Ga naar inhoud

2de date met anwb: waarschijnlijk verholpen


Domi84

Aanbevolen berichten

Gisteren vanuit Eindhoven naar Kerkrade gereden, aanhanger aangekoppeld en naar Arnhem gereden. Lekker kunnen doorrijden, nergens last van. Alleen de lpg installatie bevroor soms bij gas los. Dat is opzich wel verklaarbaar bij zware last en gas los. Maar het zou niet moeten gebeuren.

 

Stoppen we in arnhem bij mijn broertje voor de deur, stappen uit. Flink sissend geluid van voren. Denk nog, lekke band. Dat is vrij lastig als je je reserve band hebt vervangen door een gastank 8-) Dat wordt anwb bellen.

Maar nee. Bandjes in orde, wel flink wat stoom dat onder de kap vandaan komt. En een plasje vloeistof onder motor. Kap open en ja hoor. Komt flink wat vloeistof uit het reservoir spuiten. Nabij het overloop aflaat.

 

We gingen er vanuit dat de ventilator het niet gedaan heeft en dat door het laatste stuk langzaam verkeer het iets te warm was geworden. Maar echt logisch was het niet... De wijzer gaf immers nog 90 graden en als het echt warm wordt, moet de airco ook uitgaan. Dat laatste hadden we wel gemerkt. Kijken er nog eens heen als het afgekoeld is.

 

Auto toch nog een 20 meter verzet, moet toch die aanhanger uitladen. Toen nog eens een 5 meter naar voren. UItgeladen, 1,5 uur verder. Wil de auto van de weg zetten op een plek waar we goed kunnen kijken. Starten, wegrijden en valt uit. NOg een keer starten, maar doet het niet. Draait wel rond en wil wel, maar slaat neit aan. :angry:

 

Een paar doemscenarios die door je hoofd gaan dan, dat kan ik je vertellen. Kop gescheurd misschien? Maar misschien is de benzine "op". Hij stond in de reserve, en flink doorgezakt van achteren door de aanhanger en ook nog eens op een weg die behoorlijk afloopt. Zou kunnen. Maar natuurlijk geen tankstation met kannetjes in de buurt.

 

Anwb gebeld. Binnen een half uur ter plekke. Vriendelijke man. Verhaal uitgelegd. Zijn conclusie: "Dat is niet goed" :wink: Op verzoek gestart om te luisteren. Maarja, je weet hoe het gaat, dan doet ie het wel natuurlijk. Wat water in het reservoir, maar dat liep er eigenlijk direct uit. Had het net zo goed onder de wagen kunnen leggen. Nog meer doemscenarios. Maar van de andere kant, hij loopt piekfijn :|

 

Kappen eraf, kijken kijken kijken. En wat blijkt, de kvs loopt direct uit het reservoir. Niet uit de aflaat zoals wij dachten, maar uit een scheur. Dat wordt dus een nieuwe. Maar beetje laat op de avond, dealer is al dicht. Dat wordt dus een overnachting in arnhem, niet echt problematisch verder, maar niet gepland.

 

Waarschijnlijk is er door die scheur al wat vloeistof gelekt en lucht binnen gekomen. Dat verklaart eigenlijk ook waarom de lpg soms uitviel.

 

Dus nu de dealer maar eens bellen. Hopen dat ie iets op voorraad heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ANWB is net geweest. Hebben het scheurtje dicht gesoldeerd met een stukje van het aflaat nippel. Siliconen eroverheen en nu ff 1,5 uur wachten. Hij had er alle vertrouwen in dat het nooit meer gaat lekken. Op die plek dan. Ga toch een nieuwe bestellen als ik thuis ben uiteeraard.

 

Aardig volk bij de anwb trouwens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden