Ga naar inhoud

Hitec

Members
  • Aantal items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hitec

  1. Hitec

    Flink roken (wit)

    Wat ik vergeten ben te vermelden is dat de pomptiming ook nog is bij gesteld, die stond toch niet helemaal goed. Wat betreft de rook is wat ik begreep dat de turbo nu te veel olie krijgt en dat niet kwijt kan en dat verbrand en eruit gooit vandaar ook olie langs de leidingen en iets meer olie verbruik. Denk ik.......
  2. Hitec

    Flink roken (wit)

    Voor de gene die nog benieuwd waren naar mijn probleem. Ik had soms ook dat de turbo druk wegviel, en wanneer de turbo zijn werk ging doen dat hij flink siste (afblaven) Er kwam olie vanuit de turbo langs de leidingen naar beneden, maar het geluid van afblazen kwam van de intercooler. Daar nog eens goed naar gekeken en het blijkt dat deze lekt, hopelijk is het probleem dus verholpen na het vervangen van de intercooler. Ik hou jullie op de hoogte.
  3. Hitec

    Flink roken (wit)

    We hebben er vanavond nog naar gekeken, wel is me nu duidelijk dat hij pas rookt als de turbo wordt ingeschakeld! Het kan bijna niet aan de pomp liggen want hij heeft goed gelopen nadat de riem is vervangen, + de dynamische pomp afstelling is uitgelezen.
  4. Hitec

    Flink roken (wit)

    hmmm, maar het probleem is dat het bij mij juist niet bij het starten is maar tijdens het rijden en vaak pas als hij op temp. is.
  5. Hitec

    Flink roken (wit)

    Dan zal het waarschijnlijk blauwe rook zijn, motorcode is AKN.
  6. Hitec

    Flink roken (wit)

    Beste mensen, Sinds afgelopen week komt er regelmatig (vaak bij laag toerental) een flinke stoot witte rook uit de uitlaat. Ik ben er al wel aan uit dat het olie is.....ook aan de geur te ruiken. Het vermoeden is dat het uit de turbo komt, bij uitlezen geeft hij ook fouten aan met inlaat/inlaatspruitstuk. Na deze te wissen is het probleem alleen niet opgelost. Pas is mijn tandriem set vervangen. Heeft iemand hier al misschien ervaring mee, of een idee wat het zou kunnen zijn? Ik hoor graag jullie reactie. Alvast bedank, Hans p.s. het gaat om een V6 TDI 4 Motion (Gechipt, EGR dicht en K&N luchtfilter)
  7. Ook een goeie oplossing is een 4 Motion rijden, zit op dit moment in de alpen en nergens last van
  8. Misschien kan je iemand vinden die een garage heeft waar je het zelf kan doen met wat tips en tools van een monteur. Ik zelf moet binnenkort ook maar ik ben zeker de helft minder kwijt.
  9. Als ik het goed heb is het alarm van Piton. Zelf wil ik er binnenkort een flinke sirene bij zetten in plaats van die toeter zodat heel de straat er wakker van wordt als mijn auto buiten staat en er ingebroken wordt Voor de rest volgens mij wel een goed alarm.
  10. Ik heb voor Passat met een zware diesel gekozen omdat ik veel km rijdt en graag een degelijke en comfortable auto wilde. Het liefst wilde ik een A6 alleen ik kon voor het geld van waar ik deze heb gekocht moeilijk het zelfde vinden qua km stand en dergelijke.
  11. Misschien dan toch wat vaker de 200 antikken dan vliegen ze er vanzelf uit!
  12. Gister ben ik dan ook eindelijk om goede poets middelen geweest bij LEKO. Ik had kort geleden al een fles NTX Car Wash van Meguiars gekocht bij onze garage. Nu wilde ik graag wat meer spullen om mijn auto wat meer te verwennen. Via dit forum had ik gelezen over LEKO en aangezien dat voor mij zo'n 15 min. rijden is ben ik er dus langs gegaan. Meteen toen ik binnen kwam werd me vriendelijk gevraagd waar ik naar op zoek was. Na dat ik kort uitgelegd had wat ik graag van plan was werd me meteen verteld wat ik nodig had en waarom. Tevens kreeg ik ook meteen een demo/uitleg van de middelen, op een motorkap in de zaak die daar voor bestemd is. Het gene wat ik dus aangeschafd heb is: - Quick Cay Detailing System (gebruik voor na het wassen van de auto, gister gedaan ik stond versteld van wat de klei met de spray nog van mijn auto haalde) - Cleaner Wax (Dit is eigenlijk het 3 stappen plan in 1, dit werd mij aangeraden omdat ik een grijse auto had. dit scheelt me dus nog 2 stappen ook. Uiteraard heb ik dit gister ook geprobeerd en het werk goed. De auto gaat lekker blinken en wordt zo glad als een aal) - NXT tech wax 2.0 (Gister na de cleaner wax was het al bijna donker, heb de auto dus in de garage gezet en was vanmorgen verder gegaan met deze wax. Eigenlijk is het niet persee nodig maar om een nog betere bescherming en mooiere look te geven werd me deze geadviseerd en ook zeker bij mijn grijze kleur.) Ook heb ik nog een Rich Leather gekocht om mijn leren bekleding te onderhouden, ik heb half leer dus met alcantar en er werd me wel opgewezen om niet op mijn alcantar te komen met dit spul. Daarvoor werd me nog een bandensponsje geadviseerd zodat ik netjes zonder te prutsen in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Uiteraard heb ik voor mijn cleaner wax nog 2 soft foams gekocht. Hier voor jullie info een kosten plaatje: - Quik Clay Detailing System €22,49 - NXT tech wax 2.0 €25,99 - Cleaner wax €14,99 - Rich leather €14,99 - Soft foam €6,99 - Bandensponsje €8,99 Daarbij heb ik nog een goeie washandschoen twv. €17,50 gekregen (was ze vergeten aan te slaan, dus kreeg ik hem gratis) en nog wat fijne uitwrijf doekjes voor de waxen. Het grote plus punt vond ik de goeie uitleg dit mede omdat ik er zelf nog niet veel verstand van had. Dan als laatst nog een foto:
  13. Hitec

    Ruisend geluid

    Ik kom idd van het eiland, en zie zojuist dat ik een kans om af te spreken gemist heb. Hopelijk kom je vaker in de buurt dan zou ik je graag een keer tegemoet willen rijden om er even naar te kijken!
  14. Hitec

    Ruisend geluid

    hmm zijn er binnenkort ook nog meetings, misschien dat ik het dan eens kan laten horen!?
  15. Fijn om dit te horen, ik heb namelijk ook een chip van mobile chiptuning alleen de mijne rijd wel degelijk beter dan voorheen. Ik ben dus erg benieuwd hoe mijn auto dan wel niet moet rijden met een chip van JD! Van de andere kant wel kut dat ik dit nu pas te horen krijg, want het heeft me toch €300 gekost. Dus zal weer even moeten wachten om weer eens +/- €450 uit te gaan geven.
  16. Hitec

    Ruisend geluid

    Ik heb soms het idee dat het net een soort dumpval is. Het geluid is namelijk vaak net voor het overschakelen. Op het moment van acceleratie komt het ligtjes op en wanneer hij overschakeld is het net of hij lucht afblaast!
  17. Hitec

    Ruisend geluid

    Dit is volgens mij hetzelfde als wat ik heb. Ik had dit al eerder gepost in een ander topic: Wat ik ook niet kan plaatsen is een bepaald geluid bij het optrekken. Ik hoor de turbo lekker fluiten maar daarbij hoor ik ook een soort schrapend geluid of vloeistof die met hoge snelheid door een leiding gaat. het lijkt wel van richting de turbo of rechts van de turbo te komen. Dit geluid had ik eigenlijk al sinds ik de auto heb gekocht dus misschien hoort het wel. Het is puur bij het optrekken. Ben benieuwd wat jullie hier van weten. Greetz, Hans
  18. Zijn er ook mensen bekend met het afdichten van de EGR bij de V6 TDI? Ik heb er een plaatje tussen gezet aan de grote kant, de kant bij het inlaat spruitstuk was kleiner en daar had ik geen plaatje voor, dus kon ik het pijpje ook niet geheel verwijderen. Moeten er verder nog software aanpassingen gebeuren of is het zo goed zo ik het heb gedaan?
  19. Soow wat heb ik dan een mazzel met een grote beurt voor €110! Alleen niet bij de dealer maar bij een goeie kennis. En ik doe met wat aanwijzingen het meeste zelf!
  20. Ziet er zeker goed uit Frank! Hier een foto van Frank zijn oude velgen. De bandenmaat is 235-35-19, het is een 4 motion en het gaat perfect (wat betreft ruimte). Nu nog net als bij Frank alles rondom mee laten spuiten, en misschien volgend jaar een eibach schroefset.
  21. Ziet er erg goed uit, zit er aan te denken om het ook te gaan doen. Alleen heb ik nog wel een paar vraagjes. Zitten de sensors al bij de lip of moet je deze los bestellen? Kan dit ook bij de dealer of beter bij conrad? En zijn de afmeting van de 3BG en de 3B nagenoeg gelijk? Greetz, Hans
  22. Je bedoelt dus gewoon de variant spoiler van de 3BG op de 3B meubelen?
  23. Daar heb je ook wel gelijk in. Wat je ook zou kunnen doen is een 2e hands of nieuwe originele lip bestellen en daar mee gaan spelen. Een maat van mij is daar mega handig in en zo kan je er misschien zelf wel een knik in maken net als bij de lip van de variant!
  24. Hitec

    egr dichtgezet

    Mijn auto is een maand geleden ook gechipt, ik heb daarna de EGR afgedicht en een gedeelte van mijn inlaat schoon gemaakt en een K&N filter geplaatst. Alleen ik heb nog wel last van stevige rookpluimen bij flink gas geven. Wat ik ook niet kan plaatsen is een bepaald geluid bij het optrekken. Ik hoor de turbo lekker fluiten maar daarbij hoor ik ook een soort schrapend geluid of vloeistof die met hoge snelheid door een leiding gaat. het lijkt wel van richting de turbo of rechts van de turbo te komen. Dit geluid had ik eigenlijk al sinds ik de auto heb gekocht dus misschien hoort het wel. Het is puur bij het optrekken. Ben benieuwd wat jullie hier van weten. Greetz, Hans
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden