele nacht buiten in de vrieskou stond) optrad en dat als de auto de hele dag in een garage staat de storing niet optreed. Als de storing optrad had ik zelf het gevoel dat hij even op drie cilinders liep. Ik zette de motor uit en start opnieuw, geen storing en soepel lopen. De gasklep volgens de dealer omdat deze bij koude de brandstof/luchttoevoer regelt. Het onrustig lopen na de start en foutmelding is volgens de dealer niet de verstuiver maar het 2massavliegwiel. Hier zou speling op zitten en aan vervanging toe zijn. Ik vraag mij af of de dealer dit zou kunnen vaststellen zonder de bak/koppeling te openen en op de vraag hoe het dan kan dat als de motor voor de tweede keer start hij geen foutmelding geeft en de motor heerlijk soepel loopt. Als het 2massavliegwiel niet goed zou zijn heeft dit volgens mij niets met de koude start te maken omdat dit een mechanisch probleem is die dan bij elke start merkbaar zou moeten zijn. Vanochtend bij koude start weer een knipperend lampje met enginefailure, grrrrrr. Ga eerst maar de gasklep vervangen en kijken of de foutmelding terugkomt.
  25. Dat konden ze nog niet aangeven, kan de nieuwe verstuiver zijn of de aansluiting kabelboom of iets anders. Zal het dinsdag nadat ik de auto weer opgehaald heb melden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden