Ga naar inhoud

driving4x4

Members
  • Aantal items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over driving4x4

  • Verjaardag 14-05-1972

Profile Information

  • Plaats
    Enschede

driving4x4's Achievements

0

Community reputatie

  1. Hallo, ben weer terug van vakantie dus kan er weer tegenaan!!! Ik ben meteen op marktplaats gaan zoeken voor een Turbo. Nu heb ik deze gevonden. De turbo is afkomstig van een golf 1.8 20V turbo van bouwjaar 2001. Mijn vraag is nu: past deze ook op mijn Passat uit 1998?? http://link.marktplaats.nl/476317336
  2. Kan je het klepje van een wastegate los bestellen, kan dat dan bij de vw dealer of hebben jullie nog een paar adresjes?? i.i.g. iedereen bedankt voor de tips en het mee denken wat er met mijn passat kan zijn. Na mijn vakantie ga ik er weer mee bezig, demonteren enzo, dan zal ik ook foto's plaatsen. Wordt vervolgd
  3. Ik heb het slangetje afgeknelt maar gaat nog steeds heen en weer bij gasgeven met de hand. dat komt omdat bij jou de wastegate(membraam) kapot is.. zoals ik al zei.. in INGEBOUWDE toestand heb je niet genoeg kracht om het stangetje te bewegen met de vingers. Dan weet ik iig wat mij te doen staat, de turbo demonteren
  4. Ik heb het slangetje afgeknelt maar gaat nog steeds heen en weer bij gasgeven met de hand.
  5. Als ik gas geef gaat het stangetje wel heen en weer, dus denk dat er met de N75 klep niets aan de hand is??!!
  6. Heb je het stangetje vastgeklemd? Yep, gewoon met een ijzerdraadje erom heen zodat hij niet meer kon bewegen. Eerst in de ene uiterste stand daarna in de andere uiterste stand!
  7. Ik heb hetstangetje van de wastegate vastgezet in 2 standen, open en dicht maar de auto reageert hier dus niet op. Aan de kant van de turbo zit het stangetje wel wast aan het mechnisme die de klep open en dicht zou moeten zetten, Waarschijlijk dus toch een defecte klep. Conclusie, turbo demonteren en een nieuwe klep monteren??????
  8. Dus de complete turbo moet er dan af?? Heb wel eens gedaan, hij is dan best vlot maar een duw in de rug heb ik nooit gehad!
  9. ik heb vanmiddag gekeken of ik het stangetje kon bewegen en dat kon dus ook. Hij beweegt ook wanneer ik gas geef. bij gas geven beweegt het stangetje richting het schutbord. Is dan toch de klep (WG) defect?
  10. de wastegate zit toch achter de turbo?? Dat heb ik nog niet geprobeerd omdat je er moeilijk bij kunt. Ik ga het nog proberen!!
  11. Nope! Als ik de rubberslang van de lucht inlaat inknijp en dan gas geef, zuigt de slang eerder vacuum dan dat hij onder druk word gezet door de turbo!!
  12. Als het een kwestie is van gewend raken, dan ruil ik hem in voor een snellere versie!!! haha
  13. Nee, dat klopt helemaal maar als een orginele niet gechipte versie 1.8T al veel harder trekt of soepeler in alle versnellingen rijdt, dan weet ik zeker dat er "iets" aan de hand is, wat er dan mee is zal ik moeten uitzoeken. VRAAG: welke is sneller, een LUPO GTI of een PASSAT 1.8T!!!!!!!!!!!!!!!!
  14. Hello forum leden, In mijn voorstel topic had ik aangegeven dat ik mijn Passat 1.8Turbo van bouwjaar 1998 langzaam vindt. Hij loopt verder prima, stotterd niet, houd niet in, trek in een keer door de toeren. maar toch mis ik een beetje power. Ik heb hier al het een en ander gelezen over wat het allemaal kan zij. w.o; dump valve, N75 klep, LMM, lekkage aanvoerslang, lekkage vacum slangen etc. Volgens mij is het dat niet en moet ik hem naar de vw garage brengen om hem te laten uitlezen. Maar wat ik eigenlijk als eerste wil doen is een vergelijk maken tussen twee dezelfde auto's. Dus mijn vraag is: wie heeft er in de buurt van enschede een Passat 1.8T b.j +/- 1998 waarbij ik in kan stappen om te vergelijken tussen de wagens. Volgens mij moet ik daar mee beginnen, daarna kijken we verder wat het kan zijn (als er iets mis is) Stuur me maar een PBtje dan regelen we het ff. Alvast bedankt allemaal!!!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden