Ga naar inhoud

JimVenlo

Members+
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JimVenlo

 1. Gister weer geprobeerd de hele set met hulp van Vagcom Limburg het stuur werkend te krijgen.

  Het vreemde is dat het kalibreren weer niet lukt en de auto weer in noodloop gaat?! Start wel maar valt meteen uit.
  We zien terug dat de sleutel niet herkend wordt en dat er geen signaal binnen komt vanuit de knopjes op het stuur.
  Ook geen stuurbekrachtiging en weer ESP-error.

  Hij heeft dit ook nog nooit eerder meegemaakt. Normaal is het plug and play en werkt zoiets vrijwel meteen naar behoren.
  We denken ook hier dat de Sleepring of module stuk is?

  Airbag service hebben we wel gemakkelijk uitgezet, maar nu toch weer terug bij af!
  Iemand nog een idee?! Ik ben er wel een beetje klaar mee. 😅

   

   

 2. @wulfke bedankt voor je reactie. Hopelijk schept dit een beter beeld bij wat er gister is gebeurt.

  Dit is inderdaad een andere 'nieuwe' AJ module als waar ik mee gestart ben. Nu heb ik een complete set gekocht met hendels, sleepring en module. Ik had dus gedacht alles te kunnen omzetten omdat de codering in het verleden al gedaan is?!

  Poging 1 gister:
  Ik ben begonnen met alleen de module om te zetten omdat alles verder gewoon hetzelfde zou kunnen blijven. Stukje rijden stuur helemaal links en rechts, maar helaas toch geen stuurbekrachtiging + esp error.

  Poging 2 gister:
  Dan swap ik de hele boel omdat ik dit toch allemaal heb liggen, dan weet ik zeker dat de combi met sleepring goed zal zijn!
  Stukje rijden stuur helemaal links en rechts, maar helaas ook geen stuurbekrachtiging + esp error. En nu dus ook een airbaglampje.

  Toen weer alles terug gezet zoals het was sleepring + hendels incl. BA module
  Stukje rijden stuur helemaal links en rechts (piep.... piep...), stuurbekrachtiging werkt weer geen ESP error maar wel nog de 'airbag service' helaas.

  Nee geen tools voor VCDS helaas. 

 3. Eindelijk weer een update, net even de juiste module geinstalleerd maar helaas zonder resultaat. Volgens mij dezelfde als de link van JimyB. Kon het stuur niet meer kalibreren ook niet na een stuk rijden. Dus toch maar gekozen voor de hele swap, module, hendels en sleepring. Dat ging prima maar nog steeds zonder resultaat. Geen codering trouwens, dit is in het verleden al gedaan. Geen stuurbekrachtiging en esp error. Toch maar weer alles terug zoals het was, maar nu heb ik een airbag fout die ik zelf niet kan resetten.

  D784DB7D-BD5D-4D9F-BCEA-E16A6F099FA2.jpeg

  00EA993C-9B98-4EDC-A4EF-25D4BC83D8E0.jpeg

 4. @Rampie95 je zou het niet verwachten maar ik kom uit Venlo 😇. Ik heb zojuist contact gehad met de verkoper van de module en wat blijkt hij heeft nog precies dezelfde module liggen. Deze module komt nu mijn kant op om te proberen, dan zijn we er snel achter of het aan de module ligt. Een scan van Vagcom Limburg gaat helaas volgende week pas lukken en hopelijk meteen met de nieuwe module 👍

 5. Iemand die de ervaring van Bonny deelt? Ik wil best een nieuwe module proberen maar dan moeten ze er wel zijn?!

  En waarom reageert de auto nu anders als de eerste keer?! De vorige keer kon ik de auto starten, nu niet meer! De vorige keer werkte de sleutels niet, nu weer wel. De vorige keer kon ik hem op contact zetten radio aan etc. Nu niet meer!
  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 6. Er stond geen spanning op het stuur maar wel op de blokkering, gelukkig werkt het nu weer. En moet ik dit de volgende keer doen met iemand die verstand heeft van vcds en meteen kan uitlezen. Nu heb ik alleen de module nog een keer geprobeer zonder succes. Ik ben blij dat ik met een kromme schroevendraaier de airbag er nog uit kon halen


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 7. Geen huidige scan bij de hand, dit kan ik niet zelf helaas. Gelukkig wel met een verbogenschroevendraaier de airbag eruit gehaald om het stuur los te halen. Dus ik heb de oude module er weer inzitten. Ik heb steeds meer het idee was ik er maar niet aan begonnen! Hoe kunnen we zien of de module wel op de juiste manier werkt?!
  Het vreemde was wel dat de auto nu wel met de afstandsbediening werkte dus op slot en eraf! Snappen jullie het nog


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden