Ga naar inhoud

goony

Members+
  • Aantal items

    280
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door goony

  1. Bedankt. Ik ga eerst ff controleren of er niks met zijn velgen is of banden.
  2. Dat plopje komt waarschijnlijk uit het vacuumpompje wat bovenop de EGR zit. Bij mij is de egr helemaal afgedopt en geen geplop meer.
  3. Wie weet wat het kost om die afdichtringen te laten vervangen? En kan je het gemakkelijk zelf doen? Een vriend van mij heeft denk ik hetzelfde probleem. Alvast bedankt voor jullie reacties.
  4. is ie dan wel helemaal afgesloten en komt er geen uitlaatdamp meer in het circuit?
  5. En dat kan Johan doen van VVT. Hij verwijderd het metalen buisje. Plaatst op beide openingen een plaatje en pat vervolgens de ecu aan zodat je geen storingmelding krijgt. Dit alles heeft hij voor mij voor 100 euro gedaan all in. Tip van de dag voor degenen die in een BG rijden vanaf 2004 en anders een storingsmelding zouden krijgen.
  6. Johan van VVT heeft het gedaan. Ga er vanuit dat het wel snor zit.
  7. Reeds gedaan. 100 eurie all inn! Buisje weg, plaatjes erop en klaar.
  8. Ik dacht dat op het moment dat de knippers in de buitenspiegels kwamen, dat toen gelijk de verlichting uit de binnenroosters is gehaald. (die zitten nu dan in de knippers )
  9. Mijn vorige Passie kwam uit juni 2002 en had nog wel verlichting in de roosters.
  10. Die van mij komt uit Frankrijk en is daar de comf. uitvoering, maar dan zonder de automatisch dimmende binnenspiegel en geen veloursbekleding. Verder wel de road america velgen van 16 inch, mfd en bediening in het stuur en climatecontrol. Ook nog eens parkeersensoren. Wat ik ook zo raar vind is dat ergens in 2004 de luchtroosters geen verlichting meer hebben. Het klopt dat op het einde vsan een modellijn er extra's toegevoegd worden om de auto nog aan de man te brengen. In mijn geval heeft dat dus voordeel.
  11. Ik weet het niet meer. EGR is afgedopt nu. En stinken doet ie nog steeds in combinatie met een beetje onregelmatig lopen/licht inhouden bj 40 en 70 km/h. Soms als ik start roet ie eventjes. En soms bij de start loopt ie even als een trekker (3,5 poten?) even gas geven en het is klaar. Nokkenasafstelling is goed trouwens. iemand ideeen?
  12. Let op vanaf bouwjaar medio 2004 krijg je een storingsmelding in de deskboard als je de EGR afdopt. Een tuningbedrijf kan dit softwarematig aanpassen zodat de storingsmelding verdwijnt. vanvughttuning doet voor mij het afdoppen plus software aanpassen voor 100 euro. Lijkt me een mooi bedrag en zelf geen vieze handen. Ben niet bang voor vieze handen hoor, maar ben niet zo handig.
  13. Kan het ook zijn dat het de EGR is? Het vacuumpompje snatert en er sputtert olie uit (bekend probleem) Kan het zijn dat de boel stuk is en daardoor de EGR constant open blijft staan en daardoor de stank niet te harden is?
  14. Ik ook niet Matthijs, maar op een een of andere manier komt het telkens weer terug dat het niet zou kunnen.
  15. Dat weet ik Matthijs, maar snap jij het nog? Dan kun je toch altijd terug naar longlifeinterval? (mits je synthetische olie hebt gebruikt) Ik wordt er gek van dat de een zegt het kan wel en de ander zegt het kan niet.
  16. Jongens, wat is het nou. Ik heb er meerdere topics over gelezen. Kan het nu wel of niet van normaal weer naar longlife. Die van mij reed op 5w40 van Castrol en nu op 5w30 van de dealer en interval weer teruggezet naar Longlife. Was geen enkel probleem volgens de dealer. Ik weet het nu niet meer.
  17. Heel apart. Die van mij heeft ook een tijdje op 10w40 van castrol gereden. Ik kon hem gewoon weer via de dealer op longlifeonderhoud met dito olie doen, was geen probleem zeiden ze. Nu zit er 5w30 in. Ik denk inderdaad dat de truc erin zit of er syntetisch of niet is gebruikt . 10w40 van castrol is naar mijn weten syntetische olie, vandaar dat ie zo weer op longlife kan. Ik heb eens gehoord dat niet syntetisch kan gaan "schiften"met syntetische olie en dat het dan niet mogelijk is van normaal naar longlife te gaan? Ben benieuwd wat de kenners onder ons hier van zeggen!
  18. EGR zie je niet altijd met uitlezen, maar kan wel voor dit soort klachten zorgen als die niet meer optimaal functioneert. Ik ben het met Richard eens, meten is weten. Dus eerst uit laten lezen. Wellicht komt er een storing naar boven die niks met de EGR te maken heeft. Succes, en laat je weten hoe het er voor staat?
  19. @ Rolf bedankt voor je reactie. Reeds geprobeerd, geen oplossing.
  20. Ik heb de volgende ontdekking gedaan. Vandaag was het prachtig weer dus de climatronic was druk aan het werk door koude lucht in de auto te blazen. Nu viel het mij op dat er niks geen stank door de luchtroosters kwam. Bij warme lucht dus wel. Ik vermoed dat het daar ergens zit. Koude lucht komt uit de airco en onder het voorruit vandaan. Waar wordt de warme lucht vandaan gehaald? Ik weet via de warmte van de motor, maar hoe gaat dat in zijn werk? Ik vermoed namelijk dat daar het stankprobleem vandaan komt? Iemand een idee?
  21. Frans, het isniet de airco. De stank komt uit de uitlaat en deels via mijn luchtroosters naarbinnen. Als ik de luchtcirculatie binnenin de auto houdt (kun je instellen op climatronic) an heb ik geen last van stank in de auto. Ik vermoed een van de volgende dingen: -EGR defect -ontzettend vies uitlaatspruitstuk -carterventilatieslang -of een combinatie hiervan
  22. Gijs, de lucht komt uit de ventilatieroosters, dus ergens onder de motorkap vandaan. Bedankt voor je meedenken.
  23. Mooi Jacob! Bij mij was het toch de balast die meestal 2 keer auto starten nodig had om zich goed te kunnen laden. Ik heb een nieuwe balast ertussen en nu is het goed.
  24. Ik weet het nog steeds niet waar het vandaan komt. Als ik de oliedop eraf haal terwijl de motor draait ruik ik natuurlijk ook uitlaatgas, maar dat ruikt naar normaal uitlaatgas zeg maar. Hoe zou het kunnen komen dat het gas uit de uitlaat zo extreem stinkt? Zou er ergens in het systeem smurrie aangekoekt kunnen zitten? EGR nagelopen, maar die is brandschoon. Ook nergens olielekkage ofzo. Het is echt een hele sterke lucht uit de uitlaat. Hij rookt niet (net als zijn baasje,hahaha) Iemand nog een idee?
  25. Uitlaat net nagelopen, ruik geen lekkage en zie geen lekkage. Ik vind die van mij trouwens wel heel erg stinken, veel penetranter dan die van mijn buurman (heeft ook awx motor). Luchtaanzuig voor interieurblazers waar zit die?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden