Ga naar inhoud

Shane

Members+
  • Aantal items

    89
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Shane

  1. Is dit specialistisch werk/handigheidje of kan een willekeurige garage dit ook uitvoeren?
  2. Shane

    vraag regensensor

    Dit ga ik ook eerst eens proberen, voordat ik instellingen ga (laten) wijzigen. Nog advies hoe het raam goed schoon te maken?
  3. Shane

    vraag regensensor

    Ik heb ook een 'probleem' met de regensensor. In mijn vorige auto (3BG) was ik er zeer tevreden over, maar ik heb het idee dat er in de 3C een variabele ineterval in zit. Het geval is dat als het constant regent de snelheid en interval tussen de slagen continu verandert. Vrij irritant. Klopt het dat dit bij een 3C anders is dan een 3BG of werkt het nu gewoon niet naar behoren? Iemand een idee?
  4. Bedankt voor je advies. Heb inmiddels met m'n broer de 23e afgesproken. Hij is automonteur, kunnen we het mooi samen uitvoeren.
  5. Inmiddels heb ik de knoop door gehakt. Ik ga op zeker, en heb dus gekozen voor Bilstein B4 dempers icm een Eibach Proline verlagingsset. Nu nog een moment vinden om het te monteren.
  6. Topper, weer een probleem opgelost. Nu de andere nog: dempers en veren... Link: viewtopic.php?f=192&t=50623 [url/]
  7. Street Kit voor 3BG bestaat niet (toch?). Dan moet je de Sport Kit hebben. Koni Sport Kit heb ik ook afgewogen, maar als ik de meningen op google pols is er toch een voorkeur voor de Bilstein set. Dit wil niet zeggen dat de sport kit geen kans heeft. Nog steeds geld dat ik graag met iemand een rondje maak om de beslissing definitief te maken. Wil eigenlijk weten wat ik koop..
  8. Hallo allemaal, bij deze de zoveelste vraag over het verlagen van een auto. Vanwege versleten dempers wil ik de standaard veren (geen sportline) en dempers vervangen. En ook hier het aloude dilemma sportief versus comfort. Ik heb voor mezelf 2 opties, te weten: - Bilstein B4 (vervangings) dempers icm Eibach Pro-kit (30mm verlaging rondom) - Bilstein B12 Prokit, ook 30 mm verlaging rondom, maar door andere dempers (Bilstein B8) sportiever Het prijsverschil is beperkt. Ik ben ervan overtuigd dat ik tevreden ben met de 1e optie. Echter, de tweede optie ziet er ook heel interessant uit, maar is die niet te sportief en/of niet comfortabel genoeg? Beide nogal relatieve begrippen. Kortom, ik zou graag eens met iemand willen meerijden die zo'n B12 set onder zijn 3BG heeft. Is er iemand in omgeving Eindhoven die mij hiermee wil helpen?
  9. Ik begrijp dus dat Brembo schijven icm met Brembo of TRW blokken een goeie combi is. Maar welke type schijf en blokken zijn het? Zijn dit de standaard schijven en blokken of de (duurdere) sportieve versies? Stond zelf op het punt om Jurid schijven en blokken aan te schaffen. Iemand hier ervaring mee?
  10. Enig idee waar ik bij zo'n revisie/reparatie qua kosten aan moet denken?
  11. De afgelopen 40.000km komt er steeds meer geluid uit het vooronder. Het klinkt een beetje als het geluid uit een race wagen, zo'n bak met rechte vertanding. Mijn vrouw hoort het overigens niet, maar een collega weer wel (dit om een beetje aan te geven hoe hard het klinkt). Het neemt toe met de snelheid en is onafhankelijk van de versnelling. Iemand hier ervaring mee gehad? Ik denk dat het de tandwielen zijn die de bak met de aandrijfassen verbind. Mocht dit het zijn, enig idee hoe arbeid/kapitaalintensief dit is? In ieder geval alvast bedankt voor alle reacties..
  12. Zag net toevallig de rekening. Was bij mij ook de vrijlooppoelie. Was voor E90 weer het mannetje. Niet goedkoop, maar het probleem is iig opgelost.
  13. Heb het probleem inmiddels tijdens de long-life service beurt laten repareren. Ik weet niet meer precies wat het was (zou op de rekening moeten kijken). Maar het probleem is iig verholpen, rijdt toch een stuk fijner.
  14. En... heeft het wat opgeleverd? Ik heb dezelfde symptomen, echter alleen bij warme motor/warm weer.
  15. Klopt het dat de linker naar de dynamo gaat en de rechter naar de stuurbekrachtiging? Maar als ik zo naar de spanning op beide riemen kijk, moeten die allebei worden vervangen doordat deze te veel versleten zijn?
  16. Heb zojuist nog ff onder de kap gekeken. De rechter riem staat niet echt strak, had het idee dat deze voorheen strakker stond. Deze kan nu redelijk gemakkelijk 2 cm ingeduwd worden, wat voorheen nog geen 1 cm was. De linker zit overigens ook niet superstrak. Ps. wat is de benaming van de linker en rechter riem?
  17. Olieniveau is normaal. Het piepen komt (tot dusver) alleen bij warm weer en warme motor voor. Had overigens anderhalve maand geleden wat problemen met de accu. Er was toen ook een piepend geluid. Dit was niet bij het sturen maar bij lage toerentallen. Kreeg ook de melding dat er iets mis was met de alternator. Uiteraard toen ik bij de garage kwam was het probleem verdwenen en sindsdien ook niet meer gehad. Maar wellicht is dit nog een hint.
  18. Hallo allomaal, sinds kort hoor ik de V-snaar piepen als ik bij stilstand stuur. In eerste instantie hoorde ik dat alleen als ik in de uiterste stuurstand manouvreerde, nu is het ook als er bij stilstand aan het stuur gedraaid wordt. Hierbij staat de airco overigens niet aan. Nu heb ik al verschillende dingen gelezen over een vrijlooppoelie, dynamo, wat WD-40 spuiten, etc. Heeft iemand enig idee wat het hier kan zijn. In mijn optiek lijkt het erop dat de V-snaar de krachten van de stuurbekrachtiging niet aankan. Ofwel de V-snaar is versleten, of niet strak genoeg gespannen of de stuurbekrachtiging levert te veel weerstand. Ik voel overigens niets vreemds tijdens het sturen. Graag jullie ideeën voordat ik naar de garage ga (of dit wellicht zelf op kan lossen). Alvast bedankt.
  19. Ik heb ook een getunede AVF. Haal geregeld onder de 5L/100km. Maar dan staat de cruise control wel op 110km/h. En uiteraard wordt er niet geremd, dat kost nl echt veel energie. Tenzij het echt moet natuurlijk . Bij 140 gaat het verbruik al snel naar 6,5+L/100km.
  20. Vandaag de AutoReview gelezen, hier stond hetvolgende hierover in: "Volkswagen biedt een nieuwe feature op de aandrijflijn aan. Het gaat om een vrijloop op de zesde versnelling. Op het moment dat je op hoge snelheid van het gaspedaal gaat, zakt het toerental snel terug naar stationair, wat het uitrollen verbeterd. Maar wat theoretisch behoorlijk zinvol lijkt, ontpopt zich in de praktijk tot een tamelijk nerveus gedrag. Het systeem leidt tot onprettige toerentalwisselingen. Steeds wanneer je van het gas gaat zakt het toerental in. Het geeft een onrustig gevoel en zorgt ervoor dat een tussensprint vertraagd wordt. Wat ons betreft kun je de 60 euro die de optie kost beter in je zak steken." Ik begrijp het doel van dit systeem eigenlijk niet. Ja, je rolt wel verder uit, maar er moet wel brandstof worden ingespoten om de motor aan de gang te houden. Dus al met al lijkt het mij geen aanrader.
  21. Heb al gezocht waar ik kpowersetup.exe kan downloaden, maar ik kan nergens een werkende link liggen. Heeft iemand deze nog beschikbaar?
  22. Shane

    Enkele vragen

    De link voor de kpowersetup.exe bestand in de topic om een vermogensgrafiek te maken werkt niet meer. Heeft iemand dit bestand nog liggen? gr
  23. Tja, eerste plotje, had inderdaad wel iets duidelijker gekund. Excel 2007 en ik zijn nog niet zulke hele goeie vrienden, met 2003 kon ik het veel beter vinden.. Overigens, X-as is inderdaad rpm, y-as afhankelijk van wat je wil aflezen.
  24. Waar heb je het uiteindelijk laten vervangen, bij de dealer? Kun je een indicatie geven van wat het heeft gekost?
  25. Hallo allemaal, ik zit er over te denken om m'n Passat te laten chippen. Het grootste dilemma is of de wagen het technisch gezien aan kan. Hierbij doel ik met name op de km-stand (278.000km) en eventuele gebreken die het resultaat van het chippen verminderen of juist slijtage gevoelige zaken die door het chippen worden versneld/versterkt. Daarom heb ik even een logfile bijgevoegd om de staat van met name de LMM en de N75 in te schatten. Verder bokt de koppeling wel eens. Dit is gebeurd hoofdzakelijk bij sturend wegrijden uit stilstaand bij koude motor en koud weer. Ook trilt de motor mijns inziens stationair meer dan normaal. Dit lijkt er dus op dat 2 massa vliegwiel niet meer 100% is. Is dit een reden om er van af te zien?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden