Ga naar inhoud

automq

Members+
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over automq

Profile Information

 • Plaats
  Wilnis
 • Naam
  Marco

Recente bezoekers van dit profiel

1062 profielweergaven

automq's Achievements

4

Community reputatie

 1. automq

  Ervaringen OBDeleven

  Klopt, ik heb een OBDeleven en dat bevalt goed. Ik heb er al het nodige op mijn Passat B8 GTE mee aangepast (DRL met meerdere leds voor en achter, dak open/dicht via sleutel, stoelverwarming geheugen, piepje bij vergrendelen/ontgrendelen, Offroad weergave met temperatuur meters voor water en olie, etc). Maar dus wel allemaal bestaande functies aan/uit geschakeld. Ik heb geen volledig nieuwe modules oid ingebouwd (alles zit zo'n beetje wel in mijn Duits uitgevoerde GTE). Het werkt echt zo eenvoudig als ze zeggen. Het moeilijkste is om precies de juiste instelling te vinden die je wilt wijzigen, maar daarover is genoeg te vinden via een Google search. Daarover is ook al genoeg gepost. En de meeste instellingen die beschreven zijn voor VCDS zijn ook te vinden in OBDeleven. Bovendien werkt het zo makkelijk dat ik ook wel eens iets gewoon probeer als ik bij het bladeren door de instellingen van de verschillende modules iets interessants vindt. Kortom, ik ben wel tevreden. Oh ja, nog een toevoeging: de credits heb ik één keer gebruikt (en dat mislukte), maar daarna nooit meer behoefte gehad om iets via een voorgedefinieerde functie te doen die dan een x-aantal credits kost.
 2. Ik weet niet hoe "algemeen bekend" deze link al is, maar daar heb ik al de nodige informatie kunnen vinden om diverse instellingen te kunnen aanpassen.
 3. Bij mij is MirrorLink wel geactiveerd, maar mijn ervaring is dat je hier jammer genoeg weinig aan hebt. Mijn Samsung S8 met laatste Android 9 versie koppelt niet. Daarvoor moet je allerlei trucjes uithalen met "vage" Apps. Hier vind je vele Youtube filmpjes van, veelal van personen die dan ook nog een speciale "verouderde" telefoon kopen om de koppeling tot stand te brengen. Ik heb dat wel geprobeerd, maar dat werkt eigenlijk voor geen meter..... (bij mij althans). Bovendien zijn er maar weinig (officiële) MirrorLink compatible apps.
 4. Vandaag heb ik ook een dashcam ingebouwd, inclusief camera achter. Een opmerking over de manier waarop hierboven uitgelegd wordt dat de kabel bovenin "om de A-stijl" gelegd wordt: Dan leg je feitelijk de kabel om de airback heen! Dat kan niet de bedoeling zijn lijkt mij. De zij-airback loopt namelijk van onderuit de A-stijl helemaal door boven de portier. Op de foto hierboven ligt de kabel dus om de airback heen en zal deze blokkeren bij opblazen. Ik heb daarom mijn kabel onderin bij het dashboard om de A-stijl heen gelegd, aangezien dat onder de airback is. Van daar de kabel tussen raam en A-stijl bekleding gestopt en zo door naar de bovenkant van het raam. Weet iemand hoe die bekleding van de A-stijl verwijderd kan worden. Onderin zit bij mij nog een ventilatie-roostertje. Verder liep ik tegen een probleem met de piggybacks aan, namelijk dat er bij mij een grote hoge zekering naast de geschakelde zekering van de sigaretten aansteker zit. Bij mij past die piggyback er dus alleen andersom in, dus met de uitgaande plus kabel naar beneden gericht. Mijn extra aansluiting is dus nu afhankelijk van de eerste zekering. Maar ja, het is niet anders want ik heb geen andere geschakelde zekering kunnen vinden.
 5. automq

  Sign Assist Vraagje

  Ik heb afgelopen weekend de nieuwe navigatie kaarten geïnstalleerd en daarop staat nu eindelijk die parallel weg vanuit Woerden langs de A12. Ben daar inmiddels twee keer overheen gereden en....geen enkele melding meer van de ontbrekende verkeersbordenherkenning. Er wordt netjes de hele weg 80 km/u aangegeven. Mijn vermoeden is nog sterker geworden dat er wel degelijk een relaties is tussen navigatie kaart en de verkeersborden (i.c. snelheid) herkenning. @Diver heb je misschien ook een update gedaan van de navigatiekaarten en werkt het daarna beter?
 6. Dat heb ik al vaker gehoord en gelezen. Maar bij mij gaat dat alarm toch echt meerdere keren af tijdens een (langere) rit als de temperatuur enigszins schommelt rond de 4 graden. Maar goed, ik heb de temperatuur waarbij gewaarschuwd wordt dus aan kunnen passen via VCDS (alleen is het lastig testen in de zomer.....om te testen zou ik deze drempel temperatuur eigenlijk even op 20 graden oid moeten zetten). Interessant wat je zegt, dat de spiegels mee gaan met de achterruit verwarming. Dat heb ik gelijk maar eens getest......maar ik moet constateren dat dat bij mijn B8 GTE niet het geval is. De spiegels worden alleen warm als de spiegelschakelaar op de verwarmings--stand staat. Maar ja, dan zakt de rechter spiegel weer niet naar beneden! Ik blijf dit een onbegrijpelijke keuze van VW vinden.
 7. Dank voor het meedenken, maar ik heb dus een panoramadak en daardoor geen brilvakje bij de leeslampjes. De bediening van panorama-schuif-dak zit op de plek waar dat vakje (zie ook jouw suggestie) normaal zit. Vandaar de zoektocht naar een vakje op de plek van de handgreep aan het plafond.
 8. klopt wat @mikerosauer en @PatrickDS aangeven. Maar ja, in de middenconsole heb ik allerlei andere "noodzakelijke" dingen liggen zoals USB kabeltjes, laders etc voor de passagiers op de achterbank (3 stuks...) en in het vakje onder de lichtschakelaar ligt mijn snoepvoorraad....? Zonnebril hangt nu met zo'n klem aan de zonneklep, maar dat is ook niet echt handig. Vandaar de zoektocht naar een "brilbox" in het zwart. Ik heb wel deze gevonden, maar die is volgens Ali niet voor Passat B8.
 9. heeft iemand toevallig wel eens een "bril opbergvakje" gevonden voor een Passat B8 met zwarte hemelbekleding? Dus zo iets als deze "brilbox", maar dan in het zwart. Ik heb namelijk een panorama-schuifdak en daardoor geen opbergvakje aan het plafond. Erg onhandig.
 10. Het lijkt toch gelukt te zijn om de temperatuur waarschuwing aan te passen. Althans met de uitstekende hulp van @Diver hebben we de temperatuur waarbij de waarschuwing af gaat kunnen aanpassen. Alleen heb ik gezien de huidige temperatuur nog niet kunnen testen of het echt werkt. Op het Ross-Tech forum heb ik de security code voor deze aanpassingen gevonden en dan lijkt het te werken: 17 Instruments 16 Security code 47115 10 Adaptations - outside_temperature-p_ice_warning_exit_temperature (ENG102605-ENG103023-outside_temperature-p_ice_warning_exit_temperature) == deze op 6 graden laten staan - outside_temperature-p_ice_warning_entry_temperature (ENG102605-ENG100239-outside_temperature-p_ice_warning_entry_temperature) == deze op 0 graden gezet, zodat het alarm pas bij 0 afgaat (misschien dat ik dit nog wel lager zet).
 11. automq

  Sign Assist Vraagje

  Ik heb de verkeersbordherkenning ook af fabriek (vanochtend nog gezien @Diver) en krijg deze melding ook af en toe. In ieder geval op wegen die in navigatie onbekend zijn (zoals de parallel weg vanuit Woerden langs A12 richting Den Haag). Er lijkt dus op de een of andere manier ook een relatie te zijn met de kaart-informatie.
 12. ? zoals hierboven te lezen is, levert het waarschuwingsgeluid bij een buitentemperatuur van 4 graden bij mij nogal wat irritatie op. Helaas lees ik net op de uitgebreide pagina van gerritspeek dat ik niet de enige ben, maar ook dat dit niet te coderen valt......: 3. Het geluid wat je hoort als, al rijdend, de buitentemperatuur onder de 4 graden Celcius komt, irriteert me mateloos. Nee, helaas..., VAG-COM kan daar helemaal niks aan doen (niet uitzetten en ook geen andere temperatuurgrens instellen). Wel is deze info voor het laatst in 2012 bijgewerkt, dus ik heb nog een beetje hoop dat het toch zou moeten lukken...
 13. Ik heb een paar punten die ik graag zou willen aanpassen aan mijn GTE Highline (B8, Active Info, led verlichting voor en achter, panorama dak). Van de meeste punten heb ik al wel gevonden (in dit forum, VAG-COM pagina van gerritspeek ) dat het in te stellen is, maar één specifiek punt heb ik nog nergens kunnen vinden. En dat is de waarschuwing die je krijgt bij lage temperaturen. Als de buitentemperatuur onder 4 (of 4.5?) graden zakt, volgt er een visuele waarschuwing in het display (Active info Display). Dat is oké. Maar gelijkertijd ook een behoorlijk harde "ping". En als het buiten rond de 4 graden is, wil het nog wel een voorkomen dat die waarschuwing meerdere keren per rit afgaat. Dat is iedere keer weer schrikken! Kortom, ik zou dat waarschuwingsgeluid graag willen uitschakelen. Weet iemand of dat mogelijk is? Verder wil ik dan gelijk een aantal andere nuttige wijzigingen (laten) doorvoeren, zoals: spiegel rechts naar beneden laten gaan bij achteruit rijden. Dit gebeurt nu alleen als de knop van de spiegelverstelling op de rechtse spiegel ingesteld is. Dat is super onhandig, aangezien die knop (in de winter) meestal op spiegel verwarming staat. Dat zou ik graag van elkaar los koppelen en het mogelijk maken dat de spiegel naar beneden gaat als ook de verwarming aan staat. Bij voorkeur activeren via menu. naloop van sluiten (en openen) van ramen als portier geopend/gesloten wordt. Panorama schuifdak ook via sleutel openen/sluiten. Comming home verlichting automatisch bij stoppen, natuurlijk nog wel afhankelijk van lichtsensor. En dan zijn er natuurlijk nog een aantal "gadgets" , die wel leuk maar minder nuttig/noodzakelijk zijn: aantal leds van de koplampen (stand/stads verlichting) ook met DRL laten doen. Dus niet alleen de "C" verlichting in de bumper, maar ook daarboven een aantal leds als DRL activeren. automatisch sluiten van ramen en dak bij regen needle sweep (active display) aantal liters "ruimte" in de tank zichtbaar maken in menu geluid bij ver- en ontgrendelen (wel instelbaar maken via menu) Ik heb inmiddels ook via de VAG-COM landkaart gezien dat er bij mij in de buurt (Vinkeveen, Mijdrecht) wel wat VAG-COMmers te vinden zijn, die zal ik via PB benaderen. Maar ik hoor graag van de experts of mijn wensen ook allemaal haalbaar zijn? Vooral dat geluid bij de waarschuwing voor lage buitentemperatuur.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden