Ga naar inhoud

Jorn

Members+
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Jorn

Profile Information

  • Plaats
    Hengelo
  • Naam
    Jorn

Jorn's Achievements

2

Community reputatie

  1. Jorn

    Lekkage radiateur

    Misschien een klein beetje offtopic, maar de mijne lekt ook al jaren een héél klein beetje(te zien aan opgedroogde roze koelvloeistof op de binnenkant radiator), is de radiator te vervangen zonder de condensor van de airco los(en dus leeg) te moeten halen?
  2. Is er nog nieuws? Mijn matten zijn nu echt wel aan vervanging toe, mocht het niet wat worden bestel ik ze elders, en anders wacht ik deze nog even af.
  3. Voor mij ook dezelfde set.
  4. Jorn

    Kapotte N239

    Smoorklep is toch om bij het uitzetten van de motor ervoor te zorgen dat hij niet heel hard begint te schommelen totdat de motor uit is?
  5. Het capillair heb ik toen zelf wel vervangen(incl. nieuwe paarse O-ringen) dit is het buisje waar het gas van hoge naar lage druk gaat en die je ook hoort sissen, zit voordat de persleiding door je schutbord gaat in een verdikking in je leiding. Nu hij toch leeg is maakt die paar euro ook niet meer uit.
  6. Er bestaat "rook" uit een spuitbus, https://www.i4-muzique.nl/antari-magican-hazecan?gclid=CMXrpuySg9QCFZG6GwodJKQFcQ bijvoorbeeld, of als je meer wilt betalen zijn er ook spuitbussen waar rookmelders mee getest worden, vermoedelijk het zelfde spul maar dat weet ik niet zeker.
  7. Nee dat is niet normaal, warmte betekend een slechte verbinding. Dit heeft er niets mee te maken dat de motor niet draaide, dat zal geen verschil maken. Zat de stekker er wel helemaal goed in, dus goed aangedrukt? Ik heb dit overigens ook al wel een keer meegemaakt, die stekker werd zo heet dat hij smolt. Toen heb ik de stekker er af geknipt en een degelijker model aan gezet, maar dit zou niet nodig moeten zijn, hij wordt immers bij die koelbox geleverd.
  8. Mijn Passat heeft 2 12volt sigarettenplug aansluitingen in de kofferbak, misschien dat jij deze ook hebt? Hier staat wel continue spanning op, dus ook bij contact uit. Heeft op weg naar/van Kroatië gewoon een koelbox op gedraaid, wel de stekker er uit getrokken wanneer de motor niet draaide. Zo'n standaard koelbox verbruikt ook maar iets van 6 Ampere, dat heb je geen overdreven dikke bedrading voor nodig.
  9. Jorn

    VW schandaal?

    Wat ik me alleen afvraag is hoe weet de ECU dat het om een controle gaat? Want ik neem aan dat dat niet zoiets simpels als met koude motor hoog in de toeren oid is?
  10. Het is opgelost, ik heb er gisteren dikkere O-ringen tussen gezet, de slangen zitten nu muurvast, het kostte best wat moeite om de buizen er weer in te krijgen. Hierna getest en..................nog steeds gesis Dus van een einddop voor riolering en een ventiel een testhulpmiddel gemaakt, slang bij de luchtinlaat eraf, dop erin, compressor met bandenvulapparaat erop en toen begon het gesis. De stalen buis die onderaan loopt, waar een de 1e kant de slang die van de turbo komt in gaat en aan de andere kant de slang die naar de intercooler gaat weer uit komt, hier wasgewoon een gaatje in geboord iets uit het midden, ik vermoed om de beschermplaat aan de onderkant vast te zetten omdat de originele bevestiging in het midden hieraan niet goed meer was. Dus met lucht erop iets uitgeboord, m5 draad in getapt en een kort boutje met locktite erop ingedraaid en geen gesis meer, en belangrijker, meer koppel met optrekken en bijna geen zwarte rook meer
  11. Jorn

    Grote fan

    Hem losmaken is vrij eenvoudig, aan de bovenkant zit een borgschroefje, deze draai je er uit. Dan zit er aan de onderkant een borglipje, deze moet je indrukken en nu kun je hem iets draaien en kun je hem er uithalen. Ik had laatst het zelfde, had hem er uit maar kon geen vervangende vinden zo gauw, bij nader inzien waren de koolborstels ook nog prima, ik heb de motor van de ventilator met de compressor schoon geblazen, kwam heel veel koolstof uit, en daarna werkte hij weer.
  12. Hallo allemaal, Van het weekend kwam ik er achter dat m'n auto(130pk TDI) toch wel behoorlijk lucht lekt bij het accelereren. Ik vermoed dat hij het al een tijdje doet maar dat ik hem nu pas hoor sissen omdat ik de bodemplaat en plastic cover bovenop er tijdelijk even af had ivm werkzaamheden aan de airco(en dus ook met ramen open rijd ) De auto is ook gechipt bij JD vorig jaar, dus de inlaatdruk zal hoger zijn dan af fabriek. Ik kan niet precies zien welke koppelingen het precies zijn, want bij stilstaand gas geven sist hij uiteraard niet, maar ik vermoed dat het de koppelingen op de slang naar de intercooler toe, de slang van de intercooler naar de zwarte buis die achter de motor langs loopt en de korte slang die van deze buis naar de egr-klep loopt, omdat hier zwarte slurrie omheen te vinden is. Het is ook te zien dat hier speling op zit en de nokjes van deze slangen die d.m.v. de veertjes vast gehouden worden enigszins versleten zijn. De O-ringen heb ik al eens allemaal vernieuwd. Hij blaast ook alleen tijdens het optrekken. Nu kan ik natuurlijk deze 3 slangen incl. nieuwe O-ringen en veertjes bestellen en deze vervangen, maar ik ben bang dat de nieuwe weer vrij snel verslijten en eigenlijk vind ik dit ook wel een beetje zonde vant 3 slangen kosten al gauw 200euro terwijl er met de slangen niets mis is, het zijn alleen de koppelingen die niet goed meer vast blijven zitten. Nu weet ik dat je ze met parkers vast kunt maken, maar ik boor liever geen gaatjes in deze onderdelen. Heeft iemand ze wel eens op een alternatieve manier vastgezet(b.v. met een speciaal soort slangklem) of andere tips of ontkom ik toch niet aan nieuwe slangen? Alvast bedankt, Jorn
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden