Ga naar inhoud
  • 0

demonteren van de airbag


ids30postma

Vraag

Goedenmorgen jongens,

 

Gisteren heb ik een nieuwe stuurwiel gekocht ( althans een nieuwere model dan wat er nu inzit passat 3c), en nu is mijn vraag weet iemand of ik de oude airbag van mijn passat 3c 2006 over kan zetten op de nieuwere stuurwiel, en hoe ik de airbag kan demonteren, ik krijg de airbag voor geen mogelijkhijd eruit en zie nergens schroeven zitten.

 

graag jullie advies.

 

Mvg postma

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb alleen de tekst voor je en niet de plaatjes uit ELSAWIN, krijg ze niet gekopieerd.

Je moet goed weten of e.e.a. past van te voren, ga je van een gewoon stuur naar een flipperstuur dan moet ook de sleepring van de airbag worden vervangen, hierbij de tekst maar je kunt het ook even bij een specialist laten doen, weet je zeker dat het goed gebeurd en je geen zere oren krijgt.....

 

Uitbouwen

ATTENTIE!

t Let op de algemene veiligheidsvoorschriften bij werkzaamheden aan airbag-, gordelspanner- en accu-onderbrekereenheden (pyrotechnische onderdelen) → Hoofdstuk.

t Speciale aanwijzingen voor bestuurders- en bijrijdersairbag in acht nemen → Hoofdstuk.

 

– Contact inschakelen.

– Hoogte van het stuurwiel zodanig instellen, dat het in de laagste stand staat.

– Stuurwiel qua diepte zodanig instellen dat het zich zo ver mogelijk in de passagiersruimte bevindt.

 

– Stuurwiel in de afgebeelde stand draaien. (Dit is kwartslag naar links)

– Schroevendraaier tot aan de aanslag (ca. 8 mm) in het gat aan de achterzijde van het stuurwiel steken.

– Schroevendraaier in de richting van het bestuurdersportier draaien -pijl-, hierdoor wordt de vergrendeling van de airbageenheid aan de rechterstuurwielzijde ontgrendeld.

– Stuurwiel 180° draaien en zoals beschreven de vergrendeling van de airbageenheid aan de linkerstuurwielzijde ontgrendelen.

– Stuurwiel 90° draaien, terug in de middenstand.

– Contact uitschakelen.

– Massakabel van accu losmaken → Elektrische installatie; Rep.-groep27.

– Airbageenheid uit het stuurwiel losmaken.

 

 

ATTENTIE!

Elektrostatische ontladingen kunnen de airbag ongewild activeren. Daarom moet de monteur zich vóór het losmaken van de ontstekings- en massakabel elektrostatisch ontladen. Dit kan bv. door de carrosserie of de slothaak van het portier even aan te raken.

 

– Stekervergrendeling indrukken en steker -1- lostrekken.

AanwijzingDeze steker is alleen bij een multifunctiestuurwiel ingebouwd.

– Stekervergrendeling -in pijlrichting- indrukken en airbagsteker -2- lostrekken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Wat heb je gedaan?

Wat zie je? En wat voor stuur heb je gezet, en zat erin?

Als je van een doodnormaal stuur voor 3c naar multie functi gaat moet je alles aansluiten, en idd met computer aansturen, en moeten ook multi upgrade sturing apparatuur tussen komen.. Dus niet gewoon een stuur eruit en 1 met knopjes erin, die knopjes doen dan net zoveel als dat hij nog naast de auto lag.

Maar mischien om goed antwoord te krijgen even echt heel duidelijk vermelden wat je had, en nu wilt hebben, of hebt maar werkloos is. Er zitten mensen hier die op een of andere spirituele manier met een canbus systeem kunnen spreken??

Vraag niet hoe het kan, maar ze communiceren met draden.. Toen ik het zag verklaarde ik ze voor gek, maar dit is zweveriger dan Jomanda..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als je de module plaatst en deze benaderd met vcds krijg je toch een lijst van hoe je deze kan coderen ? Alles is wat afhankelijk van wat er allemaal in de wagen zit, automaat of handgeschakeld, rns of geen rns, BT module of geen BT module, cruise control of niet, achter wisser of niet, enz enz... dus zomaar even een code op tafel gooien zal niet zomaar goed zijn. Zal zeggen, je hebt 50% kans, Ofwel is ze geschikt ofwel is ze niet geschikt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden