Ga naar inhoud
  • 0

We Connect werkt niet op GTE 2016: coding en adaptations controleren?


AdB
 Share

Vraag

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met het debuggen van de We Connect remote control en monitor functie van mijn GTE B8 "connected plus" van eind 2016. Op dit moment is hij echter "connected min" of meer "connected not", want na aankoop (november 2021) heb ik nog nooit verbinding kunnen maken via de app. Het lukt wel om app en DP te koppelen, maar ik krijg altijd een oude status te zien (auto staat aan de andere kant van het land, en km-stand is 50 000 km geleden). Ik heb we connect support gecontact, maar die hebben eerst drie maanden niets gedaan anders dan zeer beleefd op mijn vele mailtjes en telefoontjes antwoorden dat ze het doorgestuurd hebben naar engineering en direct contact op zouden nemen bij reactie. Die reactie is nu eindelijk gekomen, en luidt dat de OCU ("Online communicatie unit") vervangen moet worden. Laat zeggen dat ik er nog niet aan toe ben om dat, zonder dat de auto ooit gezien is, en op mijn kosten, te laten doen.

Dus dan maar zelf diagnose proberen te stellen. De module (75, Telematics) geeft geen fouten, en het lampje bij de drie knoppen boven je hoofd brandt groen. Het systeem vindt zichzelf dus prima in orde. Na drukken op de "info"- en "steeksleutel" -knoppen gebeurt er niets, op de "SOS"-knop heb ik niet durven drukken.

Een van de mogelijkheden is dat een vorige eigenaar het systeem heeft uitgeschakeld. Wie heeft er ook een Connected Plus uit 2016 of 2017 en wil helpen vergelijken? De eerste drie regels van de VCDS 'controller channel map' van module 75 zijn:
;SW:5NA-035-284-A   HW:5NA-035-284-A ---  Telematics --- SA: 20103
;Component:OCULowMQBLGE  H13 0615, Coding:02847201EA42BA0F3BFEBE000045400382E608
;EV_OCULowMQBLGE,003042,EV_OCULowMQBLGE_003.rod

Wat voor coding hebben jullie?

aangepast door AdB
Link naar reactie
Delen op andere sites

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Als je alleen zeer oude info te zien krijgt, dan lijkt het er op dat de account van de vorige eigenaar niet verwijderd is. Je zou de helpdesk kunnen bellen om te vragen of ze de oude account kunnen verwijderen van jouw auto. Bellen werkt beter dan mailen met de helpdesk is mijn ervaring.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb ze vier à vijf keer gebeld, en ze legden allemaal vriendelijk en met excuses uit dat ze niets anders konden doen dan het voorleggen aan, en afwachten op respons van engineering in Duitsland. Dus ik neem aan dat ze het account-gedeelte al wel gecheckt hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ach, ik ben 1,5 jaar bezig geweest om het voor elkaar te krijgen. Ook de helpdesk was zeer behulpzaam maar kwam er ook niet uit. Na veel ellende en heen en weer mailen kwam de hulpdienst uit Duitsland er wel uit. 
 

Het is dus nog niet zomaar een gelopen race zulle we maer zegge. 🤭

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Rene, heb jij de mogelijkheid (VCDS, OBDeleven bijv) om de coding van module 75 uit te lezen? Kan ik die eens vergelijken met mijn coding om te zien om de overeenkomsten/verschillen te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Bij een recent bezoek aan de VW-dealer werd gemeld dat ze wel konden zien dat de auto verbinding kon maken met VW (mijn conclusie: dus de sim-kaart is actief), maar dat er geen informatie kon worden uitgelezen omdat de auto in max-privacy-mode zou staan, aldus de computer. Er heeft iemand echt even moeite in gestopt, maar hij kon ook niet achterhalen waarom - mijn auto heeft namelijk helemaal geen instellingen voor privacy; dat zit alleen op nieuwere. Ik vermoed zelf dat er iets anders fout zit, en dat de computer dat bij gebrek aan een passende foutmeldingstekst bestempelt tot privacy-probleem. Ik blijf hoop houden dat het allemaal een configuratieprobleem is.

Nogmaals een oproep: is er iemand met een "connected" 2016-2018 GTE waarbij WeConnect wel werkt, en die bereid is coding en/of channel map van de OCU (module 75) te posten of te laten maken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden