Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
 • Aantal items

  14159
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  415

Alles dat geplaatst werd door wulfke

 1. Zou kunnen wijzen op een lekkage waardoor het vocht percentage hoger is binnenin de auto. Ook veelvuldig in en uitstappen bij nat weer zorgt voor nattere vloerbekleding welke dus ook in de auto blijft hangen. Verontreinigde ramen zullen ook sneller beslaan dan gereinigde of behandelde ramen. Misschien de mogelijkheid eens proberen van een vochtvretertje in de wagen te zetten. En de ramen aan de binnenzijde behandelen met anti condens product?
 2. Hier BJ2016 B8 maar wel het knopje erin.
 3. Heb je een VCDS scan van adres 37/56 radio navigation en adres 77 telephone ?
 4. heb je in de hemelverlichting een SOS knop zitten ?
 5. Heeft u een foto van het motorcompartiment met name wat in de richting van de batterij?
 6. Dieselwagens hebben doorgaans een zwaardere accu dan eenzelfde model maar in bezineuitvoering. Wil ook zeggen dat deze meer inspanning moeten leveren bij het starten. Geen idee of u iemand in de buurt hebt zitten welke de accu eens kan doormeten / testen onder belasting. De gemeten waarde bij stationair draaien is althans correct en wil zeggen dat de alternator zal bijladen. De spanning zonder contact zegt niet zoveel, betere indicatie zou zijn met ingeschakeld contact en kijken hoe groot de spanningsdrop dan is.
 7. Lijkt wel een standaard druk sensor. Zo te zien via de zoekresultaten ook gebruikt in het airco circuit, watercircuit, enz Maar ivm het probleem zou ik een einde levensduur accu niet uitsluiten. Ook gezien de dagen nu wat kouder worden en zo een niet zo frisse accu snel achteruit gaat qua capaciteit. Met de huidige technologie en verbruikers in de hedendaagse auto's mag je tevreden zijn met een accu levensduur van een 6 / 7 jaar.
 8. https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onderdelen-voorraad/onderdeel/motorcode/avf/onderdeel/motor/onderdeelid/10619838/ https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onderdelen-voorraad/magazijn/motorcode/avf/onderdeel/motor/
 9. wulfke

  Voorruitverwarming

  Deze knop zou erop moeten zitten links naast de middelste draaiknop. De auto overgenomen van een liefhebber ? Misschien was hij het wel van plan om te installeren maar is het enkel bij de ruit gebleven. Je zou kunnen kijken of je de ruit bedrading ziet vanuit het motorcompartiment. Hier nog een topic over voorruitverwarming inbouwen
 10. Maar die 200Kg belading in de caravan zal mits goede verdeling en met het oog op de kogeldruk geen /weinig invloed mogen hebben op achter ophanging (maar zoals ik aangaf heb ik geen ervaring in het caravan trekkende aspect. Ivm dat de wielen / banden de kuipen zouden raken is wat ik aangaf. Als u de standaardmaten (of een kleine afwijking hierop) op de wielen hebt zitten zou ik hier geen problemen in zien. En u bent al met de juiste contacten aan het communiceren. Beter technisch advies kunt u elders niet vinden !
 11. Even tussendoor vraagje, ben een leek in een caravan trekken. Maar normaliter zou de aanhanger niet het doorslaggevende effect mogen zijn van het doorzakken van de kont gezien je rekening moet houden met de kogeldruk of begrijp ik dit verkeerd ? Dan rest enkel nog de passagiers op de achterbank en de kofferbelading die voor doorhangen gaan zorgen. Maakt u zich zorgen over het inzakken en aanlopen van de wielen dan ? Vermoed als u geen afwijkend waarden onder de passat hebt liggen dat dit niet aan de orde zal zijn. Deze zomer volgeladen met 2 kids op de achterbank de reis gedaan met 20inch wielen eronder en standaard adaptief onderstel (10mm lager).
 12. wulfke

  batterij vragen

  Die is volgens mij enkel om de interieur sensoren even uit te schakelen. Daarmee is de hoorn niet uitgeschakeld. De led in de deur kan ook even blijven branden om erna te gaan knipperen wanneer iets verkeerd is met een deurslot. De led geeft weer dat hij de auto wil beveiligen met het alarm maar dat er iets niet in orde is om het netjes te activeren. De hoorn is enkel te bereiken via de wielkast / modderkuip eruit halen. Zomaar afkoppelen lijkt me ook geen oplossing voor eventueel sluimerverbruik, gezien er steeds door het systeem gezocht gaat worden achter de hoorn.
 13. Misschien gelijkaardig verhaal als bij Hans-Jan https://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/46780-dagboek-van-een-tdindium/&do=findComment&comment=886705
 14. Dan is het veel geld voor een niet werkend setje 🤨. Wil ik maar zeggen dat er wel plug and play setjes zijn en die het zonder problemen doen. Zelf destijds een xenon setje van pilot in de 3C gehad en ook hiermee geen enkel probleem.
 15. wulfke

  batterij vragen

  Mijn defecte hoorn maakte ook geen geluid meer, kon ik goed merken omdat de piepjes aan stonden bij ver- en ontgrendelen. Ook eens gehad dat de knipperlichten begonnen te branden en ook last van een leegloop accu. Ook te zien dat wanneer je de wagen vast doet dat de knipperende alarmled in de deur even blijft branden tot hij overgaat naar knipperen. Vervangen is niet zo spannend maar wel wat prutsen met die anti diefstal boutjes.
 16. Ik zou eens kijken voor een kwalitatief setje dan - met de betere setjes heb je gewoon geen problemen en is het plug and play. Kan wel een andere hogere afsluitdop van de koplamp behuizing vragen. Maar ook die zijn te koop. Neus eens rond in Dit topic en misschien heeft @HansJan nog een setje op de plank liggen
 17. Gerommeld met de kilometerstand ? Gelijk hoe is dit volgens mij een onherstelbare fout. Je kan eens proberen bij complete car service Soest, die zijn wel handig met AID's
 18. Je kan dan inderdaad de kabelboom gewoon doormeten. Je hebt dan 6 draden. Gemeenschappelijke plus en massa, en dan per sensor een signaaldraad.
 19. Als je bvb sensor 1 op de plaats van sensor 3 plaatst en aansluit met de connector van sensor 3 en sensor connector 1 los laat liggen dan zou je melding moeten krijgen dat sensor 1 niet aanwezig is. In deze situatie lijkt me dat sensor 3 defect is. Zeker als je dan sensor 3 aansluit aan de sensor 1 connector en terug de short to ground fout krijgt.
 20. Ik weet niet hoe toegankelijk de binnenkant van de koplamp is. Maar als je de voet van het groot licht lampje kan bereiken kan je meten vanaf + kant van de voet van de lamp zo naar de stekker achterop de koplamp en alle pinnen doormeten tot je bingo hebt en zo weet je ineens op welke pinplaats deze zit.
 21. Volgens het schema wel maar volgens uw onderzoek in OP is pin 1 van de stekker leeg . Volgens het schema zit signaal groot licht op pin 1 van de 10-polige stekker en aangesloten met draad kleurcode wit/zwart.
 22. Ik zou eens de 3de sensor los laten hangen dan en de overige sensor 1,2 en 4 aansluiten. Dan zou het systeem enkel nog een fout mogen geven ivm een ontbrekend signaal van sensor 3. Als dat zo is verdenk ik sensor 3 van een interne fout/defect waardoor hij sluiting maakt naar massa. Door de fout met massa zal hij het systeem van de voorzijde uitschakelen en hierdoor ook geen fouten meer geven van eventueel overige andere afgekoppelde sensoren. Als test zou je eens sensor 3 kunnen wisselen van plaats en uitwisselen met een sensor van een andere positie en kijken of dan het massa probleem op positie 3 blijft of mee opschuift met de sensor welke normaal op positie 3 zat. Indien de positie blijft zit er iets in de connector aansluiting van positie 3, zoniet is de sensor van positie 3 defect.
 23. Mooi dat het alternator probleem dan is opgelost. Heeft u de zekeringkast in het dashboard rechts gecontroleerd op defecte zekeringen? De high pressure switch en clima control unit krijgen spanning uit de SD box (rechts op de zijkant van het dash)
 24. De alternator zit bij wijze van spreken parallel over de batterij. De massa pool van de alternator ligt met een dikke zwarte aan de massa. Net als de auto batterij. De pluskant van de batterij gaat naar de voorkant van de S-box high of low (afhankelijk van welkenuitvoeriring). Op de voorkant van de S-box zit een dikke verdeel lat met hierop dikke zekeringen (SA zekeringen). De pluskant van de alternator gaat naar zo een dikke zekering SA1 (150Amp) en komt zo op de dikke verdeellat terecht en kring is rond. De plus van de alternator moet dis verbinding hebben met de plus van de batterij (alover de SA1 zekering) De massa moet ook (onrechtstreeks) verbinding hebben met de massa van de batterij.
 25. Die info ivm SVM klopt maar je moet dan je huidige waarde in de XOR vergelijking droppen maar als je de huidige waarde niet kan vinden in dit dus niet mogelijk. Deze adaptie zit in adres 5F infotainment. Bit 2 in byte 5 van adres 17 instruments staat correct dus. Vermoed dat er eea dan niet goed staat in adres 5F. Gezien je ook optie "verkeerstekens weergeven in instrumentenpaneel" tussen de settings staat. Heb je de mogelijkheid om een adamap de maken en hier te posten ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden