Ga naar inhoud

blueznl

Members+
  • Aantal items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

blueznl won de laatste dag op februari 19

blueznl had de meest gelikete inhoud!

Over blueznl

Profile Information

  • Plaats
    Capelle a.d. IJssel
  • Naam
    BluezNL

Overige

  • Auto
    GTE Variant 2017

Recente bezoekers van dit profiel

96 profielweergaven

blueznl's Achievements

4

Community reputatie

  1. Yeah, kleine update. Ik heb met de inbouwer (dat was niet de dealer zelf!) gesproken buiten de garage om, omdat ik wilde weten wat er precies gedaan was. Die zeiden (onofficieel) dat ze in eerste instantie een MIB 2.5 hadden ingebouwd, maar daarmee hetzelfde probleem hadden, toen hebben ze op verzoek van de garage een non-pro ingebouwd. In hoeverre het waar is kan ik niet beoordelen, maar de inbouwer melde ook dat het probleem bij een beperkte serie wagens voorkomt, en alleen bij de Pro units, zowel bij de MIB2 als MIB2.5, en bij meerdere merken. Ik heb nog geen formele reactie gegeven aan de garage, wilde er eerst eens rustig over nadenken (en heb het hele week getourd met de MX-5, het was veels te mooi weer om gestressed te zijn )
  2. Alle foto's: https://photos.app.goo.gl/4sgSE1caXoX2snTQ9 Wat mij verder opvalt is dat deze unit wel de routes vindt zonder de foutmelding, maar daar knap lang over doet. Ook is de unit een behoorlijk stuk langzamer (scrolling en zooming) in het algemeen.
  3. Eind 2019 heb ik een Passat GTE aangeschaft, met aanvullende garantie (800 euro extra). Ca. een jaar later kreeg ik issues met de navigatie. De dealer heeft een aantal zaken uitgeprobeerd, maar probeert zich er nu onder uit te werken, ondanks eerder gemaakte afspraken. (En ja, ze hebben er best wel wat tijd ingestoken, maar ik kan niet zeggen dat ze altijd even professioneel afspraken nakomen.) Ik heb en jaar na de aanschaf van mijn Passat problemen met de navigatie. Symptoom: soms kan de navigatie geen route vinden bij het invoeren van een nieuwe route. De getoonde foutmelding: 'Geen navigatiegegevens voor de gehele route beschikbaar.' Ik vond op het internet wat andere vermeldingen met hetzelfde of soortgelijke probleem, waaronder een Skoda, maar nergens een oplossing. Er zijn wat plaatsen in Nederland waar ik deze fout continue kan reproduceren (punten op de A12 en A4, nou niet bepaald afgelegen plekken) maar hij treedt ook op andere (random) punten soms op. (Let niet op het stof op de foto :-)) Ik heb een virtuele cockpit (of hoe dat ook heet bij volkswagen). Normaal heb ik dus zowel tussen de tellers als op de middenconsole TEGELIJKERTIJD een kaart. Da's ook een van de redenen dat ik deze auto heb aangeschaft. De wagen is meerdere malen bij de dealer geweest voor reparatie. Elke keer melden ze dat het was opgelost, en dat was dus elke keer niet zo. Een paar weken geleden hebben we afgesproken dat ze een nieuwere generatie MIB + groter scherm zouden inbouwen, waarbij ik alle functionaliteiten zou behouden. Mooi niet dus. Vandaag heb ik de wagen opnieuw terug gekregen nadat ze de andere 'regelaar' hebben ingebouwd. Hierbij hebben ze hetzelfde originele scherm in het midden laten zitten. Nu ben ik opeens mijn 'dubbele' kaart kwijt, en moet ik kiezen tussen de kaart tussen de tellers OF op de middenconsole, maar niet meer allebei tegelijk. Volgens de dealer is er geen andere oplossing, en zij claimen dat alles gewoon goed werkt, en dat de fout door een gewijzigde 'omgeving' komt (letterlijke quote). Volgens de dealer is het niet mogelijk een nieuwere generatie MIB in te bouwen, en moet ik dit maar gewoon accepteren. Ze bevestigen dat dit niet conform afspraak is, maar vinden het een gevalletje van 'jammer dan'. (Ik vermoed dat ze het niet zelf hebben geprobeerd, maar het door Cartronics hebben laten doen.) Dus... ik heb een meervoudige help vraag... misschien dat iemand van de MIB experts mij kan helpen... 1. Weet iemand hoe de oorspronkelijke fout 'Geen navigatiegegevens voor de gehele route beschikbaar.' ontstaat, en of deze is op te lossen? 2. Is er een mogelijkheid om de 'dubbele kaart' optie AAN te zetten in de huidige 'regelaar'? 3. Is het daadwerkelijk niet mogelijk er een nieuwere MIB unit in te bouwen? 4. Welk bedrijf in Nederland is capabel genoeg om bovenstaande naar behoren te fixen? (Het moge duidelijk zijn dat mijn vertrouwen in deze specifieke Volkswagen dealer tot nul is gedaald.)
  4. Euh... voor een leek (zij het wel eentje wat een klein beetje technische know how, maar nog nooit aan auto navs geklooit)... hoe werkt dat precies? Of kun je dat ergens laten doen? Dit lijkt me namelijk geweldig!
  5. Dit kan volgens mij toch altijd? Tenminste, in alle autos waarin ik de laatste tijd heb gereden kon je de reguliere navigatie voor je neus houden, en GMaps or Flitsmeister of zo op het centrale display zetten. Het enige wat niet kon was een actieve bestemming aanzetten op Android / iOS. Of bedoel je iets anders? In het verleden kon je de VW nav voor de gek houden door in een bepaalde volgorde een verbinding te maken, of door Wave te gebruiken, maar dat lukt nu niet meer. Ik kan maar 1 bestemming tegelijk actief hebben, of in de reguliere nav, of in Android. Wil ik in allebei een bestemming invoeren, dan schakelt de een uit en neemt de ander over. Helaas...
  6. Vier jaar later is het waarschijnlijk wel opgelost. Wat heb je uiteindelijk gedaan / waar heb je een nieuwe knop vandaan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden