Ga naar inhoud

Oliver

Members+
  • Aantal items

    362
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Oliver

  1. Da's geen oplossong maar gewoon een tijdelijk lapmiddeltje om de zeikende 3c rijder weer even z'n mond te laten houden. Wat je zegt, het is erg slordig van ze hoe ze hiermee omgaan. Ondertussen heeft men bij VW toch tijd genoeg gehad sinds de introductie om hiervoor een effectieve oplossing te verzinnen. Slordig, slordig, slordig. Ergens geeft het ook wel aan hoe men bij VW over zijn klanten denkt. Het zijn niet alleen de dealers die een air overzich hebben, de importeur is over het algemeen nog erger en bij de fabrikant weet men zich ook al een behoorlijk hauteine houding aan te meten. En toch blijft het goed gaan met ze.....
  2. Destijds afgeleverd bij de delaer toen ik mijn 3C ging ophalen. Kwam de boekjes pas geleden tegen bij het optruimen van de zolder.
  3. Ik heb hier ng een complete set liggen van een Passat uit 2002. Het bevat: * Certificaat voor airconditioning * Garantiebepalingen van uw Volkswagen-dealer * Mobiliteitsgarantie * Onderhoudslijst op km stand 32175 op 30-10-2003 * Volkswagen Servicegarantie * Serviceboekje * Veilig op weg * Wat functioneert hoe? * Personenwagens Raad en Daad * Passat Technische gegevens * Aanvulling op instructieboekje En dit alles zit in een mooie zwarte, originele A5 VW-ringband. Dus dit is écht compleet.
  4. Oliver

    Gordel indicatie

    Is via VAG-Com uit te schakelen maar de dealer doet het niet in verband met de aansprakelijkheid. Volgende keer op een meeting iemand met zo'n leuk kastje aanklampen en even mee laten spelen.
  5. Alleen als je een groot display hebt tussen de klokken en niet een gedeeld display (zoals in mijn 3c) Sowieso is het dan vanuit de fabriek al ingesteld dus ik neem aan dat het bij jou niet kan in verband met het gedeelde display.
  6. Oliver

    Verbruik per uur

    Maar reed je ook? Anders gezegd, maakte jouw auto een voorwaartse danwel achterwaartse beweging voortgebracht door een verbinding tussen motor, versnellingsbak en wielen (en alle overige componenten die erbij nodig zijn)
  7. In ieder geval wel een verhaal om te onthouden!
  8. Oliver

    Verbruik per uur

    Wanneer ik het zeker geweten zou hebben had ik niet "ik denk" neergezet. Lijkt melogisch.
  9. Oliver

    Verbruik per uur

    Je verbruik wordt in liters per uur weergegeven omdat je stilstaat. In liters per kilometer kom je op een oneindig getal uit omdat je wel verbruik hebt maar geen meter rijdt. Ik denk dat dit getal overspringt naar l/km of km/l zodra er beweging in je auto zit. Weer een mysterie ontrafelt
  10. Ik zou geen risico lopen en even langs de dealer gaan. Mocht je motor in de soep draaien heb je pas echt een probleem. Sowieso kan ik het me niet voorstellen dat de display een melding laat zien dat je naar de werkplaats moet als dit niet het geval is. Er is duidelijk iets mis, de vragen zijn alleen wat is er mis, is het ernstig en is het duur. Succes!
  11. Na 70K kilometers was het (lichte) alcantara niet mooi meer. Spijkerbroeken geven af, etc. Toch blijf ik het de mooiste combinatie vinden en ik zou ook na wat ik nu weet nog steeds niet opteren voor volleder.
  12. Wat er "kan" hangt niet alleen van de delaer af maar ook van jezelf, welke auto je besteld (lees: voor welk bedrag), hoe eager ze zijn om je binnen te halen cq te behouden, etc. etc. Waar ik goede ervaringen heb hoeft nog niet te betekenen dat dit ook voor iemand anders geldt. Voordeel kun je misschien ook in de vorm van iets anders zoeken, zoals accessoires achteraf laten monteren (scheelt in de BPM (leaseprijs) en bijtelling. Kijk of ze misschien genegen zijn om, in plaats van iets gratis weg te geven, iets tegen een gereduceerd tarief willen monteren. Hier zullen vooral accessoires die bij de wederverkoop een meerwaarde hebben het goed doen. Dit is voornamelijk aantrekkelijk wanneer je via hun eigen leasemaatschappij leased. Bij jou in de buurt zou ik zeggen Schueler in Nijkerk. Aardige gasten en doe Edward de groeten van me.
  13. En dat graag allemaal in een lakstiftverpakking....kan ik wat plekjes aantippen.
  14. Hele simpele, doch doeltreffende oplossing: Niet meer in het midden zitten!
  15. De auto is waarschijnlijk door een slechte spuiter voorbereid en gespoten..... [schild=4 fontcolor=000000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]Just kidding!!!![/schild]
  16. Misschien toch de volgende keer de zitting terug monteren als je op stap gaat met 5 man.
  17. Graag gedaan, ook daar zijn we voor
  18. Voor alles in een auto wordt de gemiddelde mens genomen. Jij bent echter met je 193 cm langer dan gemiddeld waardoor de lendensteun ongetwijfeld te laag zit, de zitting te kort en de rugleuning te laag is. De enige remedie die ik je kan aandragen is een stoel op maat te laten maken. Dat kost misschien wel wat, maar je kunt de stoel ook weer meenemen naar je volgende auto, de auto daarna, etc. Laten we wel wezen, je rug is belangrijk genoeg om er goed voor te zorgen. Succes!
  19. Matthijs, ook mijn 3c rookte als een ketter. Roetwolken horen nou eenmaal bij de TDI's. Misschien dat het minder roet bij een 3C met DPF, maar geloof me,de modellen zonder laten je achterliggers weten dat ze dieselgestookt zijn.
  20. Een probleem wat absoluut niet hoort. Waarschijnlijk een eigenwijze motorelectronica. Even langs de dealer lijkt mij meer dan wijs. Succes en hou ons op de hoogte
  21. Ik zou het zo laten. Heb bij de 3C ook de fabrieksverlaging gehad en het stuurt erg goed, het comfort is nog acceptabel en je komt nog steeds goed over de wijdverspreide drempels heen. Het originele setje is wat mij betreft (en velen met mij) het juiste compromis tussen sportief en comfortabel. Wil je voor een betere wegligging gaan, verlaag dan niet alleen maar denk ook eens aan (instelbare) strutbars, een andere camberinstelling van je wielen (kun je het onderstuur mee opvangen, alleen slijten je banden dan iets eenzijdiger) en achter iets zachter afgeveerd dan voor. Succes met je beslissing.
  22. Oliver

    Gaarne wijze raad

    1:20 is in een ideale wereld, met een nieuwe net ingereden auto, in ideale omstandigheden en met een ideaal afgestelde wagen. Helaas is de dagelijkse praktijk allesbehalve ideaal en zal een beetje tegenwind, een lagere temperatuur, iets teveel verkeer en een iets te lage bandenspanning het geheel zodanig beïnvloeden dat de door jou opgegeven verbruiksscijfers heel realistisch zijn. Daarnaast zijn de verbruikscijfers bij een continue snelheid over een maximale afstand zonder te vertragen of te versnellen berekend zodat de verbruikscijfers relatief gezien nauwelijks beïnvloed worden door het optrekken naar de kruissnelheid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden