Ga naar inhoud

trotse mama

Members
  • Aantal items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over trotse mama

  • Verjaardag 08-05-1980

Profile Information

  • Plaats
    wervershoof
  • Interests
    auto's

trotse mama's Achievements

0

Community reputatie

  1. dank jullie wel. Hij lekt duidelijk ergens koelvloeistof, maar kan niet ontdekken waar het precies vandaan komt. heb alle slangen nagekeken, maar die zaten goed en waren niet nat. Ik heb de bougies er nog niet uitgehaald om te controleren. en ik zal nog even checken of ie blaast. Misschien iemand ook nog een idee hoe het kan dat abs lampje en handrem lampje gaan branden tijdens het rijden? hij brand dan even en gaat dan vaak ook zo weer uit. Remvloeistof is nog voldoende. Dit is gekomen nadat de remblokken en remschijven achter zijn vervangen.
  2. Even een vraagje. Onze Passat 1,8T variant uit 1999 lekt al weer een tijdje koelvloeistof. Niet als ie stil staat maar als je er mee rijd. En dan lekt ie een boel. Als we zeker 200km in de week rijden moet je zeker 1,5 liter bijvullen. Ik heb al een paar keer gekeken of ik ergens kon vinden waar het vandaan kwam. Nu moest ik net onder de motorkap kijken omdat het abs lampje steeds gaat branden tijdens het rijden (tegelijk met handremlampje) heeft ie sinds de remmen achter zijn vervangen. Nu zag ik net dat op het blok (achterkant aan de onderkant) dat er koelvloeistof lag, maar ook zat het motorblok onder de olie aan die kant. Als de motor loopt hoor je wel de kleppen goed. (wel genoeg olie met alle checks) Dan ga je denken wat het misschien kan zijn en ik had misschien een vermoeden van een lekke koppakking.???? Maar eerlijkheidshalve het is alweer een tijdje terug dat ik met auto's ben bezig geweest dus ik weet het niet meer precies. Heeft iemand van jullie een idee of wat het zou kunnen zijn. helaas hebben wij niet meer zomaar een monteur die er even naar wilt kijken. Om even te kijken zitten we al zo op €40,- En een neef van een vriend van ons die jarenlang VW monteur is geweest zit nu op Ibiza dus die kan ook niet even kijken. Dus even gewoon klote!! (oja nog wel handig oliekoeler en stuurhuis zijn vervangen sinds vervangen van stuurhuis verbruikt hij zoveel koelvloeistof toeval of???????
  3. Je hoort ze al een tijdje aardig rammelen. Over klonkerweggetjes wordt je helemaal gek er van. Wil ze wel graag zelf vervangen, maar heb er A. geen goed gereedschap voor. B. geen goede plek waar ik even zo onder de auto kan liggen en C. heb het nog nooit gedaan. Ben er wel achter dat de monteur van de vakantie check wel erg makkelijk was. Volgens hem waren de remblokken en schijven ook wel een keer aan vervanging toe, maar zouden we er makkelijk nog duizenden km's mee kunnen rijden. Nu hebben we sindsdien toch echt geen duizenden km's gereden, maar de linker schijf achter rot echt helemaal weg. met remmen merk je dat ook echt hele goed. (trap vaak door de rem heen of hij schiet gelijk in zijn abs) M'n man (van wie de laatste berichten hier ook waren) heeft er geen last van, maar die heeft sowieso iets minder gevoel over/ van de auto als ik. (hoor zelf elk raar geluidje als er iets is) moeten dus eerst echt die remmen in orde maken en daarna de draagarmen, want die beginnen steeds meer herrie te maken? maarja welke er nou aan vervanging toe zijn geen idee dat werd niet echt verteld. En helaas is onze vaste monteur gestopt met zijn garage en zijn nu nog een beetje zoekende naar een andere goede garage/ monteur.
  4. Maar ja, nog steeds geen kandidaat om ze te vervangen dus!! Lekker weer.En wervershoof valt wel mee hoor, klein stukkie sturen.
  5. Wanneer is je vakantie ten einde? Lol!! Geniet van je vakantie en mocht je nog zin hebben in een helpende hand te bieden, voel je vooral niet geremd om te bellen!! gr
  6. dus als ik het goed begrijp heeft 1 van jullie zin in een klusje?
  7. Denk net dat het je stuurhuis is. Defect stuurhuis geeft een heel ander geluid. (begint met alsof stuurbekrachtigingsolie op is, stuurt zwaarder en later klinkt het alsof je auto uit elkaar klapt als je stuurt) Mocht het wel zo zijn bij mobility parts een gereviseerd stuurhuis €293,25 excl. statiegeld. Zelf denk ik eerder aan een motorsteun aangezien het geluid er is als je remt. En je bent niet de enige hoor die echt een passie heeft voor zijn/haar passi. hier ook 1. heb liever niet dat ie wat mankeerd en zowel wil ik het zo snel mogelijk verholpen hebben. Succes!!!
  8. Van de week een vakantie check laten uitvoeren op onze passat 3b. Hij is prima in orde bevonden enkel zullen de remblokken en remschijven voor binnenkort vervangen moeten worden. (was ik al mee bekend) maar ook vermelde hij dat de draag armen eraan zitten te komen. Volgens hem een bekende kwaal van de passat. Nu is het de bedoeling om de gehele set te vervangen, maar wat zijn goeie sets? Ik heb op de site van win parts gekeken en zag wel setjes staan , maar geen idee of die een beetje goed zijn. En welke anders aan te bevelen zijn. Het vervangen daarvan??? Veel werk? lastig???? Ik wil graag vaak dingen zelf doen aan de auto en ben wel handig, maar dit is weer nieuw voor me. (wel 10 jaar terug van m'n golf alles vervangen, maar ja dat is toch anders als m'n passat) Iemand goeie tips??
  9. Nieuwe schakelaar gehaald en alles werkt weer zoals het hoort. Erg fijn!!!!
  10. Nou uit elkaar gehaald, schoongemaakt en hem weer gemonteerd. En ja hij deed het. kapje erop geklikt en hoppa, niks doet het meer. Alarmlichten werken nu helemaal niet meer knipperlichten ook niet meer. Hem er weer uitgewipt. (voor mannen misschien makkelijker, maar ik met m'n kleine handen lukt het niet om hem er gewoon uit te krijgen dus priegelen met kleine schroevedraaiertjes) paar keer de stekker eraf gehaald in de hoop dat ie het zo doen, maar nee hoor helemaal niks. Nu morgen maar een nwe schakelaar halen hopelijk werkt het dan weer. anders wordt ik echt gek.
  11. heb hem uit elkaar gehaald. Heb nu het binnenwerk in m'n handen. 7 pinnetjes zie ik zitten (als je knop boven zou houden) zitten die onderin (grijs blokje) 2 kleine veertjes in het midden en dan nog het gedeelte van de electronica om de schakelaar aan te zetten. Nu zitten daar ook nog pinnetjes moeten die nog weg om bij die 2 pinnetjes uit te komen om dat schoon te maken of kan dat niet. Ik heb heel veel gedaan bij auto's maar dit nog nooit en electronica is nooit mijn beste kant geweest van auto techniek.
  12. zekering vervangen, maar defect blijft. Dan nog maar een keertje de alarmschakelaar proberen te verwijderen. Gisteren ook al geprobeerd, maar hij zat aardig vast, en kreeg hem er niet uit. ga het nog maar een keer proberen dan maar.
  13. heb eerst maar even de zekering eruit gehaald, en die moet nodig vervangen worden. Is helemaal bruin/zwart. En precies de kleinste zekering en die heb ik niet zomaar in de auto liggen. Morgen dus nwe halen. Mocht het dan nog hetzelfde zijn dan haal ik de schakelaar eruit. Dank jullie wel in ieder geval!!
  14. Dus als ik het goed begrijp de alarmlichten schakelaar eruit halen/ demonteren. de contacten daarvan schoonmaken en hij doet het weer. ga ik dat even proberen. Dank jullie wel alvast.
  15. En waar zit de paniek schakelaar???
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden