Ga naar inhoud

Derkjan

Members+
  • Aantal items

    155
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Derkjan

  1. Ik las daar dat die problemen te omzeilen zijn door de andere modules ook om te coderen naar Audi, of klopt dat niet helemaal?
  2. Derkjan

    Passat GTE - EPC lampje

    De mijne heeft dit probleem ook gehad, in mijn geval was het ook voordat het EPC lampje aan ging al te merken doordat er niet meer soepel met de auto weg te rijden was vanuit stilstand. De brandstofmotor 'klapte' er een soort van in. Dat is na vervanging helemaal verholpen.
  3. Weet iemand of de Audi Throttle Mod (https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/16379/) ook werkt op een Passat GTE, in mijn geval een uit 2016?
  4. Derkjan

    we connect

    Volgens mij calculeert hij altijd tijd in voor het klimatiseren van de auto, ongeacht of je dat daadwerkelijk gebruikt of niet. Hij is altijd circa 1u ‘te vroeg’ klaar met laden. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  5. Dat is jammer… Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  6. Oh sorry, het is een Passat GTE uit 2016. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  7. Ik moet in de carport altijd om de spiegel heen lopen voordat ik instap, dus ik zou graag hebben dat de spiegels pas uitklappen bij het openen van de deuren, of als de auto start. Weet iemand de specifieke codering hiervoor? Ik ben bij iemand geweest die dit meende uitgevonden te hebben, maar helaas werkte het maar 1 keer, nadat er met de auto gereden was stond het weer net als voorheen. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  8. Bestaan zij nog? Ik heb een paar dagen geleden gemaild, geen reactie gehad. Beide telefoonnummers worden ook niet opgenomen. Edit: laat maar, later op de dag werd ik teruggebeld. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  9. Heb je daarvoor vagcom/vcds aangeschaft? Of hoe heb je dat gedaan als ik vragen mag? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  10. Is er iemand in de omgeving van Zaltbommel die met VCDS wat instellingen kan aanpassen in mijn GTE (2016)? Voor mijn werk ben ik ook geregeld in Den Bosch, Helmond en Gouda, dus dat zou ook kunnen. Graag hoor ik even. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  11. Daar staan momenteel alleen de oude downloads, van vorig jaar. Ik wil graag weten waar men die nieuwe vandaan haalt. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  12. Dank! Mag ik vragen hoe je aan die links komt? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  13. Kunnen deze ook op de Discover Pro? Of is dat een ander formaat? Op de website waar ik ze de vorige keer gedownload heb staan alleen de bestanden van eind vorig jaar. Edit: dat Volkswagen download tool pakt wel de laatste versie. Alleen hij klaagt dat mijn 32GB kaartje te klein is, en ik heb nu al 2x gehad dat hij een checksum error geeft als hij klaar is. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  14. Ik rij een Passat GTE uit 2016, en er zitten van die meedraaiende koplampen op. Helaas staan ze net iets te laag, waardoor ik dingen als verkeersdrempels te laat zie, en noodgedwongen veel met groot licht op moet rijden. Ik ben er al voor bij de dealer geweest, maar die wilde ze niet hoger zetten i.v.m. de APK normen. Ik kan het me niet voorstellen, maar goed. Kan elke garage dit aanpassen met zo'n koplamp afstel apparaat? Of is daar hogere techniek bij nodig?
  15. Is er iemand die dit bij mijn GTE ook uit kan zetten? Liefst omgeving Den Bosch / Zaltbommel.
  16. Derkjan

    Thuislader GTE defect

    Het is een ouder topic, maar dat terzijde: ik lees op buitenlandse fora wel dat de 230V laders vaker stuk gaan, en dat men uit voorzorg de maximale laadstroom lager zet (dus niet op MAX).
  17. Die wokkelschroeven bestaan in 2 lengtes die op het oog niet erg veel van elkaar verschillen. Als je het idee hebt dat de schroef niet pakt zou ik even de andere maat proberen
  18. Op mijn 3BG Variant uit 2004 zat een af-fabriek trekhaak, en daar zat een handleiding bij waarin stond dat er via de dealer ombouwsets voor te krijgen zijn waarbij je de stekkerdoos+kabel vervangt door een andere. Ik heb het zelf nooit aan de hand gehad, maar het zag er allemaal redelijk rechttoe-rechtaan uit.
  19. Derkjan

    accu defect?

    Ik heb ondertussen de accu laten doormeten bij een garage, met een testapparaat. Het ding blijkt toch in orde, dus nu ga ik mijn aandacht verleggen naar de gloeipluggen, misschien dat daar een slechte bij zit. Update: ze scoren allemaal rond 2.5 ohm, dat schijnt aan de hoge kant te zijn wat ik zo lees op het forum. Verder is de kabel slecht, de isolatie vertoont kleine scheurtjes net buiten de connector waarmee hij op de gloeispiraal klikt. Vraagje: weet iemand waar deze kabel begint? Ik zie hem weglopen richting schutbord, maar waar moet hij ergens uitkomen? Ik zie ook dat er nog 2 andere draden in meelopen die ergens anders heen gaan.
  20. Derkjan

    accu defect?

    Ik bemerk dat mijn Passat 3BG de laatste dagen iets langer rond draait voordat hij aanslaat. Zijn dit de eerste tekenen van een overleden accu? Ik heb net even gemeten: motor uit onbelast 12.5V, motor uit koplampen aan 12V, motor stationair 14V. Er is niet recentelijk aan de auto gewerkt. Kan ik op basis van deze getallen iets zeggen over de staat van de accu?
  21. Die van mij lekte ook nadat ik het spul een keer los gehad had. Toen bleek dus het belangrijk is dat je zorgt dat de randen en pakking tijdens montage goed schoon en vetvrij zijn; sindsdien nooit meer last gehad.
  22. Ik wil graag een in-dash navi in mijn volgende VW, maar nu vraag ik me af: de kleinere navi (RNS 315) net zo diefstalgevoelig als de inmiddels toch wat beruchte RNS510?
  23. Derkjan

    pompkrik.

    Als je een 3B/3BG hebt kun je daar voor weinig geld steunpunten voor een pompkrik in zetten, ergens in de knowledge base staat een artikel hoe dat moet + bestelnummers van de onderdelen. Heb ik ook gedaan, is een fluitje van een cent. Edit: dit artikel: viewtopic.php?f=155&t=24589 Je drukt die rubbers er dus gewoon met de krik in; als je ze van te voren even inspuit met siliconenspray o.i.d. gaat het helemaal makkelijk. Ik meen dat ik indertijd een grote dop van een dopsleutelset gebruikt heb als hulpmiddel om het plastic deel op zijn plaats te duwen.
  24. Nee, ze komen nooit onbeschadigd van de auto af als ze eenmaal zitten.
  25. En het zit eronder. Ik heb de steunen van het subframe vervangen door exemplaren waar een extra bevestiging in zit, zoals op de foto te zien is. Voor de zekerheid even het subframe ondersteund met een krik, maar ik weet niet of dat echt nodig geweest is. En nu klopt de afstand tussen de gaten ook, waardoor het fluitje van een cent was om de brace te monteren; ook zijn de bouten en moeren nu goed van beide zijden te bereiken. Wel komt met deze steunen de achterste bodemplaat aan de achterkant lager te hangen, daarom heb ik deze maar weggelaten. Voor zover ik heb kunnen achterhalen heeft deze maar 1 doel, namelijk geluiddemping van de transmissie. Er zitten daar geen kwetsbare onderdelen die beschermd moeten worden tegen opspattend water o.i.d., dus het lijkt me geen probleem om die weg te laten. Als je de achterste bodemplaat weglaat, loop je tegen het probleem aan dat de 3 bodemplaatschroeven waarmee de voorste en achterste bodemplaat aan elkaar zitten te lang zijn en daardoor erg los zitten. Dit is op te lossen door de kortere versie van die schroef te nemen (ze bestaan in 2 maten), dan klopt het precies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden