Ga naar inhoud

Nieuwe Touareg + meer VW modellen-nieuws


Joepke

Aanbevolen berichten

AMSTERDAM - De Nederlandse importeur kan het niet bevestigen, maar naar verluidt staat op de autoshow in Detroit volgende maand de tweede generatie Volkswagen Touareg. De aanwezigheid op de tentoonstelling zou door een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris van het merk zijn geroepen. Feit is dat de mastodont in mei bij de vaderlandse dealers staat. De hybrideversie laat niet lang op zich wachten.

 

Het Volkswagen-concern heeft komend jaar veel productnieuws. Naast onder andere een ingrijpend gewijzigde Touran en Passat stelt het merk de nieuwe Sharan voor en lanceert de autobouwer voor de Verenigde Staten een fonkelnieuwe middenklasse-sedan, die in Mexico van de band komt te rollen. De Touareg begint aan zijn tweede leven. Is het normaliter gebruikelijk dat een nieuwe generatie in alle richtingen groeit, de Touareg II wordt juist compacter én lichter. Een en andere zorgt ervoor dat het verbruikscijfer en de CO2-uitstoot van de SUV naar beneden gaat. In het kader van het milieubewustzijn brengt Volkswagen tevens een hybrideversie met een laag brandstofverbruik. De Duitsers kiezen voor de combinatie V6-benzinemotor met elektromotor. Het is mogelijk kortstondig volledig elektrisch met de hybride-Touareg te rijden.

 

De vijfzits Touareg staat vanaf mei bij de dealer. Waarschijnlijk een maand later al arriveert de hybride-uitvoering. In de Verenigde Staten komt de in Europa gebouwde Touareg pas in de tweede helft van 2010 beschikbaar.

 

Bron: AutoTelegraaf.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 months later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden