Ga naar inhoud
  • 0

GTE: Licht gaat niet meer uit in "Auto" stand


Johan_E

Vraag

Ik rijd eigenlijk altijd met de lichtschakelaar op "Auto". Het viel me vandaag (zonnig weer) op dat de verlichting de hele tijd aan bleef. Dat heb ik nog niet eerder gehad. De sensor is gewoon schoon. Als ik de auto uit zet gaat het licht wel gewoon uit en ook als ik de schakelaar op "Off" draai.

Afgelopen weekend is een tijdje de accu losgekoppeld geweest. Daarna had ik al allerlei storingslampjes die ik moest wissen. Nu zijn er geen storingen meer in het systeem, maar licht blijft dus branden. Ik weet zeker dat het vorige week nog gewoon werkte (licht aan als ik de Schipholtunnel in duik en weer uit aan de andere kant). Kan het zijn dat er iets opnieuw gecalibreerd moet worden met de lichtsensor o.i.d.? Iemand een idee?

Johan

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Onder CAR in menu de lichten op laat zetten. Dit zorgt ervoor dat ze dan iets minder gevoelig zijn, maar ik heb hetzelfde “probleem”. Soms springen ze te vroeg aan terwijl dagrijverlichting al prima is. Via VCDS kan je het vast wel aanpassen, maar daar heb ik mij nooit in verdiept.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Dank voor de reacties. Net nog even gecheckt en inderdaad, vandaag werkt het wel gewoon.Toch ongeveer net zo zonnig. Het zij zo. Ik heb wel de instelling nu op "laat" gezet, Ozzy, bedankt voor de tip.

Voor wie het interessant vindt, er valt kennelijk nog wel wat te tweaken. Hieronder een paar linkjes die ik gevonden heb:

https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/17011/
https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/8676/
https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/5144/

Als ik me er nog eens aan erger ga ik dat wel 'ns proberen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden