Ga naar inhoud
  • 0

bougies misschien?


77corvette

Vraag

Beste allemaal,

 

ik ben nieuw hier en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Mijn passat station 1.8 benzine heeft onlangs grote beurt gehad (incl riem etc 1000 euro) bij de vw dealer. Bouwjaar 97/model 98/00. De auto loopt op lpg g3 en heeft 210K km op de klok. Voor de beurt geen problemen gehad en liep als een zonnetje. echter na de beurt merkte ik bij koude start (op benzine) dat de auto "proest" en inhoud echter als je de straat uit bent wordt t al beter. eenmaal op gas merk je in de 1,2,3 versnelling niet zo veel maar 80 km/uur in de 5 of 4 is onprettig. de auto loopt niet mooi egaal en accelereren geeft het gevoel of ie inhoud en eigenlijk op 3 cylinders loopt?

Onlangs teruggeweest bij de dealer maar die vinden niks met t uitlezen via de computer. Bij een nader onderzoek heeft men het gasklephuis gereinigd (134 euro) maar dit heeft niet geholpen.

Ik ben een amateur sleutelaar(mijn corvette is goed te doen) maar kom bij de passat niet verder dan de motorkap openen, waar vind ik mijn bougies en kan ik die makkelijk zelf demonteren?

 

deze auto is voor mijn vrouw en de kids en moet veilig en betrouwbaar zijn, vandaar dat ik voor de zekerheid van dealerbezoek gekozen heb, alleen wil ik niet leeglopen op iets lulligs.

 

Als je gas geeft in z'n vrij kun je geleidelijk aan tot zeker 5 duizend toeren t gas opvoeren en dan lijkt t alsof alles perfect loopt.

 

wie o wie kan me adviseren wat te doen.

 

Ik hoor graag van jullie

 

alvast een goed weekend.

 

gegroet

 

Stefan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

als je een goed bedrijf wilt hebben voor je koprevisie zou je eigenlijk naar het oosten toe moeten, naar Bert Zomer, Motorentechniek en -tuning.

 

Wij laten daar ook altijd onze koppen vlakken etc.. ook komen ze daar gewassen en al vandaan incl pakkingsset en kopbouten en wat je evt nog meer nodig hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

guyke,

 

jouw conclusie mbt tot klep tegen zuiger, niks zeggen en even opnieuw afstellen is ook door mijn hoofd geschoten.

Echter dit kan ik pas bevestigen nadat ik de klep in mijn handen heb.

 

Het frapante is dat de klacht is ontstaan na de grote beurt... maar ja ga dit maar eens bewijzen.

 

Dus, ik zal waarschijnlijk eerst moeten investeren om vervolgens met veel moeite en heisa mijn gelijk te halen en wellicht financieel gecompenseerd te worden.

 

Maar goed, het verhaal is nog niet ten einde, we zullen zien hoe dit gaat aflopen.

Mocht het zo zijn dat de vw dealer verantwoordelijk is voor de ontstane en hij dit niet wil oplossen, dan zal ik zijn naam publiceren en PON tevens voor de keuze stellen.

 

dat dan weer wel, vooralsnog even niet.

 

I'll keep you updated

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

vdub,

 

ja de wijzen komen uit t oosten (ik ook oorspronkelijk), maar helaas woon ik nu in z-holland en momenteel is de passat mn enige auto. dus ff naar de andere kant van t land gaat niet.

 

Ik zag dat VeGe in spijkenisse zat, dat is te doen.

 

en heel misschien heb ik per 1 maart een andere job en dus ook weer een leasebak, dat maakt t wat eenvoudiger

 

fingers crossed

 

goed weekend allemaal

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden