Ga naar inhoud

Zonnegordijnen VW Passat sedan B7 uit 2012


Passat DSG driver

Aanbevolen berichten

Hi,

 

Sinds april heb ik mijn leaseauto VW Passat 1.8 TSi DSG sedan (B7), maar mis een belangrijke accessoire, nl. de meganische zonnegordijnen voor de achterzijruiten. Op de sedan-uitvoeringen kan deze niet geleverd worden door VW, terwijl er op de Variant deze wel af fabriek geleverd kunnen worden.

 

Ik snap de achterliggende gedachte niet van VW. Dit zal weer een koppige VW standpunt zijn, net als de belachelijke diefstalgevoelige RNS navigatiesystemen. Af fabriek geblindeerde ramen (65%) kosten zo rond de € 345 EUR, maar door een verkeerde advies van de VW dealer heb ik deze niet kunnen nemen. Naderhand inbouw kost € ±1100 EUR.

 

Ik heb contact gehad met diverse leveranciers (Sonniboy en Privacy Shades) van autozonwering via het Internet, maar helaas. Voor dit nieuwe model bestaat er nog steeds geen zonwering. Voor het vorige model © tot 2011 kun je ze wel krijgen, maar die schijnen ook niet te passen volgens de leveranciers. De fabrikant in Duitsland heeft ook bevestigd dat er voor het nieuwste Limo (sedan) model van de Passat inderdaad nog geen schermen bestaan.

 

Noodgedwongen moet ik dus denken aan blindering mbv folie. Vroeger zag men auto's met ruitblindering als een beetje "sjonnie-bakken", maar tegenwoordig lijkt dit wel een beetje in. Ik ben er geen fan van, maar de kids hebben teveel last van de zon/hitte.

Heb al toestemming van mijn leasemaatschappij en heb een afspraak staan bij De Tintman in Enschede. Graag hoor ik jullie reacties en ervaringen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van fabriek af zijn de ruiten bij de passat gecoat. De blindering wordt er soort van ingebakken. Met folie kan je de oem-look benaderen, maar is natuurlijk dan ook weer gevoelig voor krasjes en dergelijke.

 

Wat betreft sonniboy's, in mijn golf 4 had ik deze. Is heel handig en op maat. Als het warm weer is kan je je ramen laten open staan zonder dat er ongedierte binnenkomt. Vanbuiten af lijkt het alsof je ramen geblindeerd zijn. Het nadeel hiervan is de kijk van binnen naar buiten natuurlijk. Bij geblindeerde ramen heb je veel beter zicht rondom.

Op het forum hier was iemand die achteraf zijn ruiten had laten blinderen dmv folie en verschil was nauwelijks te zien met af fabriek geblindeerde ruiten. Je kan ze zelf ook laten coaten natuurlijk maar er is dan wel het grote prijsverschil.

 

Ik zou in ieder geval kiezen dan voor de folie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi DenBel: Af fabriek zijn we al gepasseerd, ik heb immers al de auto. Naderhand laten inbouwen van extra geblindeerd VW glas is te duur:-(

 

Dat is juist het probleem met Sonniboy, ik kan ze niet krijgen voor de nieuwste sedan model van de Passat. Sonniboy kan alleen voor het vorige model leveren en die passen niet op mijn B7 model.

 

Enige optie die ik nog heb ik inderdaad folie laten aanbrengen. Ik heb al een afspraak staan voor de ruitblindering, dus lets see!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@DenBel: Bij Sonniboy en Privacy Shades is het nog vrij onduidelijk wanneer er überhaupt een zonwering gemaakt gaat worden voor de VW Passat sedan B7 uit 2012. Ik heb contact gehad met de fabrikant in Duitsland. Ik moet zeggen dat Sonniboy een vage fabrikant heeft, want ook Privacy Shades wordt er genoemd. Zij konden niet aangeven wanneer en of er überhaupt een zonwering gemaakt gaat worden:-(

 

Dit is raar, want je zou denken dat er een goede gat in de markt is voor dit model van de Passat.

 

Sowieso ben ik erg kwaad op VW, want hoe kan het dat deze handmatige af fabriek zonwering voor de achterzijruiten wel op de variant modellen worden geleverd en niet op de sedan uitvoering? Het vervelende is dat de techneuten en verkopers bij de VW dealers hier ook de ballen verstand van hebben. De af fabriek schermen staan nog steeds als beschikbare optie in de alle documentatie van de VW Passat sedan :angry:

 

Inderdaad folie staat ook niet meer verkeerd tegenwoordig, maar het moet wel gelikt uitzien. Niet als een sjonnie-bak;-) Volgende week heb ik een afspraak hiervoor bij Tint Totaal in Amsterdam. Schijnt een goede specialist te zijn hiervoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk is sonniboy en privacy shades zoiets als Delhaize en Aldi (privacy shades met splitsing in achteruitscherm).

Misschien een verklaring voor de sedan is verkoopcijfers van het vorig model? Ik denk dat van de Passat het merendeel de variant versies worden verkocht en deze zijn meer gezinswagens en dat hierbij meer zonweringen worden verkocht.

 

Misschien een idee, maar al je een foto neemt van je achterdeur (binnen en buitenkant) en dit ook doet van de b7 sedan, dan kan je gaan vergelijken. En misschien dat zo'n zonwering toch nog past? Ik zeg dit omdat hier in straat een b7 variant staat en die ruiten zijn hetzelfde als mijn b6 variant.

 

Als de blindering klaar is ==> foto's! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi DenBel,

 

De foto's zullen beslist volgen, zodra de auto is geblindeerd!

 

De maten van de oude en nieuwe Passet zijn nagenoeg gelijk. Ik heb dit eens nagemeten met de oudere type Passat van mijn buurman. De maten zijn vrijwel gelijk. Toch geeft Sonniboy aan dat het niet mogelijk is en uitproberen mag ik ook niet. Eenmaal besteld, moet ik ze betalen via het internet en terugsturen als ze niet passen.

 

Zelf andere merken met nog lagere verkoopcijfers nemen dit soort accessoires in hun assortiment, denk aan de Renault Laguna hatchback. Ik denk dat het ligt aan de arrogantie van VW. Waarom zouden ze hierin investeren als hun autos als warme broodjes worden verkocht? Kijk maar naar hun achterhaalde en diefstalgevoelige navigatie (RNS) systemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Eindelijk de folie laten aanbrengen :lol:

 

Ik heb dus de meest donkere 5% tint genomen ipv de 20% tint. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje schrok, het ziet er donkerder uit. Eigenlijk vond ik de 20% tint ook wel mooier, aangezien die beter overkwam met de auto. Maar ja, naderhand dacht ik als ik toch laat blinderen, dan moet de zon er ook echt bijna niet in kunnen komen.

 

Na het tinten kreeg ik een boekje meet met aanwijzingen ed. Er staat in dat je je auto het liefst niet in de wasstraat moet laten wassen ivm krassen ed. Dat snap ik niet, aangezien de folie aan de binnenkant is aangebracht. Misschien een standaard tekst in het boekje. :roll:

 

Check de foto's (niet de beste kwaliteit, maar toch):

post-17006-1423827320,2051_thumb.jpg

post-17006-1423827320,3926_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knap gedaan man! Het contrast met de wagen maakt inderdaad dat het donkerder oogt. Maar zoals je zelf aangeeft is het belangrijkste de zonwering en de kwaliteit ervan met als resultaat een lagere temperatuur in de wagen.

Knappe passat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een flauwekul dat op de sedan de rollo's niet leverbaar zijn...Op mijn 3c zit zelfs een elektrische voor de achterruit! Kromme gedachtengang weer. Wellicht alleen maar weer voor Audi om weer wat meer onderscheid te kunnen maken?

 

Maar je blindering ziet er top uit! Geeft de auto toch weer wat meer uitstraling. Ben benieuwd naar je ervaring met donkere dagen, de folie lijkt wel zwart...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ronald: inderdaad zeer stom van VW om geen rollo's af fabriek te maken voor de sedan-uitvoeringen van de Passat. Ik snap echt de logica niet. Ik heb contact gehad met 3 VW dealers en VW Nederland en niemand kon me vertellen wat de achterliggende gedachte hiervan was.

Op de Variant-uitvoering kun je deze rollo's gewoon bestellen op de achterzijruiten en kosten € 99 EUR af fabriek.

 

Overigens is de elektrische zonnegordijn voor de achterruit wel leverbaar op mijn Passat (B7), maar ik heb er weinig aan als de zijruiten niet tegen de zon beschermd kunnen worden. Enige af fabrieks optie zijn speciaal geblindeerde ramen van VW, maar die houden de velle zon niet helemaal tegen.

 

Mijn ervaring tot nu toe is goed te noemen. Het oogt zeer donker, maar valt mee. Vanuit de binnekant zie je alles best goed, alleen wel iets geblindeerd. Vroeger vond met zulke blinderingen echt sjonnie bakken, maar tegenwoordig is het hip en zie je het bijna op alle (luxe) auto's.

 

Tip: neem altijd de meest donkere tint met blindering. Dit omdat de medium of lichte blinderingen de velle zon niet echt tegenhouden. Zonde van je geld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tip: neem altijd de meest donkere tint met blindering. Dit omdat de medium of lichte blinderingen de velle zon niet echt tegenhouden. Zonde van je geld.

 

ik hoor 'n echo van 't geen ik in 'n ander topic heb aanbevolen :mrgreen:

 

vind geblindeerd trouwens hoe dan ook veel en veel mooier dan van die sonniboy toestanden (kan er niet aan doen, maar ik vind die dingen goedkoop uitzien, hoewel ik weet dat ze het hoegenaamd niet zijn)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden