Ga naar inhoud

rvandenb

Members+
 • Aantal items

  284
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rvandenb

 1. Ben m'n 'anti diefstal adapter kwijt na het omwisselen van zomer naar winter velgen.. Erg vervelend. Zie dan maar eens een vervanging te vinden. Gelukkig kwam ik deze Adaptor Wielslot tegen op AliExpress. Dus eerst met wat klei een afdrukje gemaakt en daarna die met het juiste aantal tanden besteld. Moet nu 14 dagen wachten.. Voor weinig.
 2. rvandenb

  2019-12-05 (2).jpg

  Uit het album: Diversen

 3. rvandenb

  Diversen

 4. Vandaag de kabelboompjes weer netjes vast aan de deur te bevestigen met bevestigingsclips van Ali. Ik moest het deurpaneel toch verwijderen om het raammechanisme te vervangen en het paneel te voorzien van een geheel nieuwe pakking. Ik kreeg namelijk steeds natte voeten. Vaak zijn de clips stuk getrokken of niet meer aanwezig als er eerder een, niet zo vakkundig, deur of slotreparatie is uitgevoerd. Aan 50 stuks heb je ruim voldoende voor alle deuren. Zo'n 7 à 8 per deur en dat voor een paar eurootjes. Doe jullie voordeel ermee.. ?
 5. Naudje32: Heb je meetwaardeblok 32 nog gecontroleerd? Wat kwam daar voor resultaat uit? Verder nog iets gemerkt aan de motor? Brandstofverbruik?
 6. Er zitten 15 bouten (06B103831E) en 1 bout (06B103831F) in. Is er soms een lengteverschil? Weet iemand ook het aanhaalmoment voor het vastzetten van deze bouten?
 7. Ik zal 'm liever bestellen en evt. vervangen. Ik heb nog nooit een klepdeksel verwijderd. Misschien een stomme vraag maar stroomt er dan geen motor olie uit de motor?
 8. Kan het klepdeksel er zonder problemen van af gehaald en weer teruggezet worden? Moet ik nog ergens op letten? Altijd meteen de pakking vervangen bijvoorbeeld? Ik sta sowieso op het punt de motorolie en het filter te vervangen. Heb je nog een mening over een evt vacuüm lek?
 9. Hier zijn wat foto's. Je kunt duidelijk zien dat er door het deksel een weinig motorolie lekt. De bout zal wel heel vast hebben gezeten en bij het losdraaien afgebroken zijn. Zou het kunnen dat er daardoor ook een vacuüm lek ontstaan is? Kan zoiets gerepareerd worden?
 10. rvandenb

  IMG 1230

  Uit het album: Diversen

 11. rvandenb

  IMG 1229

  Uit het album: Diversen

 12. rvandenb

  IMG 1227

  Uit het album: Diversen

 13. Vertel eens iets over de geur van de spray die je binnen hebt gekregen?
 14. De thermostaat is 2 jaar geleden vernieuwd maar goed kan natuurlijk opnieuw stuk zijn gegaan na een lekkage van het thermostaathuis. Als de 2e melding blijft aanhouden zal ik 'm laten vervangen. De Fuel Trim melding heb ik al sinds de aanschaf van de auto drie jaar geleden. Ik had toen nog geen mogelijkheid om de auto uit te lezen. Na 2 dagen rijden begon er een geel lampje te branden op m'n dashboard. Ik heb zelf nooit aan het klepdeksel gezeten anders dan voorzichtig controleren of de bouten vastzaten. Toen heb ik gemerkt dat er een bout afgebroken was. Ik heb 'm zelf niet afgebroken
 15. Het volgende kwam naar voren 2 Faults Found: 17545 - Fuel Trim: Bank 1 (Add) P1137 - 002 - System too Rich - MIL ON 17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265) P1292 - 004 - Open Circuit - Intermittent De 2e fout is sinds kort er bij gekomen
 16. Beste forum leden, Wellicht weten jullie wat te doen. Ik heb ontdekt dat 1 van de bouten die het klepdeksel afdichten afgebroken is. Vraag 1: Kan dit kwaad? Vraag 2:Zou het kunnen dat dit nu voor een vacuüm probleem zorgt? Ik heb al sinds tijden een irritant lampje branden op m'n dashboard (motormanagement) en ben er niet achter wat de oorzaak is. Heb al van alle uitgezocht. Een vacuüm lek ergens zou het probleem kunnen zijn. De slangen zijn voor zover ik weet ok.
 17. Ziet de haak die je bedoelt uit als op dit plaatje (rode pijl)? Beweeg dan de haak in de richting van de groene pijl. Ik heb het zelf niet Vanaf de voorkant van de auto kun je er bij door de motorkap iets op te lichten. Je hebt wel iets langs nodig waar je ook zijwaarts kracht mee kan zetten en je moet dit in het oog vasthaken. Wel inderdaad eerst van binnen ontgrendelen.
 18. rvandenb

  IMG 1149

  Uit het album: Diversen

  Motorkap sluiting
 19. Op Youtube kun je veel informatie en uitleg vinden over het mechaniek en wat er stuk aan kan gaan.
 20. Klopt. Ik had eerder ook ergens gelezen dat het stelboutje niet te ver losgedraaid mocht worden. Er stond alleen niet bij wat het gevolg zou zijn. Ik ben nu wijzer..
 21. Vandaag maar eens op zoek gegaan naar het probleem en het gelukkig ook gevonden. Ik heb opnieuw het slot en ook het binnenwerk van de portiesluiting gedemonteerd en de zogeheten steunbeugel van het portier losgehaald. Die zit met nog een klein inbus schroefje vast achter de handgreep. De handgreep komt makkelijk los en moet je er eerst afschuiven. Een twee schroef (veeltand no.8) zit aan de zijkant van het portier waar ook de schroeven zitten die het portierslot op z'n plek houden. Toen eenmaal de steunbeugel er uit was kon ik zien dat de handgreep er niet goed paste. Het koste me toch no
 22. Helaas, ik heb in de tussentijd een mooie set matten gekocht. Ik had anders wel interesse gehad. Lijkt me wel mooi met het clublogo. Top dat je even een seintje geeft dieselaar!!
 23. Voor die laatste actie kun je overigens geen normale inbussleutel gebruiken. Die molt de schroeven die erg vast kunnen zitten. Die je nodig hebt heten veeltand. Je moet 8m hebben (zo uit m'n hoofd ).
 24. Ik heb hetzelfde probleem linksvoor. Inmiddels een net voorscherm bij sloop gehaald in kleur. Een klein beetje bijwerken aan de binnenkant waar een paar kleine plekjes zitten en dan kan 'ie er op. Ik zit nog even te dubben of ik het zelf zal doen of iemand vragen het voor me te doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden