Ga naar inhoud

Tedje

Members+
  • Aantal items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tedje

  1. Goedemiddag forumleden, Na 6 jaar een heeele fijne B7 variant met alles erop en eraan te hebben gereden hebben we nu sinds 1 week een GTE 2020 en wat een fijne auto is dat! De B7 hebben we weggedaan vanwege het open dak wat lek geweest was, dat heb ik grotendeels kunnen verhelpen maar is nooit helemaal opgelost. Nu zag ik dat er onder mijn oude B7 highline 235 banden op 17 inch velgen zaten en onder de GTE "slechts" 215 op 17 inch. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met weerstand en rendement maar vond de looks van de 235 wel robuuster. Een beetje rondgekeken en ik zag dat er op 18 inch velgen ook 235-45-R18 banden voor volkswagen te krijgen zijn. Is er iemand die daar ervaring mee heeft of een advies kan geven wel/niet doen? Dank voor de antwoorden. Groeten Tedje.
  2. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Het was idd een lekkage bij de turbo, er moest een rubber worden vervangen en lekkage opgelost! Groeten Tedje.
  3. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Hallo Vdub, het tankje is ook niet gelijk leeg, dat duurt wel een paar dagen. Wordt de turbo ook gekoeld, zou wel kunnen en als het op de turbo lekt dan stoomt dat aardig denk ik, verklaart misschien de stoom onder de kap vandaan, vreemd dat het op langere stukken minder is.
  4. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Woensdag gaat hij naar de garage, kijken wat er uit komt.
  5. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Hoi Harry, ik ga morgen in het licht goed kijken waar het vandaan komt, zal ook het thermostaathuis nakijken (als dat zichtbaar is) ik hou je op de hoogte. Bedankt!
  6. Tedje

    Koelvloeistoflekkage

    Hallo allemaal, ik vraag me af of jullie dit koel vloeistofprobleem wel eens meegemaakt hebben en of het herkenbaar is voor de B7 1,4 TSI. Mijn vrouw rijdt er voornamelijk in en kwam met het verhaal dat er rook/stoom onder de kap vandaan kwam, zij rijdt voornamelijk korte ritjes van een kilometer of 3 waarbij het probleem zich voordoet. Vandaag gaf de auto aan dat het vloeistofpeil te laag was. Ik heb een liter bijgevuld en ben een stuk gaan rijden, bij 5 km even gestopt en er kwam behoorlijk damp onder de kap vandaan, kon niet zien waar het vandaan kwam en ben weer teruggereden, temp blijft netjes op 90gr. staan en als de motor warm is geen stoom te zien. Misschien een klein lek oid maar vroeg me af of iemand dit herkent. Hoor het graag als jullie iets weten. Gr. Tedje.
  7. Tedje

    Stuurhoeksensor kapot?

    Beste forumleden, weer een probleem met de B7 variant, dit keer komt de boodschap elektronische storing in het display en branden de lampjes van de bandenspanning, asr, automatisch inparkeren, ABS en doet de stuurbekrachtiging het soms niet. Gisteren even bij de lokale garage laten uitlezen en die vond de storing stuurhoeksensor?? Ik heb bij een zelfde storing anderhalf jaar geleden de ABS sensor linksachter vervangen maar denk dat het nu wel wat anders is, iemand enig idee wat bij deze melding past? Hoor het graag. Groeten Tedje.
  8. ? I llearned it the hard way.......
  9. Ok, gaan we niet doen dus.
  10. Hallo Ozzy, nee, niet met hoge druk,wel met (ruim) water en ik vermoed dat dat het probleem veroorzaakt heeft. Gr. Tedje
  11. Hallo Vdub. Ik heb de oorzaak gevonden, ik ben het zelf geweest denk ik☹️. De auto loopt weer als vanouds en geen inhouden bonken oid meer. Toen ik de auto van binnen droog heb gemaakt (ik had nog een week vakantie) heb ik ook alles maar weer eens grondig schoongemaakt van binnen, buiten en....onder de motorkap. Ik denk dat ik toen met teveel water de motor afgespoten heb en dat er water in de bougieschachten of in het ontstekingcircuit is gekomen met de bovengenoemde problemen als gevolg. De auto ging per dag beter lopen en gisteren was er niets meer te voelen, het verbruik was ook weer prima. Ik heb de tuner ook gebeld en gevraagd in hoeverre hij mee ging in het verhaal dat de auto niet meer goed uit te lezen was (de overlag/misfire was overingens niet uitgelezen maar een vermoeden van de monteur) door de tuning, volgens hem was de auto zeker uit te lezen met de aangepaste software, hij nodigde mij zelfs uit om langs te komen om de auto te laten uitlezen. Zijn advies voor de motor was om de bougies en bobines te vernieuwen, heeft dat zin nu de auto weer goed loopt, ook lees ik veel dat het inlaattraject gevoeling is voor vervuiling, zeker bij de wat langzamere rijden (mijn vrouw dus ?) de auto heeft 175000 km weg en misschien is het zinvol om alles te vervangen en te reinigen? Ik kwam dit op het net tegen: Ziet er simpel uit maar waar ga je bij een TSI die slang insteken? Groeten Tedje.
  12. Nou, vanmiddag maar even naar de VW dealer in Spijkenisse gereden om de auto uit te laten lezen maar vanwege de tuning die erop zit konden ze bepaalde zaken niet uitlezen. Volgens de monteur lag het zeker niet aan de DSG versnellingsbak maar zijn vermoeden na een testritje was dat er overslag in een van de cilinders was. Op de factuur staat dat de overslagherkenning vermoedelijk is uitgecodeerd door de tuning en dat er verder geen storingen waren. Wat mij opviel was op weg naar huis (Hellevoetsluis) dat het verbruik aan de hoge kant is, ik kom niet meer boven de 1:13 uit, zal misschien met de cilinder te maken hebben die af en toe niet meedoet? Als ik normaal / rustig optrek in D gaat alles goed maar bij de 80 voel je bij gasgeven het stotteren. Iemand een idee? Groeten Tedje.
  13. Goedemorgen Vdub, Ik denk dat het bij de keuzehendel niet nat is geworden, kom daar ook geen watervlekken oid ontdekken, zouden deze storingen op het dashboard tevoorschijn komen? Groeten Tedje.
  14. Tedje

    Geen idee wat dit kan zijn

    Beste forumgenoten, Ik zit met een vreemd iets en ik heb geen idee wat er aan de hand kan zijn. Afgelopen zaterdag kwamen wij terug van vakantie en toen ik de straat ik reed zag ik het al, het dak van de passat van mijn vrouw stond open? (wij zijn 2 weken weggeweest). Gelijk maar gekeken hoe het er uitzag van binnen, en dat viel me nog enigszins mee, omdat er leren bekleding in zat is het water van de stoelen afgelopen en in het tapijt gekomen wat dus goed nat was. De afgelopen dagen met handdoeken in de weer geweest en het wordt steeds droger.... Alles functioneerde nog prima dus mijn idee is dat de elektronica niet nat is geworden. Gisteren heeft ze er weer mee gereden en dat gaf geen problemen gelukkig, vandaag een langere rit gemaakt en toen was er wel degelijk iets aan de hand. De auto (1.4 TSI DSG variant uit 2012 met 175000 km) begon op de terugweg schokkerig te schakelen in stand D en wist niet welke versnelling te kiezen, als ik in de S stand rijd gaat het iets beter maar een kickdown weet de bak het echt niet meer. Op de snelweg bromt de bak behoorlijk en lijkt hij in te houden en dan weer wat meer toeren te maken om vervolgens weer iets in te houden en dan weer toeren te maken totdat de snelheid die ik wil bereikt is. Ik kwam erachter dat de motor in vrijloop niet boven de 4000 toeren komt en dat hij voor het stoplicht lijkt af te slaan (dat gebeurt overigens niet) omdat hij dan schokkerig loopt, ook lijkt de motor een bijgeluid te maken een soort licht jankend geluid. Er branden overigens geen lampjes op het dashboard. Ik weet nou niet of het de motor, de bak of een vochtprobleem is. Is misschien ook niet makkelijk te herkennen uit dit verhaal maar misschien is er iemand die iets herkend? Hoor het graag. Groeten Tedje.
  15. Ok, zal de bak eens laten uitlezen, had al een flesje wynns meegenomen van de Brezan, we gaan het proberen en idd eens een tank premiumbenzine zal ook wel meehelpen, bedank voor jullie adviezen.
  16. Beste allemaal, vanochtend ben ik op aanraden van een "professional" bij Brezan geweest voor een nieuw brandstoffilter, dit zou noodzakelijk zijn omdat de auto een heel klein beetje inhoudt als ik snel optrek in de drive-stand van de automaat, in de S-stand geen last. Er blijkt een zgn lifetime filter in te zitten dat niet vervangen hoeft te worden?! Het advies van Brezan was een injectorreiniger door de benzine te mengen. Heeft iemand hier ervaring mee? De auto heeft 165.000km gelopen en er wordt eigenlijk alleen rustig door mijn vrouw in gereden. (hoop ik) Groeten Tedje.
  17. Marcel ik ga er een huren! Nietsnut, nu gaat dat helaas niet meer, ze hebben er zat zag ik en ze geven ook hoog op over Fisher qua innovatie. Ik weet nog wel dat ik zat te klooien met een versterker/8 kanaalsequalizer (zo'n platte 3 x 15cm ofzo die je kon kopen bij Ter Meulen in Rotterdam) een stel hoedenplankspeakers 2e hands in een Civic uit 1977 of later een Golf 1e generatie. Het formaat van de versterker verraadde eigenlijk al dat het geen grote vermogens kon produceren maar ja veel geld had je ook niet dus toch maar proberen. 0 foutcodes (wasda?), hooguit een paar vonken en een zekering. Mooie tijd met m'n maten.
  18. Komt omdat ik 6 dagen in de week werk en dan met m'n bus onderweg ben, maar zondag ga ik ook wel eens heel tevreden een lekker stukkie rijden.
  19. Net even contact gehad met Mobile Emotions, hebben hem ook niet, komt omdat zij de aftermaket produkten van Fisher verkopen en omdat Volkswagen heeft meegeholpen met de ontwikkeling van de subwoofer is dat gedeelte dus afgeshermd. Ga denk ik maar eens in Duitsland proberen.
  20. Hoi Furfurt, er zit op de versterker die op de sub geschroefd wordt wel een stelschroef om de bas te regelen maar er is geen menu omdat de versterker op de sub ook de overige speakers aanstuurt loopt alles dus over de radio die in de auto zit en dat werk prima. Alles is normaliter plug en play maar je moet wel een deel van je dashboard, dorpels en achterbank losmaken, het is te doen als je een beetje handig bent en geduld hebt. Er is bij mij maar 1 probleem en dat is dat ik zelf niet in de auto rij, maar mijn vrouw is heeeel tevreden en dat is ook wat waard.
  21. Heb het inmiddels allemaal werkend gekregen met een alternatief voor de snoertjes zodat ik alles ook in een handomdraai weer origineel kan maken. Wat een verschil! Ook de originele speakers geven een veel krachtiger geluid en de sub doet het prima. Kost een beetje maar is wel een verbetering. Heb er geen programmeerdongle bij die voertuigspecifieke afstelling mogelijk maakt (B7 variant), maar heb al een tip waar deze te huur zijn. Als er een lid met zo'n dongle is wil ik deze tegen betaling wel huren of overnemen. Furfurt: gewoon kopen.
  22. Hij werkt! Beetje uitvogelen en een paar knipjes schoentjes en stekkertjes en voila. Man wat een verbetering, ook de bestaande speakers klinken veel beter! Op zich tevreden maar ben benieuwd of het specifiek programmeren van de sub met de dongle nog verbetering geeft, kost rond de €100,- en dat is best duur. Is er iemand die tegen vergoeding zo'n dongle wil uitlenen? Hoor het wel.
  23. Das dus geen zekering zie ik maar een koppeling tussen de oude draden van het iso blok op de radio, denk dat ik er wel uit ben, de adapters zijn denk ik bedoeld om gemakkelijk de oude situatie weer te herstellen. Correct me if iam wrong.
  24. Marcel, ik heb vandaag ook de helix sub willen installeren maar mis de 2 geel zwarte kabels (1 voor de zekering en 1 voor de plus en min) op jou foto nr. 2 zie ik de kabels duidelijk hangen en ik heb een identieke situatie met een RNS315 ik vraag me af hoe je de rechtse geel zwarte kabel met de kabelschoentjes op de uiteinden op aan hebt gesloten, als je dat nog weet tenminste. Ik wil dan kijken of ik met een soldeerverbinding oid iets kan maken, de zekering kom ik wel uit. Hoor het graag! Groeten Tedje
  25. Nou vandaag willen inbouwen, kabelboom ligt erin sub in de kofferbak en dan de radio aansluiten. Mis ik 2 kabeltjes!! Ik zag ze wel op een foto op het forum van het unboxen van een Helix subwoofer maar heb ze er niet bij. Iemand een idee of ik de kabels toch aan kan sluiten op mn RNS315? Misschien op een alternatieve manier? Help!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden