Ga naar inhoud

PassatTDi

Members
  • Aantal items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door PassatTDi

  1. Ik heb een Passat van 2001 en had ook een kraak in het linker voorportier. Ik weet niet of het onderste scharnier op het scharnier van de oudere modellen lijkt maar bij mij was het gewoon een kwestie van het scharnier goed in het vet zetten. Vooral het gedeelte waar de "soort veer" in scharniert (dus niet de scharnier pennen). De veer staat onder spanning als het portier geopend is en als het portier gesloten is is die spanning weg waardoor de kraak veroorzaakt werd omdat deze "droog" stond. Aangezien deze veer bij regen en bij het wassen van de auto nat wordt kan ik me voorstellen dat bij een nieuwe auto dit probleem ook ontstaat. Het is maar een tip misschien heb je er wat aan.
  2. Ik probeer ook zo veel mogelijk zelf te doen, ik kan op mijn werk gebruik maken van een hefbrug. Ik gebruik wel originele onderdelen. Ik krijg korting bij de dealer en ik heb slechte ervaringen met immitatie spullen (verkeerde spullen etc.). Soms maak ik nog wel eens een prijsvergelijking en dan is de dealer ook nog eens goedkoper of hij heeft dezelfde prijs (oke soms ook wel ietsje duurder). Helaas kan niet alles zelf, airco onderhoud bijvoorbeeld. Als ik het niet zelf kan dan gaat mijn auto "meestal" naar de dealer. Voor banden en uitlijnen ga ik naar een gespecialiseerd bedrijf.
  3. Misschien met een achterwiel een keer iets geraakt waardoor de achteras scheef staat? Zitten er op de achteras ook spoorstangen en fuseekogels dan Keek? Ik dacht dat de achteras alleen in zijn geheel te verstellen was. Ik heb mijn Passat (sedan) een keer laten uitlijnen, toen is achter de achteras recht gezet en voor is de sporing en het stuurhuis gesteld.
  4. Bij mij zat er aardig wat speling op het asje. Ik heb er een nieuwe aanjagermotor ingezet. Klusje was in een half uur klaar. Dashbordkastje eruit, aanjagermotor vervangen en dashbordkastje er weer in. Wel een beetje prijzig die aanjagermotor (was geloof ik rond de 140,00 euro)
  5. Carpet and Interior Cleaner van Mequier's heeft bij mij goed geholpen. Te koop bij de Brezan zaken.
  6. Klopt, als je de airco aan laat staan tot het einde van de rit dan blijft er vocht op de verdamper zitten waardoor schimmels en bacteriën ontstaan. Er zijn speciale spuitbussen in de handel waar je de verdamper mee in kan spuiten waardoor deze schimmels gedood worden. Een grote airco beurt bij de dealer is niet zo duur +/- 129,00 euro. De vloeistof wordt dan ook afgetapt gecontroleerd en op max. niveau aangevuld. Het gorchelende geluid kan zijn dat de vloeistof niet meer op niveau staat. Een schoon interieurfilter wil ook wel eens helpen voor een wat frissere lucht.
  7. Ja heb ik ook last van, bij het rechter achterportier. Die van mij is van 2001. Jij hebt het trouwens netjes opgeknapt.
  8. Deur naar boven lichten uit de scharniersteunen? Dit gaat volgens mij niet lukken, het onderste scharnier is één geheel. Het lijkt er niet op dat je het portier net als een deur in huis zomaar uit zijn scharnieren kan lichten? Of sla ik de plank nu helemaal mis?
  9. Nee helaas er zitten 2 bouten in. 1 vanaf de buitenkant naar binnen, daar zal inderdaad een ingelaste moer zitten. Maar er zit ook een bout van binnen naar buiten, daarvan zit het schroefdraad in het scharnier (de bout steekt een heel klein stukje erdoorheen). Het zal wel een zoekplaatje worden, maar in ieder geval bedankt voor het meedenken.
  10. Mijn dealer gebruikt geen Tunap maar Innotec PE100 werkt ook goed. http://www.innotec.nl/nl/producten/prod ... oductID=53 Het beste kun je het middel op een doekje spuiten en niet direct op de gordel. Vervolgens gordel goed uitrollen en het doekje langs de gordel halen.
  11. Wie heeft er ervaring met het vervangen van het bovenste scharnier van het linker voorportier? Passat van 2001 Volgens mij moet er nogal wat gedemonteerd worden bij de zekeringenkast om bij de bout te komen die vanuit de binnenkant vast zit. Is het scharnier te vervangen zonder het voorscherm te demonteren? Bij voorbaat dank voor de reactie's
  12. PassatTDi

    tunen TDI ??

    Deze zitten in Schiedam. Ik ken het bedrijf verder niet. http://www.mvttuning.nl/index.html
  13. Bedankt voor de reactie's! Accupool net los gehad, heeft helaas ook geen resultaat (ik heb gelukkig geen radio met code maar toch bedankt voor de tip) Als de ontvanger kapot zou zijn dan zou hij met doormeten via VAG-COM volgens mij een storing moeten geven. Antenne zou ook een mogelijkheid kunnen zijn, maar waar zit dat ding.........bij de ontvanger onder het dashboard links voor? En hoe controleer je dat?
  14. O ja, dealer heeft ook een nieuwe afstandsbediening getracht in te leren. Dit ging ook niet.
  15. Van het een op het andere moment werkte mijn afstandsbediening niet meer (Passat 1.9 TDI van 2001). Reserve gepakt, werkte ook niet. Bij de dealer een nieuw batterijtje gehaald en sleutel geprobeert opnieuw in te leren volgens handleiding en beschrijving op deze site. Nog geen resultaat. Vandaag de afstandsbediening door de dealer in laten leren (VAG COM) lukt ook niet. De auto is gelijk uitgelezen en geeft geen storingen. De dealer wil de storing oplossen door te gaan zoeken. Voordat ik een hoop geld uit ga geven aan onderzoekskosten wilde ik vragen of iemand dit al eens heeft meegemaakt en eventueel tips kan geven waar de storing kan zitten.
  16. Het schoonremmen heeft helaas niet geholpen. Met de green stuff remblokken ben ik bang dat de remschijven weer te hard gaan slijten. Ik heb de ervaring met taxi's waar andere blokken in gemonteerd werden (i.v.m. het harde slijten) dat daarna de schijven weer harder gingen slijten. Ik heb ze afgelopen week maar weer eens goed schoongemaakt, er kwam weer een verschrikkelijke berg stof uit. Zo te zien heb ik geen last van schuin afgesleten blokken maar het idee om de bussen vervangen spreekt me wel aan. Waar koop ik die geupgrade bronzen bussen en die PBR Axxis deluxe remblokken? Het uurloon is geen probleem, ik doe het onderhoud zelf op mijn werk waar ik ook een brug tot mijn beschikking heb. Vast bedankt voor de reactie!
  17. Nee, is mijn inziens geen geldklopperij. De oude remblokken zijn ingesleten op de groeven van de oude schijven. Als je de oude remblokken op nieuwe schijven gaat monteren dan zou hij slecht kunnen gaan remmen en je nieuwe schijven kunnen verkeerd gaan slijten (groeven). ik zou nooit oude blokken op nieuwe schijven monteren!
  18. Ik zal hem morgen is even flink op z'n ...........geven, kijken of het dan over is. Bedankt voor de tips!
  19. Ik kom het in Indonesie regelmatig tegen. Heeft misschien toch iets met de extreme warmte te maken Ben ook wel benieuwd naar de oorzaak.
  20. Ik heb net via Google even wat meer informatie opgezocht over die remblokken. Zou ook een oplossing kunnen zijn. Ik vraag mij alleen nog af of ik die remblokken in combinatie met hun remschijven moet gebruiken of dat ze ook op de originele VW schijven te gebruiken zijn. Bedankt voor de tip!
  21. Bedankt voor de snelle reactie. Ga ik zeker proberen!
  22. PassatTDi

    Piepende remmen

    Ik heb een Passat TDI van 2001. Ik heb steeds last van piepende remmen, om de 3000 km moet de boel stofvrij gemaakt worden en met kopervet ingesmeerd worden. Zowel voor als achter heb ik dat probleem. De remblokken zijn origineel en hebben al een schuin vlakje aan de boven en onderkant. Ik rij veel in het stadsverkeer. Als ik de auto was en de slang op de wieldoppen zet dat komt er verschrikkelijk veel zwart water (remstof) vanaf. Heeft iemand hier ervaring mee Zijn er misschien andere remblokken verkrijgbaar waar dit probleem mee opgelost is Vast bedankt voor de reacties
  23. Schitterend! Ik heb ze ook gehaald, maar dan voor een sedan. Momenteel zijn ze nog in de aanbieding ook - 10% Bedankt voor de tip! Cees
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden