Ga naar inhoud

Jeordy

Members+
  • Aantal items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jeordy

  1. Jeordy

    Bandenmaat

    Past als de steek ook juist is: 5x112. edit: Als het een complete set velgen/banden betreft. Als het alleen banden zijn, dan nee dat past niet.
  2. Jeordy

    Et waarde

    ET 32 kan een probleem geven als je de auto verlaagd hebt. Zelf heb ik er ook problemen mee en heb de spatborden al laten uitslijpen. Neem een velg met minimaal ET 35 of hoger (hoe hoger, hoe dieper die in je kas ligt).
  3. Gisteren inderdaad mijn auto opgehaald bij Matthijs. Wat een verschil!! De turbo 'pingelt' inderdaad nog iets, al lijkt het steeds beter te worden. Binnenkort een raceKAT plaatsen en de chip laten controleren. Ik merk toch in de derde versnelling bij 4000 toeren dat er iets niet helemaal gaat zoals het moet. Maar bovenal ben ik erg blij met de hulp van Matthijs! We hebben er zelfs zakelijk een relatie aan overgehouden. De snelheid van de auto viel me vooral gisteravond op bij verkeerslichten. Een lieve dame stond naast me en bij groen gaf ze flink gas. De eerste versnelling heb ik rustig aan gedaan omdat ik nog niet bekend ben met het vermogen, waardoor de vrouw in kwestie een 20/30 meter voorsprong kreeg. Totdat ik overschakelde naar de 2 en vol gas gaf. Voordat ik er erg in had vloog ik haar voorbij. De achterkant van de variant had gewoon moeite om een rechte baan te houden en slingerde achter de voorkant aan. Mijn vriendin greep zich ergens aan vast en riep iets, waarvan ik nu nog niet weet wat. Zelf moest ik met twee handen het stuur vasthouden en heel stiekem verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht... Man, wat een power!!! Zo wordt het van verkeerslicht naar verkeerslicht rijden wel erg leuk! Zoveel plezier heb ik niet meer gehad na mijn Golf GTI 16V uit '88.
  4. http://www.google.nl/search?hl=nl&safe= ... a=N&tab=wi
  5. Lijnolie hebben we nog ergens staan... Hadden we nodig voor een van onze paardjes... Wat is t verschil tussen gekookt en niet gekookt? Geen flauw idee, heb het van een maat van me. Hij zit op het Volvo 850 forum en daar adviseren ze gekookte lijnolie.
  6. Gekookte lijnolie schijnt zelfs nog beter te werken en ook nog eens langdurig (tot wel 6 maanden)
  7. Je hebt, net als ik, hoogstwaarschijnlijk een AEB motor. Je moet op zoek naar een KKK turbo: http://www.onderdelenlijn.nl/voorraad/o ... opdracht=0 http://www.onderdelenlijn.nl/voorraad/o ... opdracht=0 Denk dat 1 van deze twee wel moet passen.
  8. Jeordy

    aankooptips 3BG

    Als je vrouw niet in een automaat wil rijden, dan neem je dus een automaat
  9. Mijn vorige auto (Golf IV TDI) had uiteindelijk bij 250.000 km een versleten koppeling. De toeren liepen ongelijkmatig op, met uitschieters in versnelling 3 en 5. Zolang dat niet gebeurt is er volgens mij weinig aan de hand.
  10. Heb je al gevraagd in hoeverre en op welke wijze 'de maatschappij' geld kwijt is voor deze groep auto's en sinds wanneer een verzekeringsmaatschappij zich daar druk om maakt? Het lijkt me meer een zieke grap dan een serieuze uitspraak van een verzekeringsmaatschappij. Als het serieus bedoeld is dan per direct je verzekering opzeggen! Ik zie mezelf al bij me aankomen bij mijn klanten: Uw uurtarief gaat met 30% omhoog, u kost de maatschappij geld! Hoe lang zal het duren voordat al mijn klanten een ander hebben gevonden?
  11. De TomTom geeft volgens mij een redelijk correcte weergave van de snelheid. Een auto berekent de snelheid op basis van de rotatie van de wielen, wat in het geval van andere banden- en velgenmaten dus een afwijking geeft. De TomTom berekent de snelheid op basis van twee punten van de afgelegde weg. Als je een constante snelheid aanhoudt dan is een puntmeting accurater, alhoewel de wetgever dat niet vindt (las ik in een artikel waar iemand wilde aangeven dat hij volgens de TomTom niet te snel reed). Gemiddeld genomen denk ik dat die borden langs de weg een incorrecte snelheid weergeven. Dit zijn namelijk geen flitsapparaten en zijn ook niet verplicht om te worden geijkt. Daarbij wil men met deze borden bereiken dat je langzamer gaat rijden, vooral in gebieden waar veel fietsers en voetgangers zijn.
  12. Dank voor de uitleg. Heb ik waarschijnlijk niet goed genoeg opgelet tijdens de uitleg.
  13. http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=getrieb ... m270.l1313 en hier http://www.onderdelenlijn.nl/voorraad/r ... opdracht=0
  14. Als ik gas geef gaat het stangetje wel heen en weer, dus denk dat er met de N75 klep niets aan de hand is??!! De N75, van wat ik heb begrepen, is een druksensor. Als deze defect is geeft ie verkeerde waarden door en kan het zijn dat je turbo/wastegate niet goed reageert. In stilstand zou de turbo in feite (nagenoeg) niets moeten doen, als je bijvoorbeeld handmatig gas geeft. Dat de klep dan open en dicht gaat is dus wat vreemd.
  15. Heb je het stangetje vastgeklemd?
  16. Bij de AEB motor zit de turbo tussen het luchtfilterhuis en de motor, onder het kleppendeksel (door de zijwaartse motorligging). Erg lastig bijkomen heb ik ook ondervonden. Je kan net met je vingers bij de wastegate en proberen het stangetje te bewegen. Als er speling op het stangetje zit of deze is vrij makkelijk op en neer te bewegen, zoals bij mij, dan is de wastegate defect. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wastegate
  17. De Lupo doet er 8.5 seconden over om op 100 te komen en de 1.8T 9 seconden. (Volgens Carbase specificaties). Verschil is marginaal.
  18. Je kan zelf ook klokken. Volgens de specificaties van de auto moet deze in een 10 seconden naar de 100 sprinten. Toen ik mijn auto klokte kwam ik op een 17 seconden uit, wat veel te langzaam is. En van daaruit kan je gaan zoeken naar de oorzaak (LMM, N75, vacuum), of zoals in mijn geval (hoogstwaarschijnlijk) de wastegate. Met dank aan Vdub.
  19. Jeordy

    Reparatie bekleding

    Heb op marktplaats ook al gezocht naar eventuele tweedehands stoelen. Die zien er doorgaans niet beter uit dan mijn eigen
  20. Jeordy

    Reparatie bekleding

    Thijs een PB gestuurd, thanks!!!
  21. Jeordy

    Reparatie bekleding

    Op zich wil ik er best een volle tank voor leeg rijden als de prijs ernaar is
  22. Jeordy

    Reparatie bekleding

    Wie weet er een goed adres voor het repareren van de bekleding van autostoelen? Mijn bestuurdersstoel heeft de welbekende in- en uitstap slijtage aan de linker zijsteun. Het schuim is zichtbaar en eigenlijk wil ik dat graag gerepareerd hebben. Andere opties of tips zijn uiteraard ook welkom.
  23. Even gezocht met Google: Hoe herken je een lekke koppakking? Je kunt aan een aantal signalen herkennen dat de auto een lekke koppakking heeft. Het koelvloeistofpeil daalt hard en het lijkt alsof je elke rit weer de koelvloeistoftank moet bijvullen. Daarnaast komt er veel witte rook uit de uitlaat en start en draait de motor maar moeizaam. Het oliepeil stijgt vaak na een ritje vanwege oververhitting en er zit water in het oliereservoir. Dit kun je zien zodra je de dop van het oliereservoir eraf draait: er zit dan condens aan de binnenkant van de dop.
  24. Antenneversterker plaatsen wil inderdaad wel eens helpen. Heb zelf een Golf II GTI 16V gehad, een Golf IV TDI en nu een Passat, allemaal met slecht ontvangst (meerdere radio's). Wat je ook kan doen is je antenne even van het dak afschroeven en zowel de antenne als de houder reinigen. Door vocht kan er oxidatie optreden en het contact tussen antenne en dakhouder verslechteren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden