Ga naar inhoud

martynv

Members+
  • Aantal items

    226
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door martynv

  1. Pompverstuivers kunnen hierdoor wel schade oplopen. Olie door je pompverstuivers kan nooit echt goed zijn.
  2. Vandaag even laten uitlezen. Met resultaat. Een foutmelding. Waarschijnlijk ligt het stotteren/inhouden aan de kabelboom. Deze maar even laten vervangen eerdags. Groeten!
  3. Ik heb te vroeg gejuigd. Net hield ie weer in. Jammer hoor!
  4. Eric, Bij mij was het volgens mij ook een verontreinigde verstuiver. Heb sinds eergisteren injectiereiniger er in en het inhouden is gelijk over. Rijdt gelijk een stuk lekkerder . Maar nu heb ik weer een airbagstoring . Het is ook altijd wat he haha.
  5. martynv

    SML op 3C

    Mooi Andre! Mooi resultaat hoor!
  6. Mijn brandstoffilter 22.000 km. Maar idd goed puntje van Guy.
  7. Ik rij ook al een tijdje niet zo lekker meer in me Passat. Je krijgt er echt wat van. Ik heb nog nooit zo'n slechte auto gehad, maarja. Bij mij was dus een paar weken geleden alles vervangen maar hij houdt nog steeds in. Niet veel maar beetje irri. @ Foppe Ik zou eerst eens de garage er goed naar laten kijken wat zij er van zeggen. Maar zwart is niet goed .
  8. Als je vliegwiel een rammelend geluid maakt, wat ie bij mij ook doet, dan is dit toch nergens schadelijk voor? Wat ik wel begrijp is dat het inhouden ook hierdoor kan komen? Bij mij heb ik als de motor koud is af en toe dat deze een paar seconden inhoud. Het is weer zo'n dure grap om even je vliegwiel te laten vervangen. Als je vliegwiel een end versleten is schakelt je auto ook schokkeriger zeker?
  9. Nou Eric hopelijk alles opgelost dan . Bij mij hield de Passat gisteren weer in. Beetje jammer. Hopelijk komt het doordat er nog wat olie in de diesel zit. Ik heb geen zin in een kapotte pompverstuiver. Nog een kwart en dan is me tank helemaal leeg en dan heb ik hopelijk geen problemen meer. Weet iemand of het een idee is om straks injectiereiniger er in te gooien? Dit kan toch geen kwaad? Misschien helpt dit ook wel.
  10. Die terugroepactie is toch voor eigen rekening? Ik heb wel eens gelezen dat deze modificatie een paar duizend euro kost. Bij mij staat deze code niet achterin het serviceboekje, dus dan neem ik aan dat deze modificatie nog niet is uitgevoerd. Ik snap niet als dit voor mijn auto zou moeten dat ze dit bij de dealer niet aangeven. Ik zal mijn chassisnummer wel eens laten checken.
  11. Als ik het een beetje goed zie dan is je brandstoffilter goed zwart. Was bij mij ook. Grote kans dat je tandempomp stuk is. Dat moeten ze maar eens goed bekijken bij de garage. Ik weet niet wanneer je auto zijn laatste onderhoudsbeurt gehad heeft? Bij de 60.000 waarschijnlijk? Ik weet niet of ze het toen al hebben kunnen zien aan je brandstoffilter. Waarschijnlijk was dit toen nog niet aan de hand. Als het zo is dat je tandempomp stuk is dan ben je er gelukkig nu achter gekomen, en niet als je met panne komt te staan. Dan was er waarschijnlijk een hoop meer stuk aan je motor. Hou ons op de hoogte. Suc6
  12. @Vdub Het probleem is nu vanzelf opgelost. Hij start als een zonnetje! @Martijn v o Ja idd weer een hoop centen lichter (694 euries ) Een setje mooie velgen zijn maar weer op de lange baan geschoven .
  13. Hoor je je vliegwiel niet rammelen? Deze kan ook een soort van suisende rammel geven. Kijk eens of je brandstoffilter er nog goed uitziet (mag er niet zwart uitzien).
  14. martynv

    Pompverstuiver kapot?

    Als je tandempomp stuk is zal je bezine- of dieselfilter langzaamaan zwart worden (door de lekkende olie).
  15. Zow alles is vervangen (tandempomp, brandstofpomp, brandstoffilter, olie, oliefilter). Er was niks vreemds te zien onder de kleppendeksel. Alles zag er normaal uit. Ik merk toch een heel klein beetje verschil in het rijden met de auto. Hij rijdt iets lekkerder en met starten merk ik dat hij in 1 keer aanslaat (anders moest ik soms iets langer op de sleutel drukken). Hopelijk heb ik voorlopig geen onderhoud meer aan de auto .
  16. Bedankt voor de info Martijn. Ik rij geen meter meer met die auto. Heb voor volgende week vrijdag een afspraak kunnen maken bij VAG-techniek. Is dan wel even 150 km rijden maar ik heb goede ervaringen met die mannen. Tank leegmaken is niet nodig werd mij verteld. Olie lijkt dermate veel op diesel dat als je 1 keer je tank goed leeg rijdt dat dit allemaal verbrand. Voor de rest natuurlijk wel een nieuwe tandempomp / nieuwe pomp achterin / nieuw brandstoffilter / nieuw oliefilter / nieuwe olie. Ik laat zowiezo het kleppendeksel even lichten om te kijken of er schade is op de nokkenas. Compressie laten meten gaat niet omdat dit 2,5 uur duurt (hebben ze geen tijd voor). KM stand: 125.000
  17. Ja sorry Martijn, Dat bedoel ik. Ik ben echt A-technisch . De brandstofpomp (tandempomp) op de nokkenas is kapot. Als ik het goed begrijp moet de de pomp in de tank nu alles doen. Ik probeer nu zo weinig mogelijk met me auto te rijden en laat het z.s.m. vernieuwen. Kan er al schade in het motorblok of pompverstuivers ontstaan zijn door dit gedoe? Merk nu sinds een maand dat heel af en toe de motor als deze koud is inhoud. Het is dus een kleine maand geleden begonnen, maar heb er tot nu toe weinig last van gehad. Groeten!
  18. Vandaag even bij VAG-Techniek me riem laten vervangen (incl. waterpomp, spanrollen, multiriem) en ook gelijk een DSG-bak beurtje laten doen. Na dit DSG-bak onderhoud wou Martin de auto starten om deze lucht er uit te laten en had hiervoor de luchtfilter er afgehaald maar de auto sloeg gelijk af. Per toeval kwam hij erachter dat de oliepomp (van voor) stuk was en dat nu alles op de pomp achterin aankwam. Oliefilter was pikzwart en ik merkte de laatste tijd al dat als de motor af en toe als hij koud was dat hij heel even in hield. Dit alles moet zo snel mogelijk vervangen worden en wordt dus weer een dure grap. 2x oliepomp / nieuw oliefilter / nieuwe olie. +/- 700 euro!!! Ik ben er gewoon niet goed van. In minder dan een jaar heb ik al voor +/-3000 euro aan onderhoudskosten gehad. Beurt met nog de nodige reparaties / apk met nog de nodige reparaties / 2 nieuwe banden / het onderhoud van vandaag / en dan nog het oliepomp geval. Pfffff........
  19. Citaat dealer: 'uw auto heeft al bijna 2 ton gelopen, die auto is afgeschreven. Daar kunnen wij helemaal niks mee.' Sterker nog, ik kon gewoon onderzoekskosten aftikken ook. Die dealer is gestoord. Afgeschreven??????!
  20. Bedankt voor de info!
  21. Ik mag toch hopen dat niet alle 2.0 tdi's van begin 2006 hier last van hebben. Dan zouden heel veel mensen hier problemen mee ondervinden. Geen van deze problemen hebben bij mij nog opgedaan. Heb er 1 van februari 2006 met 125.000 km op de teller. Onderhoud van een 3c is wel een dure hobby. Ligt er natuurlijk ook aan waar je deze laat onderhouden.
  22. Hoe kan je instellen dat deze maar 5 keer piept?
  23. Dat meen je niet!! Leuke grappen zijn dat. Wordt je niet happy van!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden