Ga naar inhoud

vlkswgnpsst

Members+
  • Aantal items

    249
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vlkswgnpsst

  1. Aangezien ik net wat aan het rondkijken was wat een nieuwe passat me zou kosten , merk ik dat Volkswagen geen nieuwe modellen van Arteon en Passat (berline) modellen meer gaat uitbrengen . Ze zijn ook niet meer op de officiele site terug te vinden , Arteon loopt helemaal af en Passat enkel nog het Variant model is leverbaar . En omdat ik gewoon liefst een benzine en geen elektrische of hybride wil (ik rijd wel met een 1.5L benzine totdat er "Synthetic Fuel" op de markt komt) ... . Net eens gekeken naar Skoda en zij brengen nog WEL een nieuwe versie van hun Superb berline (tegenhanger van Passat) uit . Bij Mercedes ook eens een auto uitgerekend met ongeveer dezelfde opties als mijn Passat ... 90000 euro ! Wat is me dat zeg . Die prijzen . Voor dat geld heb je bijna een Porsche . Mijn vraag is nu : Ik begrijp dat iedereen op dit forum heel erg bezig is met Volkswagen modellen , maar aangezien zij hun aanbod zo gaan aanpassen vermoed ik dat wel meer mensen kijken naar een alternatief . Dus welk merk zouden jullie kunnen aanbevelen , als alternatief voor de Volkswagen Passat ? Liefst iets met kleine benzinemotor (1.5L , 150pk of zo) maar wel een luxe auto op vlak van comfort .
  2. Nee doet het niet zonder VW account . "Meld u aan of registreer om uw Volkswagen te beheren." Maar heb de map updates al gevonden via de url die ik eerder postte .
  3. De kaarten zijn niet meer zomaar te downloaden blijkbaar ? ik krijg een melding “Meld u aan of registreer om uw Volkswagen te beheren” dit is via https://www.volkswagen.nl/service/infotainment/navigatie-update en dan kies ik “discover systemen” . Of kijk ik op de verkeerde plaats ? Edit : na wat zoeken ben ik op een niet officiele volkswagen website gekomen , dewelke een mooi overzicht geeft van de laatste firmware en maps die mogelijk zijn om te updaten (en te downloaden) --> https://mib-helper.com/
  4. Niveaus van remvloeistof , koelvloeistof en olie nagekeken en allen waren nog OK . Heb dan maar via de 0-knop + startknop zowel de olie als inspectie gereset . (had laptop niet bij de hand)
  5. vlkswgnpsst

    Olieservice melding

    Exact 3 maand geleden is mijn auto op jaarlijks onderhoud geweest bij VW (38000km) . Nu krijg ik vandaag melding : olieservice binnen 30 dagen . Vraag : Ga ik de auto nu weer moeten binnendoen of kan ik gewoon zelf olie bijvullen (5W30LL) en de melding resetten via mijn VCDS kabel ?
  6. vlkswgnpsst

    DSG Gear frame

    Had er al eens eerder gekeken , maar de grijze bracket die rond de pook zit staat nergens op de fotos . Of kijk ik er nu toch over 🤪
  7. vlkswgnpsst

    DSG Gear frame

    Dat ABS moeilijk te lijmen is met secondenlijm wist ik zelfs niet . Weeral wat bijgeleerd . Ik heb het in elk geval eens geprobeerd met wat secondenlijm van de Action . Eens zien hoe lang het houdt . Ik kan maar proberen . Wanneer het kouder wordt zal de kans wel groter zijn dat het breekt , dat lijkt me niet onlogisch . Dat is vrijwel exact wat ik zoek inderdaad , en ook nog aan een goede prijs . Wanneer de secondenlijm lost (kan morgen al zijn ;)) , dan ga ik die verkoper asap contacteren . Bedankt voor alle hulp !
  8. vlkswgnpsst

    DSG Gear frame

    Ja dat begrijp ik zeker wel . Maar wat ben ik met 2 hooglans schakelindicatoren en 2 schakelpoken vraag ik mij af . Heb namelijk maar 1 auto Misschien moet ik een alternatieve piste bewandelen :
  9. vlkswgnpsst

    DSG Gear frame

    Niet apart te verkrijgen ? ... ajjjj 😕 70-90 euro voor zo'n plastiek frame ? Zelfs dat vind ik al absurd veel eerlijk gezegd . Is niet eens ijzer/chroom maar gewoon grijs gespoten plastiek , vandaar ook dat het zo makkelijk brak .
  10. vlkswgnpsst

    DSG Gear frame

    Ben daarstraks wat wild geweest bij het demonteren en nu is mijn grijs gear frame rondom de DSG pook (zie foto als voorbeeld) op 1 plaats gebroken . Valt niet super hard op , maar zou het toch graag vervangen . Mag zelfs een andere kleur zijn , zwart/grijs of carbon of zo . Heeft zoiets een typenummer ? En waar kan ik zoiets het goedkoopst vinden volgens jullie ? Het betreft hier een DSG uitvoering van Passat B8 , met chauffeursstoel links (dus gewoon NL/BE auto) .
  11. Super ! Bedankt voor de hulp jaap . ik heb het inderdaad open gekregen . Moest veel harder trekken dan ik had verwacht . Hopelijk krijg ik het ook weer terug dicht nadien
  12. Hoi Jaap , bedankt . Dus gewoon schroefje voor aan het paneel los draaien en dan naar beneden trekken ? Achterste paneel hoeft er toch niet eerst afgehaald te worden of zo ?
  13. Het gaat dus om dit paneel aan de voeten van de passagier :
  14. Ik moet toegeven dat mijn reactie ook aan de late kant is Bij mij zeiden ze ooit dat er een software update in de maak was . Case was lopende bij Dieteren . Ondertussen een aantal onderhoudsbeurten verder , maar men heeft nooit melding gemaakt dat ze een update gedaan zouden hebben , of dat mijn gemeld probleem zou verholpen zijn . Dus ik heb mij ook al die tijd niet meer bezig gehouden met al die mankementen in hun software . Maar nu vraag ik mij af of de versie die ik momenteel er op heb staan het probleem ZOU MOETEN verholpen hebben . Indien ja wil ik er nog wel eens wat op beginnen letten . Wat ik nog wel steeds zie is die melding van "vergeet uw telefoon niet" , ondanks dat ik dat ooit meerdere keren heb uitgeschakeld in de opties . Ondertussen zoveel jaar later nog steeds niet opgelost .. . Heb net in mijn console gekeken en die zegt : hardwareversie h51 softwareversie 1187 De software die er bij mij op stond in 2017 was versie 0814 . Ik heb een VCDS kabel voor mijn auto . Is het mogelijk om die softwareversie daar zelf mee te updaten eigenlijk ? En haalt vcds zelf de laatste versie binnen of hoe gaat zoiets .
  15. Nu heb ik ooit een laadkabel laten installeren in mijn B8 om mijn telefoon mee op te kunnen laden . Deze platte micro usb kabel is mooi weggewerkt en gaat rechts van de knop voor stuurverwarming naar beneden de middenconsole in . Vermoedelijk aangesloten ergens achteraan de sigarettenaansteker . Nu zou ik graag die kabel zelf willen vervangen door een usb c model (ipv de huidige micro usb) . Het het gedeelte rond de DSG pook los , maar daarmee kom ik niet aan het uiteinde van de laadkabel . Zou dus graag het zijpaneel van de middenconsole eens los maken om te kijken hoe het juist aangesloten is . Mijn vragen : - Hoe krijg ik het rechtse zijpaneel van de middenconsole los (dus dat paneel aan de voeten van de bijrijder) . Heb de 2 torx schroeven die ik gevonden heb achter 2 kapjes losgevezen (1 aan voeten bijrijder en 1 net achter de bijrijderstoel) . Ook al eens geprobeerd dat zachtjes naar beneden te trekken maar lukt niet echt . - Momenteel heb ik dus het gedeelte rond de DSG pook los gehaald , maar het volgende is wel vervelend : ik moet de pook in D zetten , maar daarvoor moet ik dus mijn contact inschakelen . Is het dan nog wel veilig om te startknop en alle knoppen rondom de DSG te ontkoppelen ? Auto gaat nu ook telkens piepen als ik de deur open doe uiteraard omdat hij niet in P staat . - Ik heb op het forum ergens gelezen dat het mogelijk zijn zou om de interne stroomvoorziening van de auto uit te schakelen met een switch die 2 dikke draden (rode en zwarte) onderbreekt . Dus niet het ganse loskoppelen van de batterij voor heel de auto . Is dit misschien een oplossing voor bovenstaand probleem ? En hoe doe ik dat juist ?
  16. Doen ze op 60k KM OFWEL op 4 jaar . En mijn auto is net 4 jaar geworden dus ja ..
  17. Ben vandaag op onderhoud gegaan aangezien de auto 4 jaar wordt en hij aangaf dat ik binnen moest . Onderhoud op benzines , goedkoop werd mij verteld . En bij het eerste onderhoud (op 3 jaar) was dat zeker te merken : 112€ inc btw . Nu een jaartje verder (4 jaar oud) : 598,07€ inc btw ! Is dit normaal voor een Benzine auto met droge koppeling DSG ? Staan slechts 34000 km op aangezien de auto vrijwel altijd binnen staat . Wat er uitgevoerd is : Service was goed en vriendelijk . Zou gewoon graag weten of dit normaal is . Volgend onderhoud hopelijk niet nog duurder ...
  18. De garage heeft mij ooit eens laten weten dat er een update in de maak zou zijn om dit te verhelpen . Maar bij mij is er nog steeds geen update gebeurd . Bij u wel @Vanhoucke ?
  19. Brambo , ik heb doorgeen de tijd ook verschillende zeer vervelende bugs ontdekt . Bij VW was men nooit op de hoogte hiervan . Het is idd een stagaireprojectje , wel eentje waar ze mooi mee binnenlopen volgens mij $$$ Ik gebruik zelf steeds flitsnav , naast de discover pro . ook al loopt mijn abonnement van car-net nog een jaar .
  20. vlkswgnpsst

    Discover Care

    Het duurt ondertussen inderdaad wel heel erg lang vooraleer er nieuwe kaarten beschikbaar komen . Normaal was dat rond begin van het jaar , maar we zijn nu al eind maart . In Belgie met de verandering van 90-->70 overal wordt het wel eens tijd dat dat aangepast wordt :)
  21. Ik heb ook een tijdje gehad dat ie niet resette . Maar komt wel terug hoor , bij mij toch . Ik dacht misschien aan een vlotter die reageert alsof ie getankt heeft als men dikwijls op steile hellingen rijdt (is bij mij regelmatig het geval) . Maar als jij enkel vlak rijdt , dan zal het dat toch al niet zijn . Heeft uw garage het probleem ook aan de importeur (D'ieteren) gemeld ?
  22. Tear wiping na uren snuitsteren in de vcds opties uiteindelijk gevonden : 09-Central elek security 31347 coding 1-3G1 955 199 A -- WWS 161209 byte 2 bit 5
  23. De dealer zegt mij dat ze de software van mijn discover pro geupdate hebben . Ik vermoed dat ze dan firmware bedoelen , aangezien mijn maps al op de laatste versie stond toen ik mijn auto binnen bracht . Nu kijk ik en ik zie nog steeds : Hardware H51 Software 0814 Net hetzelfde als toen ik hem binnen bracht . Of is er een ander menu om de software versie te kijken (ik heb een vcds kabel indien dat nodig moest zijn) ?
  24. Tijdsklok die doet het normaal . Heb wel dat ik de optie bij telefoon afzet "melding geven telefoon niet vergeten" . en die springt telkens toch terug aan (als je de deur open doet krijg je de melding van vergeet uw telefoon niet . alsook het vinkje staat op dat moment terug aan .
  25. Mijn dealer heeft de vraag al sinds 3 maanden bij de importeur neergelegd . Nog steeds geen antwoord . @Vanhoucke : Heb jij op uw dagelijks traject een zeer steile helling waar je over gaat of waar je even op stil staat ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden