Ga naar inhoud

FN1362

Members+
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door FN1362

 1. In m'n vorige Passat (2015) met Discover Pro kon ik bij het zoeken naar bijvoorbeeld een restaurant aangeven "in de buurt", "langs de route", "bij bestemming", etc. In m'n huidige (2020) met Discover Pro (MIB3) vindt ik alleen nog maar een zoekbalk waar ik een naam kan ingeven. Iemand een idee of en hoe deze keuze nu te maken is?
 2. Zijn er al mensen op dit forum die ervaring hebben met de geupdate B8? Ik heb de mijne pas besteld. Variant Elegance Business R en ben met name benieuwd naar ervaringen met het nieuwe media en navigatiesysteem MIB III. Levering week 16. Op Nederlandse forums kan ik eigenlijk niets vinden. Op motor-talk.de staat wel het een en ander. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd of er al een oplossing gevonden is om zelf POI's te importeren. Deze mogelijkheid schijnt niet standaard vanaf VW aangeboden te worden, zoals het wel op mijn huidige auto, model 2015 met Discover Pro is. Daarnaast schijnt de eSIM verbinding niet altijd stabiel te zijn. Maar dit kan ook liggen aan de slechte 4G dekking in Duitsland. Frank
 3. Zoek hier even op. Krijg de link helaas niet gekopieerd. Vaste flitspalen navi installeren Discover Pro?
 4. Probleem is opgelost. Na nachtje stilstand alles werkend.
 5. Android Auto een tijdje niet gebruikt. Nu opnieuw op m'n telefoon geinstalleerd. Na koppelen aan de auto start deze echter automatisch mirror link. In het Menu is ook alleen nog het Mirror link logo zichtbaar. Apple car plar en Android Auto zijn grijs. Bij voorkeur verbinding heb ik wel Android Auto aangeklikt. Iemand een idee hoe ik deze voorkeur kan verwijderen zodat ik wel Android Auto kan kiezen?
 6. Het lijkt erop dat een recente update deze manier van ooi toevoegen heeft geblokkeerd. De kaart updaten gaat nog wel. Poi toevoegen alleen nog via de Carnet website. Zie mijn vorige reactie.
 7. Ook ik kreeg geen poi's meer toegevoegd via de SD kaartoptie. Bestanden waren akkoord, maar toch kreeg ik de foutmelding dat er niets gevonden was. Ik las echter dat het nu via Carnet https://www.volkswagen-car-net.com/portal/web/guest/login ook mogelijk zou moeten zijn je bestandje met poi's naar je auto te uploaden. Vandaag geprobeerd en werkt inderdaad! Onder het tabblad Guide & Inform kun je gewoon de originele bestanden (.asc, .csv, .gpx, .kml/km) uploaden met een eigen fotobestandje. In de auto kun je ze vervolgens via het optiemenu onder navigatie ophalen. Alle poi bestanden worden tegelijk opgehaald en overschrijven alle bestaande bestanden in de auto. Ik weet alleen nog niet hoe ik een geluid moet laten horen bij het naderen van een flitspaal. Mis deze optie in het menu op de Carnet website. Wellicht dat iemand anders dit wel weet.
 8. Ondertussen een andere telefoon S6. Android Auto werkt goed. Alleen start deze op de telefoon automatisch op zodra ik de USB aansluit. Dit is natuurlijk niet altijd gewenst wanneer je alleen wilt opladen. Enig idee hoe dit in te stellen is? Alternatief is natuurlijk opladen via USB in armsteun maar dit vindt ik minder praktisch.
 9. In de bijlage enkele screenshots. Een korte beschrijving: Eerst maak je de Tasks aan. Bedenk zelf een naam, bijvoorbeeld Hotspot aan. Klik op de + en kies bij zoeken Wifi Tether. Selecteer On. Daarna nog een task aanmaken, maar dan Wifi Tether off kiezen. Daarna maak je een profile aan. Kies in het profile voor State, Net, BT Connected. Dan klik je op het zoekglas achter Name en selecteer je de naam van je auto. VW BT .... Dan de Task Wifi Tether on selecteren. Het tweede profile maak je op dezelfde manier aan. Maar na het kiezen van de naam van je auto klik je onderaan het vakje Invert ook aan. Daarna kies je als Task voor Wifi Tether off. Eventueel kun je hier ook nog een extra Task onder aanmaken. Wifi weer aanzetten.
 10. Als je een Android telefoon hebt kun je de App "Tasker" downloaden. Daarmee kun je deze acties zoals hotspot in en uitschakelen zodra je telefoon verbinding maakt met je auto automatiseren. k heb hem zo ingesteld dat zodra de telefoon verbinding maakt met de auto via Bleutooth de hotspot verbinding geactiveerd wordt. Na het uitstappen wordt deze weer uitgezet en de Wifi weer aangezet. Werkt meestal goed.
 11. ? Wat bedoel je met RTFM + Google? Als ik via USB koppel (via de armsteun) wordt er ook geen apparaat gevonden. Kan dit komen omdat de S4, in tegenstelling tot de S3 en S5 ook niet geschikt schijnt te zijn voor Mirror Link?
 12. Ik heb deze app op mijn S4 geinstalleerd. Alleen na koppelen met de auto (bleutooth) zie ik geen apparaat in het menu. Moet je soms perse via USB verbinden? Welke aansluiting? Onder het display of in de armsteun?
 13. Is er iemand die ervaring heeft met de Samsung Xcover 3 in combinatie met de dataverbinding via Car-Net? Heb nu een S4. Dit werkt probleemloos, maar krijg binnenkort een andere telefoon en kan nergens vinden of deze ook als hotspot kan werken. Heb geen premium telefoon voorbereiding op m'n Discover pro. In de lijst op volkswagen.nl/telefoonkoppelen staat deze telefoon niet. Daar wordt voord e S4 trouwens aangegeven dat deze ook niet zou werken omdat het geen rSAP Bluetooth protocol zou ondersteunen. Dit klopt dus blijkbaar niet. App-Connect werkt op de S4 niet, maar vindt ik ook niet nodig. Gaat mij puur om de file info via car-net.
 14. Kijk even welke versie er nu weergegeven wordt. Moet nu 2016/2017 aangeven.
 15. Ik heb ook een S4, maar deze is niet geschikt voor Mirror link. Hotspot functie werkt verder wel goed voor file info. Verder gebruik ik de internetfunctionaliteit ook niet.
 16. Ondertussen terug in Nederland. Zodra ik de grens over was in België, en later ook Nederland, werkte de TMC functie zonder problemen. In de tussentijd ook wat nagezocht op internet en het blijkt dat het vaker voorkomt, ook bij andere navigatiesystemen, dat deze functie in Frankrijk niet goed functioneert. ​Wellicht dat iemand hier, hier meer ervaring/verstand van heeft?
 17. Ik heb de juiste zender 107.7 geselecteerd, maar ook dan geen TMC.
 18. Momenteel ben ik onderweg iin Frankrijk. Ik merk alleen dat de TMC daar niet werkt. Wanneer ik de traffic lijst bekijk is deze leeg en staat er als bron TMC met een streep erdoor. Vorige week hetzelfde gehad in België. Carnet werkt wel goed en geeft, indien ik roaming inschakel, zeer goed de file informatie door. Maar indien ik dit uitzet heb ik helemaal geen informatie meer. Dan moet in principe toch wel de gewone informatie via TMC beschikbaar zijn? Radio geeft ook van tijd tot tijd gewoon file informatie door. In Nederland heb ik hier nooit op gelet aangezien ik daar altijd Carnet gebruik. In verband met het dataverbruik heb ik deze in het buitenland echter niet altijd aan. Enkele weken geleden in Duitsland werkte TMC wel goed. Iemand anders hier ervaring mee?
 19. Ik heb een soortgelijke ervaring afgelopen Donderdag in Belgie. Op de heenweg geen probleem. Op de terugweg werd aangegeven dat de verbinding met Car-net verbroken was. Ook na de grens werkte het niet. Vrijdag werkte alles ineens weer zonder problemen. Probleem met de stabiliteit van Care-net?
 20. Sinds vanavond krijg ik geen file-informatie meer via car-net door op mijn Discover Pro systeem. Verbinding met telefoon is goed en internet werkt ok. Eerst kreeg ik een melding dat de diensten uitgeschakeld waren. De vinkjes staan echter wel aan. Nu is de melding veranderd in Car-Net verbinding onderbroken. Zie bijlages. Iemand dit al eerder gezien? Tot op heden heeft alles probleemloos gewerkt. Naast de file-informatie maak ik verder eigenlijk geen gebruik van Car-net, maar het zou toch wel fijn zijn als het werkt.
 21. Intussen zelf de oplossing gevonden. In het splitscreen kiezen voor locatie en je ziet precies de coordinaten waar je rijdt/bent,
 22. Gisteravond de update gedaan met een Micro SDXC kaartje met adapter. Probleemloos verlopen in circa 40 minuten. Daarna nog even m'n eigen poi's terug geplaatst.
 23. Ik begrijp dat je auto op contact moet staan, maar kan dit zonder dat de motor loopt? Geen gevaar dat de accu leeg getrokken wordt?
 24. Iemand een idee hoe ik wanneer ik op een locatie ben kan zijn wat daar de coordinaten van zijn?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden