Ga naar inhoud

Flying Dutchman

Full Members
  • Aantal items

    2778
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    38

Alles dat geplaatst werd door Flying Dutchman

  1. Nee dat betreft juist de achterste. Als ik het goed begreep ken je met een “zelf gemaakte” open sleutel en een “beetje” gekanteld blok (en wat geduld) de Lambda’s eruit draaien. Zelf heb ik het nog niet nodig gehad, maar zeker het onderzoeken waard. Had ook iets te maken met bak en/of kardan-as los maken. Dit is een typisch gevalletje van “ ik heb een paar jaar geleden een bel horen luiden, maar weet niet meer precies hoe de vork de pap roert. Als je voor de auto staat en over het blok heen hangt, idealiter met een gedemonteerd lucht manifold, kun je ze al zien zitten dat week ik wel. 😉 PS als jullie die andere Lambda’s niet gaan gebruiken mag ik die dan terug? 😬 Mijn dame rijdt ook nog steeds. Probleemloos wel te verstaan, maar toch. 😅
  2. En onderzoek naar vervangen zonder demontage van het blok is niets geworden? @Ad Driessen heb er een trucje voor meen ik.
  3. Flying Dutchman

    startproblemen

    gloeipluggen????? Deze kun je makkelijk 1 voor 1 door meten. en moeten een weerstand hebben. geen weerstand is STUK. Als tussen test zou je meerdere malen contact kunnen maken zonder te starten. contact weer uit en weer aan tot spiraal lampje weer uit gaat. doe dit 4 a 5 keer. dan proberen te starten. maar ja heel corny gezegd meten is weten. (hai guys long time no see)
  4. Yes. Still alive and sleeping. Maar ze mag bijna weer de “wei” in. Vind ze leuk “in de wei”. 😁
  5. Haha, lekker bezig. Trechtertje zelf is een “los” onderdeel. Maar je kan er aan de bovenzijde bij dat schuim/foam een slangetje tussen friemelen. Ps. als je met heet weer en airco aan gewoon water onder je auto hebt is er niets aan de hand. En loopt ie dus prima door.
  6. Oh nee dat gaat niet. Dacht dat je het bij het voeten gedeelte los had onder het dashbord kastje.
  7. Nu je de vloerbedekking voor toch los heb kun je ook gelijk ff het trechtertje van je kachelhuis testen of die niet verstopt zit. Als je wat water in het trechtertje spuit moet het water onder je auto op de grond vallen. Het condenswater van je airco loopt hieruit normaliter. Ik heb daar een spuitje voor gebruikt met een slangetje eraan.
  8. Kans is zeer groot Dat je het niet voelt, Het zit namelijk onder de vloerbedekking en bijbehorende isolatie. Je zal toch echt onder die vloerbedekking moeten gaan kijken. Makkelijkste plek is voorin waar je je voeten parkeert. Kun je daar niets vinden kun je de plastic dorpels verwijderen aan de zijkanten en daar je hand(en) eronder steken. Tevens kun je je deuren checken aan de onderkant. Als het je deurpakkingen zijn zie je vaak oude druipsporen onder je deurbekleding uitkomen.
  9. ik heb ze allemaal lek gehad. Deuren, pakking interieur filter, pakking ecu waterkast. Elke zijde (links of rechts) kan het water van voor naar achter en visa versa. Het kan niet van links naar rechts. De ecu waterkast pakking vervangen is wel een dingetje. Ivm een dikke rode voedingskabel. Die moet je los “pinnen” om de waterkast te verwijderen. Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Kun je zelf uitrekenen. Je accu pakket Delen door je verbruik bij een gemiddeld km/h. Als het goed is geeft je boordcomputer aan hoeveel je je verbruikt bij bv 100km/h. Tuurlijk zitten er wat variabelen in maar komt redelijk in de buurt. Of gebruik een 1,5 waarde over huidige range zal ook niet heel schelen qua fout marge.
  11. Ja is gewoon een .......... Veel wiebelen en torre en schelden en dan komt ie wel een keer.
  12. Om het filterhuis te checken op fijn metaal/metaal slijpsel. Als er wat aan je magneetje zit omdraaien en wegrennen.
  13. Succes met het vervolg. Dat ze maar weer gauw mag rijden. PS check nog ff met een magneet het filterhuis!
  14. Nou heel eerlijk Google ik al genoeg her een der. 😅 De afweging om iets ergens wel of niet af te nemen zal je zelf moeten maken.
  15. Vind het iid ook niet heel gek klinken hoor. Ik bouw de motor ook in een paar uurtjes uit inmiddels. En met een paar uurtjes er weer in. Als hij hier ervaring mee heeft past 1000 euro ex vloeistoffen prima. ik zou goede afspraken maken mbt garantie.
  16. Beste is een slachter te halen. Die kan je zelf uitlezen en horen lopen, mee rijden etc. blok vanaf een plank is gokken. Imo. Heb mijn ooklaten vertellen dat het blok niet op het Carter mag liggen. Ik heb hier dan ook altijd rekening mee gehouden met aanschaf maar ook met uit en inbouw. Schijnt in de pakking van het carter te zitten. Die is/was vloeibaar aangebracht en zou niet “gekneusd” mogen worden. Als iemand dat nog kan ontkrachten of bevestigen zou jouw dat er kunnen helpen. Ik heb ze niet gevonden zowel de kennis als de pakking.
  17. Mooie, zou gelijk gaan rijden en kijken Voor dit geld (als ie goed is) krijg je de onderdelen voor koprevisie zeker niet.
  18. Thermostaat zit onder je intake manifold, tussen de 2 koppen in. Kom je dus vanzelf tegen met uitbouwen van je koppen. Het advies tot motor wissel is simpel. beide handelingen vraagt om uitbouw van je motor. Je kan de koppen NIET vervangen zonder uitbouw. Een motorwissel is daarom financieel interessanter omdat het enkel uitbouw inbouw betreft met de daarbij behoorde de vloeistoffen. Met aanschaf van een donor auto zou je geld terug kunnen verdienen aan de verkoop van onderdelen of als reserve houden. Ga je de koppen doen dan moet je dus naast uitbouwen/inbouwen nog meer dagen arbeid erin steken voor het demonteren en uit/opbouwen van de koppen. Dit is geen abc’tje en gauw een paar dagen werk afhankelijk van je ervaring. Motor wissel alleen kan je in 2-3 dagen doen. Afhankelijk van je ervaring bij deze motor/auto. Ik heb het beide gedaan (zie mijn foto boek) en adviseer daarom gewoon een ander blok erin te lepelen en de essentiële onderdelen te bewaren. Bedenk ook of je andere moeilijk te bereiken onderdelen gelijk wil mee vervangen, zoals een aircopomp, waterpomp etc. Snaar omloop rollen tandriem balans Assen etc. Dit zijn klusjes die makkelijker zijn met uitgebouwde motor.
  19. Oh en als ik dat zo goed lees en begrijp. Klopt het idd niet dat alleen je linker draait. Weet even niet vanuit welke kant jij links bedoelt maar dat klinkt als airco. Deze neemt de taken over van je koel vin als deze weigert. Of capaciteit tekort komt. als jouw motor zo heet is moet rechts (als je voor de auto staat) 100% draaien. Deze slaat normaliter gelijk aan zodra ze de 90gr aantikt. Kans is groot dat je lufter steuergerat stuk is. Hang me hier niet aan op want het w8 koelsysteem kent nog veel meer sensoren, relais en zekeringen die allemaal met der meedenken.
  20. Nou ik zou hem zeker niet naar de dealer brengen. A: dan loop je echt leeg. volgens mijn hebben die daar rond de 5 dagen arbeid voor staan zonder onderdelen. En B: die Hebben (met alle respect) geen idee waar ze mee bezig zijn. Dit moet je laten doen door iemand met kennis en of affectie met deze auto/motor. Ja je Kan de koppen vervangen deze zul je na verwijdering volledig moeten laten checken op scheuren/barsten. En daarna waarschijnlijk laten vlakken. Dit is al met al een flinke klus. Bak demonteren kettingen etc. Geen abc’tje. Wel leuk en leerzaam maar das weer een ander verhaal. En kan dus een flinke teleurstelling worden na veel werk. Ik kan eens kijken wat ik kwijt was aan onderdelen want dat weet ik zo gauw ff niet meer uit mijn hoofd. Schade aan andere onderdelen in het blok verwacht ik niet. Dit zou ik wel checken als je voor vervanging van de koppen gaat. Beste oplossing (helaas ervaring) is opzoek gaan naar een degelijke slachter. Blok eruit lepelen en overzetten. Balen man. Sterkte met de juiste oplossing kiezen mocht je wat willen weten dan kun je mijn contacten. PS er is waarschijnlijk een reden dat het gebeurt is. Ze zijn erg gevoelig voor koel problemen. Dus als jij al zegt dat er iets niet klopt aan je vinnen en of temperatuur etc etc zijn dat wel dingen die ook zal moeten uit zoeken voordat je straks met het verse spul weer gaat rijden.
  21. Vind het lastig te zien maar lijkt ok zo. Denk dat ik redelijk hetzelfde lig. (Nadat ik me flexstukken stuk reed ben ik dus omhoog gegaan) Denk dat ze dit wel overleven. wellicht bij die enkele bobbels ff voorzichtig doen. Dat je niet teveel doorzakt (zware motor hè) 😅ik heb geen idee hoe stijf je de set heb gezet (of is) Persoonlijk zou ik der kontje iet wat omhoog gooien. Denk dat je dan meteen het kardan(as) raken oplost. (Als dat het is wat je raakt) vindt dat twijfelachtig aangezien je uitlaat daar nog onder zit. Tevens ook lekkerder als je nog van plan bent mensen achterin te nemen etc. ps na een flinke verlagen kan het nog wel eens voorkomen dat je homokineten der aan gaan ivm andere stand van de wielen (aandrijfas) tov de auto. maar dat merk je gauw genoeg als ze gaan rammelen (in de bochten meestal)
  22. Rijdt jij w8? Ik kan alleen mijn ervaring meegeven omdat ik heb zelf redelijk laag heb gereden. De Auto ligt van zichzelf al laag tussen de wielen kan niet niet mooier maken.
  23. Ik persoonlijk zou niet te laag gaan en ze snavel helemaal op de grond leggen. je rijd je flex stukken van de uitlaat helemaal aan gort. Gewoon mooi laag wat past bij een “klasse” auto, met het kontje iets hoger. ;-)
  24. hee Peeps, missed me? ? Zoals sommige van jullie weten had ik mijn radiateur gesloopt. Deze was los gekomen tussen het aluminium en de plastic kasten aan de zijkanten. Deze radiateur is nu vervangen maar met de gedachte waarom en de locatie toch verder gaan denken. Nu nu heb ik dus sporadisch storingen heb gehad in zowel de kleine als de grote fan resp. V7 en V177. De storing 18068 (fan 1) had ik nu weer maar weet niet of deze oud is van toen hij klapte (2018). Beide zouden onafhankelijk van elkaar gestuurd moeten worden via de ECU waar de v177 via een module/stuurapparaat draait. beide delen een zekering (29) maar hebben eigen relay. nu heb ik net getest wat de fans doen. Beiden draaien rond na start. stoppen vervolgens, om na het bereiken van +90gr weer een kleine poos aan te gaan. Stoppen weer, und so weiter, toeren opvoeren en daar gaan ze weer. Met andere worden als ik kijk lijken ze het gewoon te doen maar onrustig wordt ik er wel van. Wat als deze sporadische storing er voor gezorgd heeft dat mijn radiateur geklapt is en wellicht nog een keer zal doen als de storing zich weer een keer meld. kan iemand mijn helpen in wat, waar en hoe te checken. thx in advance voor de volledigheid een pic met de waardes van de fans vanochtend.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden