Ga naar inhoud

wpkii

Members+
 • Aantal items

  115
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door wpkii

 1. Bij mij was dit ook het geval. Bij bogijn.nl heb ik van het merk TRW kunnen bestellen. Overigens ook goedkoper dan de rest.
 2. Hallo leden, Ik zou van de week naar @@Vinniepilon gaan, maar moest afgelopen dinsdag eerst naar de garage voor APK. Rechtsvoor beide draagarm rubbers waren stuk. Veel speling. Vreemd dat de andere garage die mijn banden verwisseld heeft dat niet opviel. Ook point S viel dat niet op. Dit verklaart waarom mijn rechterband zo extreem versleten was. Overigens lekt er olie uit mijn kleppendekselpakking. Deze olie is dus op mijn draagarm rubbers gaan vallen waardoor deze snel achteruit zijn gegaan. Uiteindelijk beide draagarmrubbers vervangen en apk goedgekeurd. Ik denk dat dit de oorzaak was(laten we hopen van wel). Jullie heel erg bedankt voor het meedenken!! Mvg, AK
 3. Leuke post, die van mij is ook stuk! wellicht vervang ik hem ook voordat het weer eens koud gaat worden
 4. Dat gerammel had ik ook! rond 90km per uur begon dat geluid enorm te tikken(vooral op snelwegen). Op een gegeven moment is het vanzelf over gegaan. Het irriteert wel enorm.
 5. @@Vinniepilon wellicht kan ik vrijdag even langs komen(ik werk in amsterdam, hoofddorp is niet heel ver ) , ik stuur je even een PB'tje! @@dieseltje dat dacht ik dus ook.. maar heb dus geen enkel spoor kunnen vinden aan de binnenkant van de wielkuip.. @@Tarabass je hebt een goed punt! dat geluid kwam alleen als er veel weerstand was. Helling op, of tegenwind. Hopelijk kan @@Vinniepilon wat meer vinden.. Nog heel erg bedankt voor het meedenken leden dat waardeer ik uiteraard enorm.
 6. @@Dabrother alle 4 de stabilisatorstangen zijn 2 maanden geleden vervangen. Deze zaten enorm te tikken. Zitten eibach veren onder, geplaatst met 200.000 op de teller. Nu inmiddels 334k.
 7. @®win deze wielen zijn niet origineel. In 2012 aangeschaft bij online-velgen. Vandaag langs de garage gewwest. Volgende punten zijn gecontroleerd: - Geen speling draagarmen - Geen lekkende demper - Draagarmrubbers zijn oke - Gecontroleerd op uitlijnen (rapport in bijlage) Wat de monteur wel vertelde is dat de banden enorm droog en hard zijn. Wellicht dat de slijtage harder ging door ouderdom(2013 aangeschaft en inmiddels 90k mee gereden) Hij heeft mij aangeraden om de linker voorband rechts te zetten(deze band is nog goed). Vervolgens een paar maanden aankijken hoe deze slijt en aanloopt. Nieuwe band is linksvoor gezet. Nu weet ik het ook niet meer!
 8. @@jos_br my bad!, duidelijk thnx voor de uitleg
 9. @@Vinniepilon eigenlijk wel, maar geen enkel monteur wist waar die geluid vandaan kwam. Ook tijdens de apk kwam die er vlekkeloos door... pfff
 10. @@Vinniepilon ik heb al 2 nieuwe banden in de schuur staan die erop zullen komen ik wist namelijk al dat deze banden al op waren. Totdat ik vandaag deze extreme slijtage zag. Wel zonde als ik die nieuwe banden eronder knal en vervolgens net zo hard met de nieuwe banden slijt. Dus eerst even de oorzaak vinden. Thnx!
 11. @@Ozzy40 laat ik morgen gelijk even doen! mvg Akbar
 12. @@Vinniepilon andere kant ziet er normaal uit.... ik laat hem morgen even goed onderzoeken. hopelijk komen er dan wat meer antwoorden boven water. Jazeker, ik hoorde wel eens tikkende geluiden, en dat dus rechtsvoor! Daar heb ik trouwens ook een topic voor: http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/36344-tikkend-rammelend-geluid-rechtsvoor/ Nu weet ik dus niet of dit met elkaar te maken kan hebben.
 13. @@Vinniepilon 18 inch, zie foto, et waarde zal ik even moeten opzoeken.
 14. Hij loopt zo te zien inderdaad aan de bovenkant aan. Zie foto (bijlage) Waardoor zou dit kunnen? Voordempers(bilstein) zijn bij 200.000 vervangen. Inmiddels staat er 334k op de teller. ALvast bedankt. MVG AK
 15. @@dieseltje ik ga nu even kijken! thnx
 16. @@Ramses II ik kijk morgen even onder brug of ik iets zie waar die tegen aan kan lopen. Thanks voor het meedenken!
 17. Wat ik begrepen heb dat de versnellingsbak te veel klappen vangt bij een vast vliegwiel. Ik zou het zelf niet aanraden. Gewoon dubbel massa... goed voor comfort en je bak. MVG AK
 18. Ik heb dit probleem ook. Koude motor start keurig. Warme motor bonkt deze enorm. Pompverstuivers zijn al vervangen, en heb ze gisteren even uitgelezen. Zitten keurig in hun waarde. Nu denk ik zelf ook 2 massa vliegwiel(maar dan zou die ook tijdens koude motor moeten bonken) Motorsteun? MVG AK
 19. Beste leden, Vandaag keek ik even naar de banden van de auto en wat me gelijk opviel was dat mijn rechter voorband extreem is afgesleten. Dit zou niet aan de uitlijning liggen. Iemand ervaringen met dit? (auto is overigens 3 cm verlaagd). MVG, AK Bijlage: foto afgesleten band
 20. wpkii

  Nieuwe cilinderkop

  UPDATE: Operatie lijkt geslaagd te zijn. Even aanzien hoe de auto de aankomende 10.000 km zal lopen. Nokkenas bleek aan aan de einde van zijn tijd te zijn. De onverbrand diesel uit de uitlaat was een pissende pompverstuiver. Fotos volgen nog !
 21. Heb het zelfde probleem gehad. Exact zelde startproblemen. Ik heb dan alleen wel onverbrand diesel uit de uitlaat. Zou duiden op een pissende verstuiver of compressieverlies. Is het al opgelost?
 22. wpkii

  Nieuwe cilinderkop

  Inderdaad @@Vinniepilon Of het is 7000 bijleggen en inruilen, of 2,5k investeren en hopelijk nog 2-3 jaar van kunnen genieten.
 23. wpkii

  Nieuwe cilinderkop

  all in rond de 2500 kan hem zo ook niet verkopen als die op 2,5 poten loopt...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden