Ga naar inhoud

ElRonno

Members+
  • Aantal items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ElRonno

  1. Bij mijn RNS510 hoor ik wel het geluid van een WhatsAppje als ik media afspeel via mijn iPhone, maar het afspelen zelf stopt niet. Als ik de radio aanheb, schakelt de RNS ook niet over naar de telefoon bij een geluidje; dat overschakelen gebeurt alleen als ik gebeld wordt. Kortom, bij mij werkt het prima. Inderdaad graag info over welk type radio en ook welk type telefoon.
  2. Kan het zijn dat die bestemmingen een ook een voice tag hebben? Dan moet je eerst die verwijderen voordat je de bestemming kunt verwijderen.
  3. Passat CC verkoopklaar maken

  4. Als men met Navilock probeert de RNS te stelen zal de schade aan de auto weliswaar groter zijn, maar ik denk dat de kans dat men het probeert enorm veel kleiner is. Per saldo schat ik in dat het plaatsen en gebruiken van een Navilock daarom uiterst zinvol is. Alles kan kapot, maar voor iemand aan een auto met interieuralarm en Navilock begint kijkt 'ie hopelijk even verder naar een makkelijker prooi.
  5. Nog even de ontknoping. Volkswagen Nederland verwees me door naar de dealer, maar het kwam er steeds niet van om daar langs te gaan. Uiteindelijk heb ik het touwtje teruggevonden door aan de voorkant van de bank mijn hand tussen de bank en de zijkant van de auto te steken en wat rond te voelen. Met behulp van een flexibel plastic buisje heb ik vervolgens het touwtje weer doorgevoerd naar de achterkant van de bank. Opgelost!
  6. Het gaat hier om een Passat CC uit 2011 met ondeelbare achterbank. De deelbare achterbank met knoppen bovenop was destijds een optie. Hier kun je de touwtjes in actie zien: https://youtu.be/9dEXjaa_zQs?t=2m47s Met Etka wordt ik uit de bouwtekening ook niet veel wijzer. Ik vraag me af of ik de gordelgeleider bovenop de rugleuning eruit zou kunnen halen en via die weg bij de vergrendeling kan komen.
  7. Nee, ik heb geen knoppen. Ik heb de versie met de touwtjes. (Je kunt ook Google'n op "Passat CC touwtjes achterbank").
  8. In de CC is de achterbank neerklapbaar door vanuit de kofferbak aan de twee touwtjes te trekken om hem te ontgrendelen. Maar nu ik hem weer wilde neerklappen blijkt het linkertouwtje opeens nergens te bekennen. Met een zaklamp zie ik hem nergens tussen zitten, dus tevoorschijn hengelen zit er niet in. Iemand enig idee hoe ik toch de ontgrendeling kan bereiken en de bank neerklappen? Mogelijk komt het touwtje dan ook wel weer tevoorschijn, ik zal hem met terugklappen wel erachter hebben gewerkt.
  9. ElRonno

    Deur mechanisme

    Ik krijg nog steeds de foutmelding van het forum "Het lid tailman kan geen nieuwe berichten meer ontvangen". Maar Google even zoals aangegeven, een van de eerste links bevat dan de tekening.
  10. ElRonno

    Deur mechanisme

    Ik heb wel een tekening met onderdelenlijst, maar volgens de forumregels mag ik dat hier niet plaatsen. Ik heb geprobeer je een PB te sturen, maar dan krijg ik een melding dat je geen berichten meer kunt ontvangen. Misschien mag ik wel zeggen dat je met Google even moet zoeken naar: etka body | Volkswagen Fox-EU 2007, window regulator front
  11. Heh, wat vervelend! Voor de beurt+apk is er zo te lezen een overeenkomst tot stand gekomen, voor het meerwerk niet. Ik adviseer dan ook om de beurt+apk wel te betalen en de extra werkzaamheden niet. Het niet betaalde deel van de factuur kun je betwisten door een brief te sturen waarin je bezwaar maakt tegen meerwerk zonder overeenkomst. Houd het vriendelijk, want het vinden van een gezamenlijke oplossing is vrijwel altijd beter dan ruziemaken en procederen. In de algemene voorwaarden van de garage is ongetwijfeld iets over meerwerk opgenomen. Ten eerste is de vraag of die voorwaarden hier van toepassing zijn, omdat ze ter hand moeten worden gesteld. (Misschien stonden ze hier in kleine grijze lettertjes achterop de opdrachtbon voor beurt+apk.) Ten tweede is het de vraag of een eventuele passage over meerwerk hier redelijkerwijs van toepassing is. Een lampje vervangen om door de APK te komen is dat mogelijk nog wel, maar 12 uur meerwerk voor een beurt+apk lijkt wel heel erg buitenproportioneel. Het is niet duidelijk of er werkelijk een lekkage was en of de verrichte werkzaamheden noodzakelijk waren; laat ik aannemen dat beide zo waren en dat de garage ter goeder trouw heeft gehandeld. Omdat je die reparatie misschien toch had willen laten uitvoeren als je van het defect op de hoogte was geweest, zou ik het eerst proberen met bezwaar. Mogelijk ziet de garage zelf ook dat het zo niet handig was en komen ze met een interessant kortingsvoorstel. Dan kun je alsnog besluiten te betalen of principieel te weigeren. Als je het meerwerk weigert te betalen wordt dit niet automatisch gratis; als je bij de rechter eindigt zal deze mogelijk vinden dat voor de reparatie weliswaar toestemming nodig was geweest, maar dat de reparatie desondanks is uitgevoerd en de kosten moeten worden verdeeld, omdat het niet redelijk en billijk zou zijn dat de garage door de communicatiefout volledig voor de kosten opdraait. Er is immers wel een prestatie verricht waarvan jij voordeel geniet. De auto laten terugbrengen in de staat van voor de reparatie is hier niet voor de hand liggend. Mocht je overwegen om uiteindelijk te gaan procederen dan kun je vast een ander garagebedrijf vragen om het verrichte werk te laten beoordelen op deugdelijkheid. Ook kun je ze vragen wat zij zouden hebben berekend voor dezelfde werkzaamheden. De (onderzoeks-)kosten die je moet maken voor die second opinion, waarvan je uiteraard een schriftelijke verklaring moet vragen, moet je echter zelf betalen. Het meeste bereik je in dit soort gevallen met een vriendelijk, niet veroordelend telefoontje naar de garage om te vragen wat er nu precies is gebeurd. Laat ze er zelf even naar kijken, misschien is het een foutje en wordt het dan vanzelf al opgelost. (Als ondertussen de betalingstermijn van de factuur verstrijkt: tijdig schriftelijk bezwaar maken om incassoprocedures te voorkomen.) Ik wens je succes met de afhandeling!
  12. Bracht je hem alleen voor beurt+APK of hebben ze tussendoor even gebeld voor melden van het koelprobleem, doorgeven van begroting en vragen van jouw toestemming voor reparatie?
  13. ElRonno

    Sloffen onder je auto

    Ik heb mijn 235/40R18 banden recent laten vervangen door Goodyear Efficientgrip Performance slofjes. Lang gezocht in test en reviews naar een balans tussen rijgeluid en verbruik en toen deze gekozen. Bevallen tot nog toe prima. Veel comfortabeler dan mijn vorige bandjes, maar die waren dan ook tot op de draad versleten... Voor vier stuks met monteren, balanceren en uitlijnen was ik 608 euro incl BTW kwijt.
  14. ElRonno

    Rammel in kap onder stuur

    De kunststof kap aan de onderkant van het stuur rammelt bij een snelheid rond de 50km/u. Nu kan ik die proberen los te wrikken om er wat tussen te proppen, maar is er een nettere oplossing?
  15. Voor mij persoonlijk heeft een auto met 25km actieradius (want je moet ook terug) geen enkel nut, dan pak ik beter de fiets. Ik kan hem ook nergens opladen. In de parkeerkelder van mijn appartement kan ik ook geen aansluiting realiseren. Dan zou ik hem op een openbare parkeerplaats ver van huis moeten zetten. Nee, dank u. Voor leaserijders lijkt het me ook zinloos. Mensen die zo weinig zakelijk rijden zouden geen leaseauto moeten krijgen. Van mij mag de baas ze dan best een auto geven/lenen, maar niet met fiscaal voordeel.
  16. Wat me wel opgevallen is met de nieuwe firmware: het afspelen van muziek op mijn iPhone via de RNS510 werkt opeens vele malen beter. Ik kan op mijn telefoon de VW selecteren en als ik dan na het boodschappen doen weer op play klik op de telefoon gaat het netjes verder. Hiervoor moest ik heel wat handelingen doen om het opnieuw te laten connecten dus had ik de moed al opgegeven. Ben ik erg blij mee! In mijn witte MFA staat naast het bluetooth logo nu ook een ipod logo. Volgens mij was dat niet zo, of ik moet me vergissen... Ik heb de layout niet gewijzigd, maar zal de volgende keer dat ik de kabel inprik even kijken of ik kan vinden waar hij op staat. Als ik even Google naar voorbeelden van de verschillen gok ik op Premium.
  17. De RNS510 van mijn nieuwe karretje zat nog op firmware 3970. Werkte prima, maar ik mag graag prutsen, dus... even updaten. Na het nodige speurwerk moest het versie 5238 maar worden. Wel even zoeken voor ik het bestand te pakken had en een blanco CD'tje had gevonden. Lang geleden dat ik iets had gebrand. Tegenstrijdige meningen op Internet of ik de auto nu wel of niet op contact moest zetten. Niet gedaan, RNS510 met de powerknop linksonder aangezet. CD erin gedaan. Met een een foutmelding dat de RNS510 niet kon opstarten. Oh jee, nu al mis? Maar nee, er overheen kwam een vlak met een voortgangsbalkje dat de CD aan het laden was. Toen een reboot, en toen een scherm om te bevestigen dat ik echt wilde updaten. Uit de gegevens blijkt dat die firmware meer dan 2 jaar oud is, maar het schijnt toch de meest recente te zijn voor de oudere hardware. Vervolgens is hij een klein uurtje in de weer geweest, met keurige voortgangsbalkjes in beeld voor de onderdelen. Kon ik ondertussen mooi de auto even stofzuigen. Ik vond nog glasscherfjes en vogelzaad van de vorige eigenaar onder de achterbank. Had toevallig vanmiddag gelezen hoe ik de achterbank van een CC kan neerklappen. Een succesmelding, een reboot, en klaar! De voorgeprogrammeerde radiozenders waren foetsie, maar dat was in een paar seconden werk te herstellen. Mijn telefoon zag hij niet meer, maar toen ik de auto weer op contact zette was dat ook opgelost. Geluidsinstellingen (treble/mid/bass) waren er ook nog, maar dat zou ook secondenwerk zijn geweest. Maar toen... volgens de kaart was ik in Duitsland! Help, toch geen Regensburg syndroom? Maar ik was volgens de kaart niet in Regensburg, maar in Wetzlar. (Later even opgezocht: het was het adres van Continental Automotive GmbH, Philipsstraße 1, 35576 Wetzlar). Lichte paniek. Toen realiseerde ik me dat ik nog in de parkeerkelder stond, dus dat de navigatie, als mijn vorige positie niet was onthouden, ook onmogelijk kon weten waar ik was. Dus maar even naar buiten rondrijden. Toen viel me op dat het kompas ook niet werkte. De kaart draaide niet mee en ik schoof zijwaarts door Wetzlar. Geen Enschede. Zou ik dan toch mijn GPS en Kompas moeten gaan hercoderen in de RNS510? Maar na een paar minuten kwam de kaart van Enschede dan toch tevoorschijn. Mooi! Nu het kompas nog. En dat kwam maar niet. Nog tien minuten rondgereden op een parkeerterein, maar niks. Weer terug naar huis en opeens deed 'ie het. Mooi, ook weer opgelost. Alleen... waar was de navigatie op mijn MFA display op het dashboard? Foetsie. Even geparkeerd en lang leve Google! Dat moest blijkbaar toch gecodeerd worden. Opmerkelijk genoeg stond het betreffende bitje al de goede kant op. Dus de laptop weer uitgeplugd zonder iets te veranderen. En wie schetst mijn verbazing... het werkt nu opeens wel! Tussendoor ook nog even boodschappen gedaan en mijn laatste positie was netjes weer onthouden. Fijn zo! Nu nog verse kaarten scoren en ik ben weer helemaal blij. Nog een ontdekking in het hidden menu dat met deze firmware geactiveerd is: in de geluidsinstellingen stond "loudness" geactiveerd. Uitgezet en nu klinkt het geluid een stuk beter en meer gebalanceerd.
  18. Bij mijn vorige auto was de hoogteverstelling van de koplampen ook defect, maar ze stonden wel in de goede stand. Reden voor afkeuren, maar de Kwikfit kwam met de vriendelijke suggestie gewoon de schakelaar er even uit te halen. Die kon ik dan na de keuring zelf weer in het dashboard klikken. Prima opgelost en dat een aantal APK's herhaald. En eerlijk is eerlijk, ze hebben me nooit reparaties aangesmeerd die ik niet van te voren zelf ook al wist.
  19. Ik ben al even op zoek naar leuke DVD spelers voor achterin. In laten bouwen in de originele hoofdsteunen wordt met te duur (1000 euro en meer). Vervangende hoofdsteunen vind ik niet zo mooi en ik zie op tegen het diefstalrisico. Dus toch maar losse. Ik heb de kinderen nu ook weer niet zo vaak in de auto, dus af en toe voor een lange rit even installeren is niet erg. Nu kom ik op deze: Autovision AV1900 Duo Deluxe, twee onafhankelijke spelers die je wel kunt koppelen, 9", er zit een ophangdinges bij en speelt ook van USB SD card. Bijvoorbeeld hier: http://www.autoradiostore.nl/product/45 ... -1900.html Minder dan 200 euro samen. Heeft iemand ervaring hiermee? Past die steun op de Passat CC hoofdsteunen? Andere tips of overwegingen?
  20. "Vanaf 22 november tot en met 31 december kunt u uw kaart van West-Europa voordelig laten updaten bij uw dealer". Aanbieding van €199 voor €129. Bron: http://www.volkswagen.nl/navigatie-update Ik neem aan dat het is omdat er in januari dan weer een nieuwe update ligt, deze is geloof ik al een tijdje verkrijgbaar. Maar toch.
  21. Update: ik heb een CC gekocht met de RNS510 er al in. Nu nog updaten...
  22. Dag Passatrijders, Lang geleden dat ik op het forum was, want ik heb helaas een paar jaar zonder Passat moeten doen. Gelukkig kan ik er nu weer eentje gaan aanschaffen. Ik zoek een Passat CC, 2011, zwart metallic, RNS510, Interlagos, zwart stoffen interieur, 5 zits... Best lastig. Budget ongeveer 25K met garantie. Had een mooie op het oog, maar die had een wel erg verdachte historie; en zelf al is er niks aan de hand, het schrikt mijn toekomstige kopers ook weer af dus slecht voor de inruilwaarde. Een exemplaar zonder Interlagos kan ook nog wel. Tweedehands zijn die velgen ook te krijgen, al zie ik dat voor een paar goede tweedehands exemplaren met band al snel 1.000 op tafel moet komen. Maar dan de RNS510. Natuurlijk heb ik het forum afgestruind over het achteraf inbouwen. Voor zover ik snap maakt het modelnummer niet uit, als het maar C of hoger is (LED backlight ipv gewone backlight). Te herkennen aan de ster naast de uitwerpknop ipv het luidsprekertje als ik het welheb. Verder is er, als ik het goed heb gelezen, alleen verschil in software en die is gewoon te updaten. Klopt dat? Ik leest berichten over bepaalde versies met battery drains, krijg ik daarmee te maken in een CC 2011? Prijzen tweedehands wisselen van 500 tot 1.500, dat snap ik dan weer niet. En natuurlijk wil ik dan een navilock laten monteren, en daarvoor kom ik met montage op zo'n 200 euro. Mis ik nog iets? Groet!
  23. Even in de papieren gekeken en daar staat alleen weer levenslange garantie en "zie de voorwaarden". Maar die voorwaarden zitten er niet bij...
  24. Dank allemaal! Moet nog tot vrijdag wachten voor de omruil, maar ben al druk bezig de onderdeelnummers op te zoeken om weer wat interieurdingetjes te vervangen. Handgrepen binnen, pookhoes, dat soort dingen. Vrijdag maar even goed in de auto rondkijken of ik nog wat vergeten ben.
  25. Dat is wat me verteld werd. Het mapje papieren ligt nog in de auto, dat zal ik eens doorlezen. Kijken of er daar ook iets over staat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden