Ga naar inhoud

Brambo

Members
  • Aantal items

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Brambo

  • Verjaardag 13-05-1969

Profile Information

  • Plaats
    ZH
  • Naam
    Brambo

Brambo's Achievements

9

Community reputatie

  1. Ik heb sinds een paar weken hetzelfde geluid. Auto is van hetzelfde bouwjaar en heeft ook zo'n 89000 km gelopen...
  2. Voor mij is het over met de verkeersinfo via de GSM-stick. "Licentie verlopen", zag ik vandaag na wat zoekwerk nadat alleen TMC nog beschikbaar was. Na 3 jaar kun je verlengen, voor EUR 79,- per jaar. Ik heb daar geen trek in. De verkeersinfo was best goed, de andere online diensten voelden aan als een stagiaire-projectje en gebruikte ik zeer zelden. Vanaf nu gaan we dus maar weer volledig op Flitsmeister rijden.
  3. Update: Ik werd het toch wel zat. De monteur merkte tijdens de proefrit niets vreemds aan de bak en dat klopte. Op dat moment reed hij prima. De dag daarvoor alleen maar trillen en schokken. Ik had een filmpje gemaakt van de toerenteller en snelheidsmeter, daarop zag je rare dingen. Zo gingen de toeren bij schakelen van 6 naar 7 skyhigh waarna ze langzaam teruggingen. Gelukkig konden ze daar wat mee. De Passat heeft een week in de garage gelogeerd. Daarbij schijnt zowel de Megatronics-unit als de meervoudige platenkoppeling te zijn vervangen. Alles weer opgelost nu. Maar hoe lang... (nu 75000 km op de klok in 2,5 jaar ongeveer).
  4. @@bm-er: Ik heb de sleutel tijdens de startpogingen op verschillende plekken gehouden, maar dat maakte geen verschil. De batterij is ca. een half jaar geleden vervangen. Dat er tegelijkertijd nog 2 meldingen waren ("Trap rempedaal in", terwijl ik dat deed en "Fout versnellingsbak"), geeft denk ik aan dat er iets grondig in de war was. @@Vdub: Ja dat kennen we. En "U bent de enige met deze klacht, wij herkennen hem absoluut niet". Overigens lijkt de bak sinds dit akkefietje eigenlijk weer een stuk beter te schakelen.
  5. Lees dit nu pas... Blijkbaar had je dealer hier geen zin in en dan houdt het meestal wel op. Overigens begint mijn bak (nu de 63.000 gepasseerd) weer duidelijk minder te worden. Vooral kort na wegrijden (ook bij buitentemperatuur >20 C) merk ik dat het schakelen naar 2 en 3 niet meer helemaal lekker gaat. Bij mijn werk zit een soort heuvel (zeker niet overdreven steil) waar ik 's-middags over moet, kort na de start. Ik doe dat rustig, maar de bak moet wat meer presteren dan. Je merkt dat aan vibraties bij oplopen toerental (ca. 2500 rpm) en het schakelen zelf gaat echt schokkerig. Na een paar minuten en in hogere versnellingen gaat alles weer ok. Ik kan er wel mee leven en ik wil niet als zeikerd bij de garage te boek staan, maar toch. Vorige week sloeg de motor 1 seconde na starten steeds af. Meldingen in display: Wegrijblokkering ingeschakeld, Rempedaal intrappen en Storing versnellingsbak. Na een keer of 5 proberen (contact uit, starten) ben ik uitgestapt, op slot gedaan en toen weer ingestapt. Starten en geen probleem meer sindsdien gehad. Kan een keer gebeuren, maar ik heb geen zin om straks op vakantie ergens langs een donkere snelweg dit mee te maken na een tankstop en dan niet weg te kunnen komen. Vooral de versnellingsbakmelding vind ik onheilspellend... Overigens ben ik een vrij rustige rijder, af en toe gebruik ik de S stand of de flippers en wil ik eens doorrijden. Ik vraag me dan ook af als je echt trapt met deze auto, hoelang het goed gaat.
  6. Dank! Ik heb exact dezelfde structuur, dan moet het eigenlijk in de bestanden zelf zitten. Ik ga eens opnieuw kijken. Edit: Heb de USB stick nu op FAT32 geformatteerd, was NTFS kwam ik achter. Gek genoeg kwam weer de foutmelding "Geen bestanden etc.". Op dat moment de stick even opnieuw erin gedaan, toen werden de POIs wel herkend. In ieder geval heb ik weer een update!
  7. Ik probeer mijn flitsers te updaten in mijn Discover Media (niet-Pro dus). Dit lukte me bijna 2 jaar geleden vrij makkelijk, als ik me goed herinner, maar ben nu al een paar uur aan het tobben, zonder succes. Kan iemand mij laten weten hoe de directory (en sub-directories) op de SD (/USB) eruit ziet? Welke bestanden verwacht de Discover Media? Zodra ik nu de USB drive in USB2 doe, zegt het systeem "Software Update", maar zodra ik dan bij Versie Informatie de update wil uitvoeren, zegt hij dat er geen informatie is...
  8. Bij een bezoek aan de garage even de klacht over de problemen met de DSG gemeldt, alhoewel ik er al aan begon te wennen. Men constateerde gelukkig ook het abnormale geluid en het wat schokkerige schakelgedrag. Dubbele koppeling moest vervangen worden. Bekend probleem en er was een modificatieset voor. Schijnt nogal een klus te zijn ("10 uur arbeid"...) en ben de Passat ruim 2 dagen kwijt geweest. Maar... het lijkt allemaal netjes opgelost en hij schakelt weer als een tierelier!
  9. Heb dit ook gehad, bij ca. 20.000 km., toen het een keer erg koud was. Halve liter bijgevuld, sindsdien niet meer gehad (nu 35.000 km). Had geen koelvloeistof, dus service kwam vullen. Restant van flesje ligt achter in de auto, voor de volgende keer. Ben eigenlijk benieuwd of het bij jou ooit weer gebeurd is?
  10. Als ik stil sta, dan zie ik "D1", bij gasgeven (en dus koppelen) hoor je het geluid. Vandaag was het weer zover. Ik wilde het geluid opnemen met m'n telefoon, maar door de harde regen ging dat niet lekker. Zodra het wel lukt zal ik het hier posten.
  11. Mijn Passat is nu dik 1 jaar oud, ruim 34000 km mee gereden en sinds een tijdje merk ik dat de DSG (vooral als 'ie goed warm is) een raar geluid maakt bij optrekken vanuit stilstand. Nu rij ik weinig stadsverkeer, dus ik maak het maar af en toe mee. Om precies te zijn: Alles koud: DSG werkt wat schokkerig, trap 1, 2 en 3. Je voelt eigenlijk een soort trilling zodra hij opschakelt. Warm: Alles werkt prima, beste automaat ter wereld. Warm na bv. druk stadsverkeer: vooral de 1e versnelling geeft steeds even een soort metaal-achtig geschraap, alsof je 2 metalen koppelingsplaten hebt. Het is dan zo duidelijk hoorbaar, dat voetgangers bij een stoplicht vaak even omkijken... Ook evt. pasagiers vragen altijd wat het is (zo kom je altijd weer op de sjoemel-discussie ). Eigenlijk wil ik deze week even langs de garage, maar wellicht dat iemand hier het al eens meegemaakt heeft... Edit: 2 audiobestanden toegevoegd. Mogelijk moet je de extensie even renamen van .mp3 naar .m4a Dat formaat wordt hier niet toegelaten om te uploaden. DSG geluid 1.mp3 DSG geluid 2.mp3 DSG geluid 2.mp3
  12. Juist voor dit soort situaties zijn EMC richtlijnen bedacht. Een apparaat dat hieraan voldoet, produceert niet meer storing dan in deze richtlijnen is beschreven en is ook bestand tegen storing van andere apparaten, even simpel gezegd. Ontwerp je iets en wil je dat verkopen, dan moet je aan kunnen tonen dat je voldoet aan deze richtlijnen. Je laat het ding dan uitgebreid testen en ontvangt hiervan een certificaat. Komt het niet door de test, dan ga je je ontwerp aanpassen totdat het wel voldoet (ik heb dit in het verleden een aantal keer gedaan. Niet goedkoop, kost tijd, wel leuk om te doen). Voor de automotive is er zelfs nog een strengere richtlijn, als ik me goed herinner... Weet niet of je zover wilt gaan, maar ik zou de fabrikant contacten, je probleem beschrijven en vragen aan welke EMC eisen hun product voldoet. Een zichzelf respecterend bedrijf zal dit (moeten) oplossen.
  13. Je moet minstens 1x per 6 maanden een gesprek voeren, een SMS versturen of data sturen. Dan vervalt er niets.Doe je dat niet, dan krijg je 2 weken van te voren een email. Mijn verbruik zit nog steeds rond de 2-5 ct per dag, niet handig dus om daar een databundel voor te kopen.
  14. Ik heb de kaartupdate van november uitgevoerd en merk ook dat bepaalde zaken er nog/nog steeds niet opstaan. Met name rotondes die zijn aangelegd of juist weggehaald. Iets anders, ik wordt nu af en toe van de snelweg afgestuurd en kort daarna weer terug geleid. Bv. als er langzaamrijdend verkeer is. Je mag dan via een benzinestation parallel rijden en 300 m verderop weer invoegen... Als ik ergens een hekel aan heb is dit het wel. Ook wordt je soms van je route afgestuurd, om vrij snel daarna een U-bocht te maken en weer terug op je route te komen. Op bekend terrein kun je dat wel voorzien, maar bv. in het buitenland en/of in het donker wordt dat anders. Vreemd, lijkt met deze versie vaker te gebeuren.
  15. Is alweer even geleden, maar dealer had geen oplossing. Nu weer bij onderhoudsbeurt firmware ge-update (of gedowngrade, geen idee nog). Werkt nu beter, maar nog steeds niet 100%.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden