Ga naar inhoud

14 miljoenste Volkswagen Passat


Vdub

Aanbevolen berichten

14 miljoenste Volkswagen Passat

 

3-5-2006

In de Volkswagenfabriek in Emden is onlangs de 14 miljoenste Volkswagen Passat geproduceerd. De Volkswagen Passat behoort zowel in Europa als in Nederland sinds jaar en dag tot de populairste modellen in de hogere middenklasse.

 

Passat14mil204.jpg

 

De Passat is een 'millionseller' geworden dankzij kwaliteiten die het model al vele generaties kenmerken zoals veiligheid en kwaliteit. Daarbij is hij ook in economisch opzicht altijd een goede keus geweest: een Passat is relatief waardevast en zijn 'running costs' steken gunstig af tegenover de concurrentie.

 

Passatvariant14mil204.jpg

 

Succes op alle fronten

De huidige generatie Passat is leverbaar als Limousine en Variant - beide modellen zijn vooral populair bij zakelijke rijders. In de eerste vier maanden van dit jaar werden er in Nederland bijna 5. 000 verkocht. Daarmee is de Volkswagen Passat het op drie na best verkochte model in Nederland (de Volkswagen Golf staat op de eerste plaats). De Passat wordt geproduceerd in Emden en Zwickau/Mosel (beide Duitsland), in Sjanghai (China) en Anchieta (Brazilië). In totaal produceren deze fabrieken 2.900 Passats per dag. In 2005 werden wereldwijd 600.000 nieuwe Passat-modellen afgeleverd. De Passat valt ook op andere manieren in de prijzen. Onlangs kreeg hij nog de titel 'Auto 1 van Europa' toegekend, in maart 2005 (net na de introductie) werd hij onderscheiden met het ?Goldene Lenkrad? en in diverse landen is de Passat uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden