Ga naar inhoud

dms2992

Members+
  • Aantal items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over dms2992

  • Verjaardag 03-11-1965

Profile Information

  • Plaats
    Barendrecht
  • Naam
    T

dms2992's Achievements

1

Community reputatie

  1. dms2992

    Koppeling slipt of niet?

    Bij mijn 3 jaar oude Passat, met 180k op de teller, kan de koppeling slippen met een speciale extreme aktie. Het is mogelijk om de koppeling te laten slippen: handrem, in eerste versnelling en 3000 toeren, koppeling langzaam op laten komen. Motor blijft draaien en voet is van koppeling. Nu begint de koppeling wel te ruiken. Maar dit gebeurt ook wel in de file als je niet zo oplet met het loslaten van de koppeling terwijl je gas geeft. Maar kan toch ook met slippende banden optrekken, als ASR uitstaat. Iemand een opmerking hier over.
  2. Nee, geheel niets in beeld. Maar ik ga binnenkort terug naar de dealer. Misschien kunnen ze nog wat uitlezen.
  3. Sinds enkele weken rijd ik in een nieuw Passat Variant Highline met 150pk motor. En heb er alweer 8500km mee gereden. Maar ik heb enkele vreemde dingen opgemerkt. Het is nu een paar keer voorgekomen dan ik na het starten en uit de straat rij, ik er achter kom dat de toerenteller niet verder gaat dan 2500omw. tevens heb ik ook geen koppel meer. De auto uitzetten en weer starten verhelpt dit probleem. De navigatie Discover Pro staat regelmatig vast. Lijkt als of het beeld is bevroren. Alle functies werken nog wel. Maar de positie coordinatie blijft vast staan. Ook hier moet de auto geheel uit, maar wel meer dan 10 minuten wachten voordat hij weer aan kan. Iemand hier ervaring mee?? Voor de rest is het een heerlijke auto, zuinig, ruim en confortabel.
  4. dms2992

    B6 - B8

    Mijn oude en nieuwe auto
  5. Bedankt voor de info. De auto is volledig in onderhoud bij VW, ik mag aannemen dat zij periodiek de juiste onderdelen vervangen. Ik zal de tips nazien. Waar zit de LMM??
  6. Beste Forumleden, Sinds een langere tijd heb ik geconstateerd dat mijn auto in bepaalde toerenbereiken een beetje onregelmatig rijd. Stationair loopt hij netjes. Vol gas gaat ook perfect. Maar toch is er iets aan de hand, geeft geen melding in console. Enkele maanden geleden turbo en roetfilter vervangen. Stand nu 370000km. 2 jaar geleden ook de EGR vervangen. Hij is gewoon in onderhoud bij VW Hoogenboom Rdam. Zij hebben niets kunnen vinden, ook niet tijdens een proefrit. Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?? MVG André
  7. Wat ik al verwachte, turbo overleden. Maar hij rijd weer. Wel € 1800,- armer.
  8. Hier even een update: Vanmorgen wederom olie indicator aan. Direct gestopt, weer een hele plas olie onder de auto. Controle van het olie filter, deze leek eerst goed vast te zitten, maar toch kon ik hem nog meer vast draaien. Gelukkig dicht bij een Shell shop voor 2 liter olie, deze er in gegooid. Peilstok maar net op niveau. Direct naar de VW dealer in Roosendaal gereden. In de werkplaats konden ze melden dat de kunststof oliefilter het einde van zijn leven had. Schroefdraad was goed, maar kennelijk was het kunststof te zwak. Half uurtje. en ik kon weer rijden na betaling van € 70,- MAAR..... Na 15min rijden hoorde ik de turbo echt hard fluiten, maar kon gewoon alles doen. Een uurtje rijden, zonder probleem aan gekomen bij de afspraak in Oosterhout. Na de afspraak weer richting huis, Barendrecht. Wederom na 10min begon te de turbo weer te fluiten. 30min verder MOTOR MANAGEMENT aan en GEEN KRACHT meer. Fluiten van de turbo was er niet meer. DUS TURBO OVERLEDEN (denk ik) Zie: viewtopic.php?f=185&t=50012 Gelukkig kon ik nog rijden en heb de auto maar direct bij de VW dealer - Rdam afgeleverd. Morgen word er gekeken wat er aan de hand is.
  9. Op de parkeerplaats lag geen olie (zag ik 's-avonds bij thuiskomst) Pas na een uurtje rijden kwam de eerste melding van controle olie. Olie gecontroleerd, zat daadwerkelijk te weinig is, litertje erbij en weer rijden. Alleen na 10 minuten weer olie indicator. Dit herhaalde zich enkele keren. De frequentie van de melding ging steeds sneller. Dus toch maar de snelweg af, ANWB bellen voor hulp en tijdens het bellen zag ik ineens olie onder auto uit komen. Dus toch heel vreemd dat de filterunit zomaar los zat.
  10. Deze week een serieus probleem gehad met het verliezen van alle olie. December beurt bij dealer, ongeveer na 15.000km gereden, nu filter zomaar los. 3 liter olie foetsie, gelukkig ANWB snel terplaatsen. Gelukkig op tijd gestopt, na enkele meldingen op het display. Heeft iemand enig idee hoe zo iets los kan gaan? Trillen van de banden, motor?? MVG André
  11. Nee, ik laat de DSG deels zijn eigen werk doen. Alleen af en toe schakel ik handmatig op, te veel toeren is ook niet lekker. Vacuüm slang was een paar maanden geleden al vervangen. En voor de rest ga ik je advies opvolgen. Thnx.
  12. Nou, we zijn gisteren weer thuis gekomen, zonder reparatie aan de auto. Twee weken geleden, op woensdag 's morgens gebeld naar de dealer of de reparatie mogelijk was. Na moeilijke communicatie begreep ik dat tussen 15 en 16 h de auto kon komen brengen. Daar aangekomen bleek er geen reparatiebon aanwezig, en donderdag feestdag, vrijdag vrij en zaterdag één monteur. Maandag en dinsdag geen tijd, tevens moest er wederom worden gekeken wat het was, dan pas onderdelen bestellen. Lang verhaal, 130km voor Jan Joker gereden, want woensdag een week later zouden wij naar huis gaan. Met knikkende knieën, woensdagmorgen vroeg van de camping, de snelweg op. Na 3 uur een stop van 3 uur, daarna nog 3 uur rijden, geen probleem gehad. Donderdag 6 uur achter elkaar gereden, dwars door Zwitserland (Gotthard tunnel), wederom geen probleem met de motor. Alleen tijdens de klimmen ging de temperatuur richting de 110 graden, even kachel aan, temperatuur ging direct richting 90 graden. De motor moest echt hard werken, maar gaf geen probleem. (gelukkig maar) Ook vrijdag leek goed te gaan, na 300km rijden plotseling, vlakke weg, 6e versnelling, 90 graden motor temp, 24 graden buiten temp, ineens geen koppel meer. Snel vluchtstrook op, motor uit / aan en rijden weer. En nogmaals in België, na 560km, heuvel af, 6e versnelling, wederom geen koppel meer. Maar geen motormanagement led aan. Op de heenweg naar Italië met een buitentemperatuur van 39 graden, ging de motor vaker in de fout, dan op de terugweg met maar 25 t/m 30 graden buitentemperatuur. Is hier een goede analyse van te maken? Nu komende weken de auto maar eens eens goed gebruiken om hem in de fout te krijgen. gr.
  13. @willem bedankt voor de link. Heel duidelijk verhaal en ik denk dat ik precies hetzelfde heb. Alleen heb ik geen smeerput of brug bij de hand, ik sta keihard in de zon (35+ graden) op een camping. Mijn auto heeft nu ruim 320k gelopen, altijd dealer onderhouden. Zoals gezegd, deze week maar naar de VW dealer hier in Italië, aangeven dat ze de turbo moeten onderzoeken.
  14. Vervolg story.. We zijn weer een stuk verder in Italia, waar we 2 weken blijven. Het laatste stukje van 175km is maar één keer de druk weg gevallen. Ik ben naar VW in Grosseto gereden, daar direct aan de diagnose gehangen. Eerste conclusie "sensor" Maar na een beetje meer info geven en vragen, werd de auto wederom in de garage gereden. Weer aan de diagnose, met 99% zeker geen sensor, Maar iets in de turbo. Volgende week een kijk operatie, moet nog wel afspraak maken. Krijg de leen/huur auto. De auto rijdt zonder caravan gewoon zo als het hoort. Ik hem hem aardig op z'n lazer gegeven, maar geeft geen kick. Intussen al 300km zonder problemen/caravan. Bedankt tot zover voor de info, ik hou jullie op de hoogte. Gr.
  15. Nou dit was weer een spannende dag. Vanmorgen vroeg naar VW in Stans, was maar 10km, werd direct geholpen. Diagnose turbo druk probleem. Mogelijk één of meerdere sensors (3-4 stuks) voor de turbo druk, of de turbo zelf. Reparatie morgen/overmorgen indien onderdelen worden geleverd. Liever compleet defect dan af en toe niet goed, was de opmerking. Optie nu repareren of doorrijden. Dus doorrijden naar Italië. Nou dat was een redelijk avontuur. Enkele keren op noodloop gegaan, vlakke weg. Maar na Bologna, richting Firenze, heuvel/berg op, ging het echt bijna fout. Om de 500meter, bergop, 1800kg caravan er achter, in noodloop, tot 6x toe. Hier moest de motor er echt aan trekken, vrij stijl voor een snelweg. Ik was de veroorzaker van de mini file, gelukkig ook elke 500-800m een uitvalbasis. Met max 60km een tunnel van 800m, dit was niet leuk. Zo zijn we de berg op gegaan, naar beneden ging alles weer normaal. Zelfs 60km verder geen probleem. Motor management lampje was intussen constant aan. Maar welke sensor is nu het probleem? Als de noodloop in is gegaan, en weer is gereset door uit/aan, dan werkt de de cruisecontrole ook niet meer. Is dit ook niet een indicatie, welke sensor het probleem veroorzaakt? Morgen krijgt auto vrij, woensdag moet hij nog een stukje van 300km, en dan, als hij het weer doet, direct naar de garage. Hebben ze 2weken om het probleem te verhelpen. Gr.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden