Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  13933
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  397

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. Je hebt inderdaad de juiste antenne nodig (lees 1tje die van een B8 komt of 1tje die hiervoor de juiste dataset heeft). Setje ventielen welke bij de B8 horen (5Q0 907 275B) en de bedradingsset incl antenne houder voor achter de achterbumper. Rest is codeerwerk.
 2. Je mag dan ook niet harder dan 130km op de snelweg.. Uitlezen, turbo weg en na herstart turbo terug wil zeggen noodloop. Dus zeker een foutcode te vinden.
 3. Dan zal vcds wel aangegeven hebben welke pieper er defect is lijkt mij.
 4. wulfke

  OPS 360

  Er staat geschreven dat het werkte na een busrust (even contact uitzetten, wagen dicht en op slot voor een minuut of 5)
 5. wulfke

  OPS 360

  Ik weet niet of Hier wat relevante informatie te vinden is
 6. wulfke

  Motor hapert

  Naja, de auto zit dan ook boordevol elektronica. Als je nu de wagen binnen brengt bij de dealer met deze klachten is de wagen koppelen met de computer en fouten uitlezen het eerste wat ze zullen doen. Hieruit komt dan ook de grootste info gezien deze foutcodes je op weg helpen met de analyse van het probleem. Als je de wagen niet kan uitlezen zit je de dag van vandaag blok en ben je afhankelijk van derden. Neemt niet weg dat je misschien wel bij een forumlid terecht kan om de auto eens aan de computer te leggen om van hieruit verder te kunnen. Succes.
 7. wulfke

  Motor hapert

  Met "foutcodes zien" wordt bedoeld in de scan met vcds. Als je een melding krijgt in het dash dan moet er een fout gelogd zijn met vcds.
 8. wulfke

  Vraagje.......

  Of ben je geholpen met zo een systeem
 9. Volgens ik lees heeft de TS een high versie camera en deze heeft een aparte camera module. De OEM camera heeft dan een RGB uitgang ipv de gebruikelijke PAL of NTSC uitgang via tulp stekker/RCA . Dus als je dan een niet OEM systeem plaatst ga je de camera moeten vervangen naar een passend model alsook een deel van de bedrading er naartoe. Of het OEM composition media systeem overweg kan met de OEM camera module moet ik je het antwoord schuldig blijven, hierop kan mogelijks @dieseltje of @Passat Rdi wel een antwoord op geven.
 10. Ik dacht dat de statische lijnen ingebakken zaten in de software van de camera. Maar is dan wel vreemd dat je ze even niet heb gezien op het scherm.
 11. Kan je niet wat instellen door op het grijze driehoekje te klikken in de rechtse bovenhoek ?
 12. wulfke

  OPS 360

  Ik bedoel meer deze lijnen
 13. wulfke

  OPS 360

  Dacht dat je voor 360graden OPS toch wel een nieuwer type module nodig had en volgens ik me herinner zijn de connectoren ook anders en dus niet zomaar plug and play. *edit* Het nieuwe type module is voor rijhulplijnen bij het vooruit of achteruit parkeren.
 14. +15 is de benaming voor geschakelde plus +30 is de benaming voor constante plus
 15. Beschadigde klep bedrading ter hoogte van de klep scharnieren?
 16. wulfke

  Andere auto gekocht.

  Gefeliciteerd Jaap ! Jouw B8 daar achtergelaten ? Misschien interessant voor iemand hier die een B8 zoekt
 17. wulfke

  TPMS vraagje CC 2008

  Er zijn bij de beginversies inderdaad systemen welke wel sensoren in de wielen hebben maar nog altijd enkel een melding geven als er een band lek zou zijn. Hierbij werken de sensoren samen met de comfortmodule. Je krijgt enkel een melding als er band lek zou zijn maar meer ook niet, dus geen uitlezing van de drukken. Je hebt dan ook een set knop in de middenconsole. Je kan vermoed ik wel een setje sensoren plaatsen maar ga je ze wel moeten aanmelden met de set knop. Misschien dat er wel meer info in de wagen handleiding staat hierover. Zonder de sensoren ga je het oranje lekke band lampje hebben.
 18. In de handleiding op de VW site is het aangepast dat er een 64GB SDHC kaartje nodig is en dat het NTFS moet geformatteerd worden vooraleer de nieuwe bestanden erop gezet worden. Download handleiding
 19. @Quincy heb je wat mee info over het systeem welke in jouw GTE zit, onderdeelnummer ofzo. Weet niet of het hier van toepassing is maar er zijn namelijk 2 systemen in omloop bij de niet facelift B8'en. Ofwel heb je een discover media ofwel een discover pro. Ik dacht dat het ene systeem anders moet geüpdatet worden dan het andere. Het pro systeem kan naar mijn eigen ervaring gewoon via het online kaartmateriaal via SD kaart gekopieerd worden. Hoe het met het media systeem moet dat weet ik zo niet.
 20. wire connect from controler (pin5) to ECU pin 64 (diesel), pin 45 (gasoline). Bron Of via ons eigen forum https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/44595-weer-een-cruise-control-vraagje/
 21. Staat allemaal duidelijk vermeld op de site van VW zelf. https://www.volkswagen.nl/service/infotainment/navigatie-update Of een topic op het forum waarin wel wat werd gepost https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/45008-discover-pro-kaartupdate-2019/
 22. wulfke

  onderhoud 60000 km

  Welja, het kan natuurlijk maar daarom dat de factuur meer duidelijkheid zou geven. Neemt niet weg dat het een smak geld is, heb nog nooit meer dan 600eur betaald voor een onderhoudsbeurt, zelfs niet bij mijn 3C met een distributieriem wissel of bij mijn B8 bij een 60d km beurt, terwijl mijn vaste garage nog erkend VW dealerschap had. Nu een Bosch service center geworden.
 23. wulfke

  onderhoud 60000 km

  Wat hebben ze dan allemaal gedaan volgens de factuur ? 349eur voor een DSG oliewissel, rest er mogelijks nog 541eur voor een oliefilter, olie, interieurfilter, luchtfilter, bougies, ruitensproeiervloeistof, remoliewissel en onluchten ?
 24. wulfke

  onderhoud 60000 km

  Ben blij dat jij de factuur mag betalen. En ze zaten er maar een kleine 200eur naast..
 25. Ow, zo bedoelde je, ja ik heb die in het KB laten zetten. Had die van het net gehaald en vond het wel mooi ze te delen via het KB, net als de andere how-to instructies en SSP artikels
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden