Ga naar inhoud
  • 0

keyless entry werkt niet op alle deuren na enkele dagen niet gebruiken


jakenl

Vraag

Het is mij al meerdere keren opgevallen: Als ik de auto een aantal dagen niet gebruikt heb, werkt de keyless ontgrendeling alleen op de bestuurdersdeur (alle 4 deuren getest). Na het ontgrendelen, zijn wel alle 4 deuren ontsloten. Vanochtend dus het geval. Bij het werk de auto vergrendeld met de sensor aan de bestuurdersdeur. Om 15.00 kon ik de auto weer wel ontgrendelen door mijn hand in de handgreep van de voordeur van de bijrijderskant te steken. In het infotainment staat dat alle deuren ontgrendeld worden, maar ik vraag mij af of dit überhaupt wel  op dit fenomeen van toepassing is, volgens mij is dat de functie dat alle deuren ontgrendeld zijn na het (keyless) ontgrendelen..

Is het al met al een normale feature dat na enige tijd de keyless alleen op de bestuurdersdeur werkt? Bij het toewijzen van de sleutel aan een gebruiker kwam er een melding in beeld dat de batterij van de sleutel bijna leeg is. Die heb ik dus al vervangen. De oude gaf nog 3V, maar al lezend zie ik bij anderen dat dit al kritisch kan zijn.

Het enige wat ik nog niet geprobeerd heb in het geval dat alleen de bestuurdersdeur reageert, om dan de 2e sleutel te gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
je kan denk ik via je Navi wel instellen wat er gebeurt met de portieren, anders iemand met VCDS wel.
In de navi kan ik het niet vinden. Van de week had ik het weer. Vrijdagavond weggezet, woensdagmiddag kon ik alleen de bestuurderdeur gebruiken voor het keyless ontgrendelen.

Ik vind zojuist wel e.e.a op een Engels forum, waar iemand een screenshot laat zien van zijn Passat cc. Dat lijkt het wel by design te zijn en daarmee hopelijk ook aan te passen.
https://www.volkswagenforum.co.uk/threads/kessy-only-working-on-drivers-door.38590/


20210421_144746.thumb.jpg.1ed9ad8924e331819590992bc60e356d.jpg

Edit:
Nog wat verder zoekend, lijkt het met deze functie te maken te hebben:
"Time Sensor Power Off Group 2" die standaard op 3600 minuten staat.

Gek genoeg is de regel daarboven:
"Doorknob contact sensor disconnecting time" 5400 min. Dat zou betekenen dat na 90 uur de bestuurderdeur ook niet meer zou ontgrendelen met de sensors? Dat lijkt toch niet te kloppen, want onze auto staat echt wel eens vaker dan 4 dagen stil.
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden