Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  13468
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  339

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. Ben wel benieuwd naar de echte foutcode gezien in beide koplampen een eigen AFS module zit en nog 1tje in de wagen zelf die de signalen naar beide koplampen verstuurd. Het is wel zo dat als er een probleem zich meld met 1 van de 3 deelnemers het volledige systeem uit veiligheidsoverwegingen buiten dienst wordt gezet. Het is dus zo dat zowel de dynamische bochtenverlichting het niet meer doet maar ook de automatische hoogteregeling functioneert niet meer normaal.
 2. Nou, het filmpje is wat raar. Het gaat over de sensor G180 maar wanneer hij met de PC en VCDS aan de slag gaat krijgen we wel de N200 fout te zien.. Volgens ik begrijp uit de fout zou er ergens een kortsluiting in de bedrading of onderdeel moeten zijn gezien de "resistance too low" fout. Bij een onderbreking zou ie "resistance too high" moeten geven. Maar idd zou ikzelf ook eerst kijken om de airbag switch off schakelaar eens te vervangen en kijken of die al verdwijnt en ook zeker nu ik het schema heb gezien, zou het inderdaad wel eens elkaar kunnen oplossen.
 3. Vreemd, de airbag ontsteker zit toch aan de airbag zelf. Dat spul welke op het chassis bevestigd is zou ik denken dat dit de crash sensor (G180) is welke de airbag computer het commando geeft naar de onsteking om de airbag te laten ploffen. Veel airbag verhalen te vinden op het net maar niet 1tje welke duidelijkheid schept. Ook de beschrijving van de foutcodes spreken over de verbindingen onder de stoel.
 4. wulfke

  TPMS

  Ik heb ze hier vandaan gehaald
 5. wulfke

  TPMS

  Die zou het moeten kunnen maar dan moet je even bij Rob langs om er een ZDC file (dataset) in in te laden met VCP. Bij mij zat het er inderdaad standaard al op. Enkel voor de winterset heb ik destijds een extra setje sensoren gekocht.
 6. Open 2021 model moet dit gewoon zo ook al lukken. Bij de B8 gaat dit ook al automatisch.
 7. "Een Tiguan" is redelijk vaag zo zonder bouwjaar te vernoemen. Een Tiguan van pakweg 2018 is niet een B7 van 2012 ...
 8. wulfke

  TPMS

  Ergens bij de adaption regels vermoed ik.
 9. wulfke

  TPMS

  In de antenne kan je wel instellen waar deze gemonteerd is (montage positie). Misschien staat dit niet of niet goed ingesteld waardoor de antenne niet de wielpositie kan bepalen. Kanal "Sensor Identifikationsnummer schreiben-Radposition" > Wert auf "Hinten rechts" setzen
 10. wulfke

  TPMS

  Sowieso lijkt de afbeelding welke hij weergeeft op het DM scherm meer op dit van een Tiguan dan dit van een Passat
 11. wulfke

  TPMS

  Door in de schema's te kijken Geen idee maar dit is toch een afwijking met hoe het origineel is.
 12. wulfke

  TPMS

  De antenne krijgt normaal voeding van SC7 en dat is een constante plus ipv een geschakelde plus wat op de side assist komt. Heb je pin 1 oranje/bruin verbonden met oranje/bruin van de side assist ? En pin 3 oranje/paars verbonden met oranje/grijs van de side assist ?
 13. wulfke

  TPMS

  Ok. Toevallig een foto van hoe de stekker was aangesloten. In bepaalde topics vond ik dat in de stekker de can high en low was gewisseld. Waar heb je de plus van de antenne op aangesloten ? Constante plus of geschakelde plus ?
 14. wulfke

  TPMS

  Met VCDS kan je via advanced measuring kijken of de antenne de sensoren effectief niet kan zien. In een ander topic vond ik ook iemand die het contact moest aanzetten en die de banden eens deels moest leeg laten om de sensoren een soort van "wake up" te geven. In mijn 3C heb ik destijds het B7 systeem ingebouwd en dat werkte ook direct na een paar meter rijden. Bij mijn B8 na een bandenwissel ofzo ziet hij ook de wielen na een paar meter rijden.. Ivm de aansluiting van de antenne. Heb je zelf een kabelset gemaakt of heb je die ergens vandaan gehaald ?
 15. wulfke

  VW touch climatronic

  Iets staat me bij dat het wel zou moeten werken maar dat er een issue was met het clima paneel achteraan dat dit er niet goed mee samen werkt en dat dit ook moet vervangen worden en dat er een extra LIN draad moest getrokken worden.
 16. wulfke

  TPMS

  Nog niet eerder gedaan die manuele handeling. Maar de sensoren lijken me reeds gemonteerd te zitten en de sensor ID staat op de sensor zelf.. tenzij je er een foto van hebt genomen en de ID zichtbaar is. Maar normaal moet het systeem de sensoren zo herkennen. Zodra het wiel begint te draaien zal hij info doorsturen. De antenne herkent elke sensor en weet welke sensor waar zit door afstandsmeting (tijd tussen zenden en ontvangen per sensor). Ikzelf heb het systeem ook in de B8 zitten en in de winterwielen ook een setje sensoren gemonteerd en niks moeten doen hiervoor om ze te herkennen. Niks in te stellen in de media scherm bij setup en bandenspanning?
 17. wulfke

  TPMS

  Ok, wil zeggen dat de antenne correct is aangesloten en dat er communicatie is. Ivm de sensoren, dit zijn nieuwe sensoren of is het een gebruikt setje ?
 18. wulfke

  TPMS

  Dat hoeft niet, bij mijn 3C destijds was het met een B7 antenne ook niet zo. Ik had B ventielen en een F sensor.
 19. wulfke

  TPMS

  Dus je hebt achteraf sensoren in de wielen geplaatst en achteraf de antenne geplaatst. Is de antenne nieuw of is het een gebruikte antenne? De antenne is te bereiken en kan je uitlezen ? Welke type wiel sensoren heb je geplaatst?
 20. Heb je het geschikte kabeltje er ook bij voor de airbag en de stuurwielbediening ?
 21. wulfke

  Can low can high

  Geel = gaat naar het linker lampje in de spiegel Zwart/groen = voeding vanaf SC32 naar beide radars Bruin = massa (altijd) Groen/grijs = niet te vinden in de schema's = wel enkel groen (gaat naar het rechts lampje in de spiegel
 22. wulfke

  Can low can high

  Bij een B8 heeft extended can volgende kleuren, extended can high = oranje/grijs - zit op pin 17 op de gateway extended can low = oranje/bruin - zit op pin 7 op de gateway
 23. wulfke

  Can low can high

  Ja, aan de kleurcode van de bedrading kan je zien wie can high of can low is en welke can lijn je vast hebt.
 24. Ik had het op Dit topic ivm de printjes om een B8 stuur te kunnen plaatsen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden