Ga naar inhoud

PassatCBAC

Members+
 • Aantal items

  295
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door PassatCBAC

 1. Ik kan BMW ten zeerste aanraden haha
 2. Common rail is prima. De 2 kwalen zijn echter flinke kwalen (oliepomp en branfstofpomp). Zijn over het algemeen een stuk sneller en ook soepeler in hun loop. Om eerlijk te zijn zou ik voor de 1.9 gaan als ik jou was. Dat zijn de laatste 'oer-TDItjes' waar je over het algemeen bij goed onderhoud weinig zorgen hoeft te maken (misschien alleen je koppeling gezien de chip). Minder soepel en koppel komt vrij abrupt in (vandaar dat ze ook sneller aanvoelen, ik herhaal: aanvoelen!). Mooie blokken die rete betrouwbaar zijn. Met de 1.9 heeft VAG in principe de lat hoger gelegd eind jaren 90 voor d
 3. PassatCBAC

  Interlagos velgen

  Ja. Over het algemeen zijn het kwalitatief wel goede replica die uit Italië komen
 4. PassatCBAC

  Blue motion

  Zus heeft er ook 1. Zij heeft geen AdBlue. Ik had een 2 liter bluemotion die had het wel.
 5. Als je achter in de koffer je mat omhoog trekt en je ziet daar een dop die je eraf kan draaien om de AdBlue te voelen dan weet je inderdaad genoeg. Volgens mij hebben de CC's met AdBlue ook geen reservewiel ivm de ruimte. Weet niet of een thuisbrenger wel zou passen.
 6. Ik denk omdat ik een bluemotion had met 143pk ofzo. In de basis dezelfde motor alleen AdBlue erbij en een extra katalysator. Voorgaande eigenaar had het uiteindelijk dit jaar alsnog vervangen met 150.000 op de teller.
 7. Correctie. 210.000 was het dacht ik.
 8. Hey wat gek. Bij mij stond er 240.000!
 9. Dat klopt. Carterpan moet los en het asje kost iets van 8 euro ofzo bij de dealer. Je hebt dus de 77mm en de 100mm as. De 100mm as is de betere en de 77mm is de mindere. Mijn auto was letterlijk gebouwd op 3 september 2009 waarbij ze zeiden dat het vanaf daar is waar de verandering naar 100mm is gegaan. Kans was dus dik dat ik m niet had. Toch carter open laten halen etc en bleek dat ik m toch wel had! Wat betreft je distributie is het om de 240.000. Zo staat het ook in het boekje. Helaas is de auto nu dus richting de sloop met boek en al anders kon ik een foto voor je maken. Ik zou ook gewo
 10. Trouwens, welke auto apps had je zoal? Ben zelf nu opzoek naar een andere auto maar ik zie vrijwel dezelfde auto's op marktplaats, autoscout enzo zoals je zelf ook opmerkte. Wellicht dat ik ook de perfecte auto vindt op 1 van de onbekendere apps/sites.
 11. Gefeliciteerd! In mijn ogen de enige juiste kleur voor een CC haha. Op een kanteldakje, xenon en de interlagos velgen na de tweeling van hoe ik hem had!
 12. Prima auto's en erg degelijk. Aandachtspunten zitten m in de brandstofpomp en oliepomp (balansasje/meenemer om precies te zijn).
 13. Super auto! Erg comfortabel en toch vrij strak op de weg. En helaas weet ik uit ervaring dat het letterlijk een levensredder is gezien mijne nu total loss is. Je gaat er in ieder geval wat betreft rijden geen spijt van krijgen. En al helemaal niet wanneer je hem ergens neer zet en even een kijkje neemt naar de auto voor je weg loopt Welkom en geniet ervan!
 14. Zo was ik enthousiast om volgende week richting Marokko te gaan met de CC en zo staat mijn auto helaas op het punt om total loss verklaard te worden. Helaas een vrij heftige ongeluk gehad gisteren waarbij ik met 80km/u in een Japanse SUV ben gereden die mij over het hoofd zag en mij geen voorrang had verleend (wat ik hoorde te krijgen). Wonder boven wonder ongedeerd (weliswaar met een stijve nek/rug, hou ik in de gaten natuurlijk) de auto uitgestapt. Fout was van de tegenpartij die dat ook meteen toegaf en waarbij getuigen aanwezigen waren. Mijn vakantie met de auto is helaas afgebla
 15. Zoals de anderen ook zeggen: makkelijker is het zeker, maar esthetiek wint dit keer [emoji16]
 16. Ben vooral benieuwd hoe je het aansluit allemaal; of het te doen is voor een leek met elektronica.
 17. Ben ook benieuwd met die lichtstrip. Hou ons op de hoogte. Touch of Mercedes-Benz doet het nooit slecht ????
 18. In de CC reikt het tot 280km/h en dat geeft al een lekker gevoel idd haha
 19. Over 3 weekjes gaan we met 2 Passats sterk (mijn CC en een B7) 2600km (enkele reis) maken richting Marokko! 4 weken en een beetje foetsie zijn. Ben er zwaar aan toe en vanaf vandaag is de CC ook vakantieklaar met nieuwe remmen, gevulde airco en een beurt. Wilde ook het balansasje vervangen van de oliepomp, dus een 77mm as besteld met borgring. Mijn auto is op 3 september 2009 gebouwd en precies auto's na 3 september 2009 kregen de 100mm asje waarvan er gezegd wordt dat de oliepomp problemen er niet meer zijn. Ik dacht dikke pech, dan maar asje preventief vervangen. Wij dus de boel los hal
 20. Ik heb mijn Golf 4 met een 1.9 motor verkocht met 300.000 op de teller. Dit was 2 jaar terug ofzo. Kijkend op kenteken rijdt ie nog vrolijk rond, is zelfs van een eigenaar of 2 gewisseld. Mijn A3 Sportback heb ik gekocht met 260.000 op de teller. Veel plezier mee gehad tot 332.000 en ook deze rijdt nu ergens in Zwolle rond dacht ik (was wel een 2.0TDI). Mijn zus heeft haar A4 met 330.000 weggedaan op export, zij had gewoon pech dat op het laatst de verstuivers lekten of het blok was gescheurd... Maar de Passat die ze daarvoor had heeft het tot 340.000 gehouden en die reed probleemloos. Het
 21. Top, gaat er volgende week in dan inclusief een nieuwe meenemer en borgring voor de oliepomp. Raakte even helemaal in de war haha
 22. Het is mij niet meer duidelijk zoals het was... Ik hou met mijn 2.0TDI een interval aan van 15.000. Heb nu olie besteld alleen zie ik dat het Castrol Edge 5w30 Titanium LL (LongLife) is. Is er überhaupt nog een normale olie van Castrol Edge of maakt het tegenwoordig niet meer uit wat voor olie je erin gooit en is de longlife nu tegenwoordig de normale olie voor zowel korte als lange intervallen. Qua prijs is het vrijwel hetzelfde in ieder geval. Heb de informatie op het internet proberen te zoeken, maar mijn vraag wordt niet bepaald beantwoordt haha.
 23. Nooit doen haha. Ga je dit jaar ook nog of ben je zo erg getraumatiseerd haha
 24. Ik weet niet welke Golf, maar als hij voor de 6 gaat, dan raad ik zeker aan om voor de 2.0TDI 110pk te gaan. Die heeft geen last van de oliepomp-problemen omdat uitgerekend die motor een oudere en een meer betrouwbare pomp heeft. Zijn ook prima te chippen en dan heb je weer zat vermogen. Verder mag je bij de 1.6TDI en de 2.0TDI 140pk wel zo'n beetje hetzelfde verwachten als bij de Passat daar waar deze ook gebruikt worden.
 25. Als je kijkt op de how to in de knowledge base, dan je dat hij de twee relevante draden vast heeft en er nog een draadje in de stekker zit. Ik verwijs je even daar naartoe want heb het zelf niet meer helder voor de geest. Maar dan weet je wel welke 2 draden je moet hebben. Sowieso de middelste moet je hebben voor de plus zijde.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden