Ga naar inhoud

eltjo2

Members+
  • Aantal items

    59
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over eltjo2

Profile Information

  • Plaats
    Hellevoetsluis
  • Naam
    Eltjo

Overige

  • Vagcom
    3.11

eltjo2's Achievements

5

Community reputatie

  1. eltjo2

    Afwateren accubak

    Volgens mij zit er ter hoogte van het stuur (en in de motorruimte het remvloeistofreservoir) ook een rubber dop in de bak waar o.a. de accu in staat. Die heeft een monteur van de garage er ook eens onder mijn toeziend oog voor me uit gehaald. Van boven zie je hem niet, maar is wel te voelen met de hand.
  2. Bij mijn 3B heb ik de bestuurdersdeurslotmodule ook moeten repareren. Mijn 3BG had een losgebroken motorkapschakelaar toen ik hem kocht; eerst gekeken of de optie-instellingen goed stonden (zowel knipperlichten als speciaal claxonsignaal is instelbaar voor openen en sluiten) en toen met 2 componentenlijm de schakelaar weer op z'n plek gelijmd en geen last meer gehad. Ook gelijk het toetertje geactiveerd bij sluiten - erg makkelijk als je op gehoor weet of je auto écht dicht is. Heel fijne optie om te activeren. Of je die speciale claxon hebt die bij het linker achterwiel zit kom je achter als je de deur in het eerste slot (dus niet helemaal) dichtdoet en vasthoud in de bijna helemaal dicht positie. Daarna alles op slot doen en de deur loslaten: hoor je dan een alarmtoeter dan kan je die programmeren bij (openen en) sluiten.
  3. Ach, mijn fijne Passat 3BG..... Daar zat ik met mijn 1.98 mtr beter in dan in de Superb. Vooral het stuurwiel kon ik verder naar me toe trekken en mijn heel oude comfortabele ASS stoel die staat nu weer ongebruikt in de garage en ik zit nu met m'n achterwerk in het leer. De 2.0TDi CR is erg stil en vlot. De Passat 1.9 TDI was echter ook vlot maar gaf een totaal andere beleving - meer rauw geluid en zo'n duw in de rug boven de 2000 tpm. De Passat was ook zuiniger hoewel het door de fabriek opgegeven gecombineerde verbruik (Autoweek) gelijk is. Met tuning kan ik met de Superb van 140 naar de 170 pk. Diverse (kleine) dingen zijn handiger in de Passat; er paste 2 zonnebrillen in het vakje links onder het stuur, de handleiding ed. had zijn eigen plekje, ik had de uitzwenkbare bekerhouder uit mijn oude 3B overgezet, dus zodoende 4 bekerhouders (bij de handrem lag dat net zoals bij de Superb vol met rommeltjes), ik heb geen automatisch dimmende spiegel meer!, de Swing radio (en tweeters) klinken in de Superb een stuk slechter dan de Sony radio met BT en USB in de Passat, tijdens (goedkopere) olie verversen stond de auto gewoon op z'n wielen (ik kon overal bij), gemiddelde verbruik (BC) klopte heel aardig en de tankinhoud werd goed weer gegeven in tegenstelling tot de Superb die een potje maakt van het verbruik en kort na het tanken al een streepje leeg is en ver in het rood krijg je er nog maar 53 liter in, bij achteruit rijden overzichtelijker, etc. Diverse (kleine) dingen zijn handiger in de Superb; Xenon verlichting kwam goed van pas tijdens ritten op de onverlichte wegen tijdens de vakantie, PDC voor en achter, kon met VAGCom nog terecht, allerlei andere kleine en instelbare opties die ik handmatig deed in de Passat (Mirror down en 1x achterwissen bij regen en achteruitsteken, etc.) Ik heb nu zo'n 5000 km gereden in de Superb en ook honderden km's met 150 km/u constant - je hoeft ook bij voor-achter gesprekken waarbij je een stuk verder uit elkaar zit, niet te erg luid te spreken. Het is dan ook nog lekker stil. Kortom, de Superb is anders maar zeker een fijne auto. Mijn 3BG heb ik verkocht aan de volgende berijder die goed naar de Passat heeft gekeken. Hij had er diverse gezien maar wilde juist de mijne. Verkocht voor € 2500 incl. goede winterbanden (2x zomerbanden waren ook matig). Toch kijk ik nog veel naar 3BG's.... Had ik een luxe nieuwere 2.0i of 2.5 TDI op de kop moeten tikken......? Sentiment...
  4. Wie werkt er met Carport diagnose software ipv VCDS? https://carport-diagnose.de/en/features#vag En hoe bevalt dat?
  5. Onlangs de auto met weemoed verkocht met bijna 260dkm op de teller. Ik had er de laatste maanden zo goed als geen last meer van. Wel was er idd wat speling in de aandrijflijn te merken (denk ik). Overigens had de vorige Passat dezelfde koppeling/vliegwiel volgens de materialenhandel. In totaal zo'n 50-55dkm sinds het opmerken van het koppeling/vliegwiel probleem er mee gereden.
  6. Afijn, er staat nu een Superb Combi 2.0TDI CR 103 kW voor de deur. In België gekocht van een particulier met 147dkm op de teller, met radio maar zonder navi die toch per definitie ouder is dan TomTom kaarten en dan nog niet te spreken van de prijs voor nieuwe kaarten. Verder wel zoals boven beschreven. In NL ben je al snel €5000 meer kwijt. Ik vind de afwezigheid van motor en windgeluiden in nieuwere auto's heerlijk. En ik ben bijna 2 meter, dus een nieuwere Passat viel af omdat ik dan zowat door de zonneklep moet kijken. Deze keuze heb ik nu gemaakt, ondanks dat ik inmiddels de laagste prijzen voor de onderdelen wel had opgezocht. Dat was altijd nog zo'n €900, zonder enige montage, want dat kon ik nog goedkoop in het buitenland laten doen tijdens de zomervakantie. Wel had ik de remschijven voor zelf vervangen omdat ik het schokkende remmen zat was; voor € 60 waren die thuis afgeleverd. Mijn Passat wordt binnenkort verkocht. Ik zal hem toch erg missen, hij liet zich de laatste weken wat vlot soepel accelereren en verbruik betreft van z'n beste kant zien: gemiddeld >21,5 km rijden op 1 liter over 700 km, daarvoor over 7000 km gemiddeld 1:19,5!! Ik vind het nog steeds een fijne auto. Zo komt na 10,5 jaar Passat 3B en 3BG een einde aan het Passat imperium (en een nog langere tijd groene stations rijden).
  7. Hartelijk dank heren voor alle reacties. Een Superb Combi met 1.6 TDI, 2011, 138 dkm zwart, zwart leren interieur, achterbankverwarming !, uitgebreide navi en de hele mikmak voor €14.500 was wel erg gaaf om me eens een keer te verwennen (op de motor na dan). Stond in Veen te koop. Erg aantrekkelijk - nu wel verkocht. Mede door jullie ondersteuning weer met beide benen op de rond beland. Luk vliegwiel koppelingsset €489, Conti distributie € 160 incl. trillingsdemper en voor schijven/blokken € 90 zijn ook met de montage er bovenop een stuk voordeliger. Bovendien weet ik wat ik nu heb (staat van onderhoud, etc.) ik denk ik dat deze oudere auto van betere (motorische) kwaliteit is. Hiermee zou ik toch weer een aantal jaren vooruit kunnen zonder bang te zijn voor krasjes, deukjes, etc. Wat adviseren jullie voor stevigere schokbrekers/veren - GEEN verlaging? Bij m'n vorige 3B gaven nieuwe orginele veren bij 300dkm met oa. minder overhangen al een prettige verbetering in de bochten.
  8. Graag advies mbt het volgende; Mijn huidige Passat 3BG 1.9 TDI 285Nm, 130 pk AWX 11-2003 heeft 250 dkm gelopen en binnenkort zitten er toch wel dure reparaties aan te komen; - een nieuw vliegwiel/koppeling (€ 1100) - over een 10 dkm of 0,5 jaar een nieuwe distributieriem etc. (€600) - remschijven/blokken (remt nu schokkend bij licht remmen, kan ik zelf €150) Dat zijn toch forse investeringen voor een 11,5 jaar oude auto (ca. 50% vraagprijs vergelijkbare auto's), maar kan vast goedkoper dan bovenstaande kosten. Hebben jullie goedkopere alternatieven? Nu heb ik het e.a. te overwegen; of alles laten repareren of een nieuwere auto, budget €10 - 15.000. Ik zit daarbij te denken aan een Skoda Octavia of Superb tot een jaar of 5-6 oud en tot 150 dkm. Ik rijdt zo'n 22 dkm per jaar en vindt diesel rijden erg prettig vanwege het hoge koppel. Dus een Octavia 1.6TDI Greenline (250 Nm 5-bak) gereden; prima wagen, maar de paarden zijn duidelijk niet thuis bij lage toerentallen en ook verwacht ik (niet kunnen meten vanwege files) je met deze motor niet binnen 10 seconden van 90 op de 120 km/uur zit. Dat deed?/doet de Passat in 8 seconden in z'n 5(-bak). Ik rijd bijna nooit snel weg, maar het is wel erg prettig tijdens inhalen en binnen de bebouwde kom <1500 tpm en rotondes gewoon in z'n 3 etc. en gemiddelde zo'n 1:18,5 rijden. Dat viel dus erg tegen en ik verwacht dat na motortuning het bij lage toerentallen nooit zo soepel wordt als mijn on-getunede Passat). Laat staan dezelfde motor in een Superb! Suggesties / overwegingen zeer welkom!
  9. Thermostaat vervangen is een eitje! Of je laat je vloeistof elders heen lopen en doet een poging om het op te vangen (milieu!), of beter; - Tip: tijdens een oliewissel is de bodem motorplaat er sowieso al af, - slangetje in het reservoir en zoveel mogelijk er uit hevelen in teiltje, fles of jerrycan, - evt. met royaal water onder de thermostaat schoon spoelen, - teiltje eronder om koelvloeistof op te vangen en reservoirdop erop draaien - zo stroomt niet veel vloeistof meer uit, - nieuwe thermostaat klaarleggen en oude vervangen, - vloeistof evt. filteren en teruggieten en evt. bijvullen (bij Action 1 liter G12 € 2,-.).
  10. Ik heb wel eens gehoord van een airco afvoerpijpje dat verstopt zit? Was meen ik bij een A6.
  11. Wellicht heb je het vochtprobleem al opgelost. Fijn voor forumzoekers is dan ook te weten hoe je je probleem uiteindelijk hebt opgelost. Zo niet , dan heb je hier nog een mogelijkheid en iets om te controleren. Misschien is er regenwater langs de ruit (is normaal) en dan via draadboom in achterdeur en de rubber manchet de deurstijl gekomen? Dat was eens bij mij het geval doordat de elleboog-vormige koker in de achterdeur omhoog stak ipv neer beneden gericht was. Deze sluit aan op de rubber manchet die eraf te halen is. Wellicht is de koker vanaf de manchet juist te draaien. Succes.
  12. Tijdens montage van zomerwielen ontdekte ik dat rechts-voor één remblokje (voor de 2e keer) veel harder was afgesleten dan de andere 3 blokken. De blokken heb ik laten vervangen en de is klauw bekeken en gangbaar gemaakt. Daarna voelde de remmen wat sponzig aan en gingen ze vòòr schokken bij lichtere remdruk. Bij harder remmen is er geen probleem. Voor het vervangen van de blokken waren deze problemen niet. Bij hetzelfde garagebedrijf heb ik 3 maanden/3000 km later de linker homokineet laten vervangen en naar die schokkende remmen laten kijken. Ze zeiden dat de schijven versleten zouden zijn omdat ze onder de 22?mm zaten. De rede dat dat de vorige keer niet gemeld was, was dat er wellicht niet (goed genoeg) gemeten was. Volgende keer blokken én schijven vervangen, was het advies. Ook zei ik dat ik erbij stond toen de vorige keer elders de nieuwe blokken direct na montage direct weer ge(de)monteerd werden omdat ze vergeten waren de randen van de blokken af te schuinen (langs de elektrische slijpsteen). Dat zou moeten bij oudere schijven... Toen in ieder geval geen schokproblemen gehad. Afschuinen was hier onbekend. Hoe zit dat forum??? Net voor de (berg)vakantie heb ik bij Profile de remvloeistof laten vervangen (gaf een paar streepjes rood tijdens vochtmeting). Dat leek verbetering te geven mbt sponzig rempedaal. Zo'n 10dkm verder is het schokken niet minder of slechter geworden. Wel raar; bij vorige auto('s) heb ik bij hoge km standen zelf de (oude) schijven ontdaan van brede roestranden (van de vorige eigenaar), cabine-gestraald en vervolgens gemonteerd met nieuw blokken en zo'n 100 dkm lekker geremd. Ik kijk vooruit, ga snel door bochten (ASS stoel met goede zijsteun) en rem niet onnodig. Hebben jullie ervaring hiermee? En een advies mbt vervangen blokken/schijven? Die zijn soms erg goedkoop via internet.
  13. Een heel goed gezond 2015 toegewenst beste forumleden! Met de kerst zo'n 3000 km afgelegd en ook 's ochtends gestart in de -9 Celsius en meermaals tijdens korte stadsritten met koude motor op heuvels naar boven weggereden. Geen problemen - geen trucjes nodig. Dit heb ik ook nog eens geprobeerd met meermaals (vlotter) wegrijden wat eerder dus de problemen gaf. Eerder was optrekken wel anders - vanuit stilstand de dijk op. Bedankt voor je tips Wytze, die zal ik zeker meenemen indien vervanging aan de orde is. M'n vorige Passat kocht ik met 150 dkm met de opmerking in het ANWB keuringsrapport dat de koppeling vervangen moest worden. Geen problemen gehad totdat ik de neus in de prak reed bij 350 dkm op de teller. Wel na thuiskomst een litertje olie bijgevuld; kennelijk heeft hard rijden (140-150 echte km/u) aardig wat invloed op het olieverbruik (5W40). Wel loopt die nu weer zo lekker soepel - normaal rij ik in NL vaak niet harder dan 110 - 120 km/u (wel af en toe op zijn staart trappen - kuch-kuch). We gaan het zien. Hoe vergaat het jouw Passat Aaron?
  14. Inmiddels rij ik alweer enkele 4000 km met veeeel minder tot totaal geen geklapper. Af en toe is het er nog wel, maar echt veel minder. Het lijkt alsof dat is sinds het verversen van de olie (na 25dkm). Dat lijkt me een toevalligheid, want hoewel de motor altijd soepeler draait na een oliewissel, lijkt me dat er weinig mee te maken hebben. Hoe zit dat bij jouw Passat Aaron? Ik snap er niets van. Self-healing?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden