Ga naar inhoud

Koots

Members+
 • Aantal items

  311
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Koots

 1. Ik snap je vraag denk ik niet helemaal, maar I'll give it a shot: Carplay werkt bij mij via de USB-C ingang naast de automaatpook, of via Bluetooth. Mijn Brodithouder heeft standaard een USB A stekker, die ik met een klein verloopje in de USB c ingang heb gestoken en dat werkt perfect. Ik gebruik Carplay dus bijna alleen maar via de stekkerverbinding. Dit is volgens mij degene die ik heb: https://www.allekabels.nl/usb-adapter/7214/2266918/usb-c-naar-usb-a-adapter-30.html
 2. Dit lijkt voor nu inderdaad de oplossing. Vinkje uit gezet en nu blijft hij in ieder geval gewoon op de radio staan.
 3. Bij mij gaat de Carplay zowel via Bluetooth als via de kabel, is volgens mij inderdaad vanaf de huidige versie Passat (de mijne is van maart 2020). Updaten bedoelde ik van de MIB, die via netwerkverbinding dan updates binnenhaalt. Gaat volgens mij wel zo met kaartupdates voor de navigatie.
 4. Ik vermoed van wel, aangezien het bij mij van de een op de andere dag ineens gebeurde. Heb niet gezien trouwens of ik een OTA update aan het draaien was kort ervoor. Ik heb nu Carplay in mijn iPhone-instellingen uitgezet voor de Passat; betekent dat ik wel de code moet invoeren als ik Carplay wil gebruiken, maar als het goed is dat hij niet meer automatisch op Carplay springt. Keep u posted!
 5. Heb ik ook gehad, mijn Passat is maandag bij de dealer geweest voor de 30k beurt en daarbij melding gemaakt. De mijne viel uit, eerst met een harde electronische piep, daarna uit en weer opnieuw opstarten. Gebeurde eerst sporadisch, laatst in een rit van 1,5 uur wel 7 keer. Dealer heeft nieuwe software geladen en daarmee lijkt het voor nu verholpen.
 6. Sinds een tijdje start mijn MIB automatisch Apple Carplay op, terwijl ik dat niet altijd wil. Ik wil ook wel eens gewoon radio luisteren, zeker als ik daarmee de vorige rit ook heb geeindigd. Het zorgt nu voor wat extra handelingen om van Carplay naar de radio te schakelen. Ik heb al een beetje gezocht in de instellingen van de MIB en mijn iPhone, maar kan niets vinden. Maakt overigens niets uit of ik hem via de USB-c koppel (dus via mijn Brodit-houder) of via Bluetooth... Iemand een idee?
 7. Sorry voor de veel te late reactie. Is toerental-onafhankelijk (getest door bij 100-110 terug te schakelen). Km-stand is nu ca. 24000, nog niet getest met een andere set banden/velgen. Hij gaat binnenkort wel een keer naar de dealer (beurt en even kijken naar afstelling van de achterklep, die zit wat scheef) en dan zal ik ze vragen hier ook naar te kijken. Ik verdenk de Pirelli's, op mijn vorige auto (Volvo V90) ook veel gedoe mee gehad qua hoogteslag etc..
 8. Niet van afgelopen week maar maandje geleden...
 9. Zwarte trims worden ook weer echt prachtig zwart met Polytrol.
 10. Ik heb hem door iemand in Arnhem laten programmeren, kwam ik aan via de Facebookgroep VAG coding. Ik stuur je wel even een PM met zijn naam.
 11. Beste leden, Wellicht heeft iemand hier raad bij het volgende: mijn Passat is eind maart afgeleverd op Pirelli Cinturato Plus all-season banden (DOT 0720) op de 17" Sebrings. Dit op verzoek van de leasemaatschappij (die wilden geen zomer- en winterbandenwissel meer) en mijzelf (omdat Pirelli zo ongeveer de enige is die een all-seasonband met velgrandbescherming aanbiedt). Vanaf het begin trilde de auto lichtjes boven de 100km/h. Je voelde het een beetje in het stuur en kont, en je zag de bestuurdersstoel ook trillen. Vervelend, maar niet onoverkomelijk. Rondje balanceren zou dit wel oplossen. Na goede ervaringen ben ik 2 weken geleden op vrijdag bij Ron van Empel in Tiel geweest, waar men inderdaad wat onbalans vond en daarnaast ook een klein beetje tape op de naaf heeft geplakt om de minime afwijking tussen velg en naaf volledig op te heffen. En inderdaad, de rit van Tiel naar Nijmegen leverde een glimlach op: getril was zo goed als verdwenen. Echter, maandag erna op weg naar Den Haag voelde ik een soort getril/resonantie bij 110-115km/h. Eerst dacht ik dat het aan het (grove/ZOAB) wegdek lag, in combinatie met de all-seasons. Maar ook op gladder wegdek komt het voor, alleen weer niet altijd. Dat is dus ook waar ik mijn vraagtekens zet: een onbalans lijkt me altijd voor te komen bij bepaalde snelheden, maar dat is nu dus niet. Er lijkt wat dat betreft geen peil op te trekken wanneer het optreedt. Ik heb al het volgende geprobeerd/uitgesloten: toerental: maakt niets uit. Ik dacht dat het wellicht de 2-cilindermodus was die ingeschakeld was, maar dat geeft hij natuurlijk aan in het dashboard en dat merk je ook echt wel bandenspanning: gevarieerd tussen 2.1 en 2.5 bar. Ook hier geen merkbaar verschil rijrichting van de banden: klopt Nog niet bekeken: misschien een loodje van het balanceren losgelaten? Zal dinsdag de wielen eens een voor een demonteren om ze ook eens lekker aan de binnenkant schoon te maken. hoogteslag: ga ervan uit dat ze dit wel gecontroleerd hebben in Tiel, maar wellicht ook niet. Het lijkt ook niet echt op een onbalans, eerder op een resonantie. Stuur trilt ook niet, als ik het moet omschrijven is het alsof je met je auto over zeer grof asfalt rijdt. Klinkt iemand dit bekend in de oren, en is er wellicht een bandengoeroe onder ons/bekend waar ik eens heen zou kunnen gaan om een goede analyse te laten maken? Als er bv. hoogteslag in de banden zit heb ik dit graag op papier zodat ik hiermee naar de dealer/leasemaatschappij kan.
 12. Geen idee eigenlijk (gebruik de VW navigatie eigenlijk niet, alleen Google Maps of Waze) maar zal ook eens kijken..
 13. Het duimen heeft geholpen Ben je ook als hoofdgebruiker aangemeld in de app?
 14. Je bedoelt of je Google Maps op je virtual cockpit kunt laten zien? Nee, dat is helaas niet mogelijk. Chotkan (die bij mij wat mods heeft gedaan) gaf aan dat hij er wel mee bezig is, het zou niet heel moeilijk moeten zijn maar het wordt blijkbaar erg moeilijk gemaakt ;-).
 15. Lijkt me bij die snelheden ook wel lekker om zelf de controle te hebben (vind ik iig wel, en ik heb echt de nodige Autobahn-kilometers gedaan..)
 16. Ik zie het ook niet echt als een nadeel hoor ?. Heb daar nu mijn media staan.
 17. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot op heden nog niet de navigatie van VW heb gebruikt, via Carplay zijn er 2 alternatieven die m.i. intuitiever en mooier zijn (Google Maps en Waze). Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je de navigatie nu niet tussen je klokken kunt afbeelden..
 18. (klopt even af) het issue lijkt verdwenen te zijn door voordat ik de pincode invoerde ik eerst het vinkje heb gezet dat de pincode onthouden moest worden (dat deed ik eerst altijd erna). Fingers crossed
 19. Thanks! Het gaat mij niet eens om de app, die zou ik ook een 2e of 3e tabblad van mijn iPhone kunnen zetten en nooit meer naar kijken ?. Gaat mij er meer om hoe ik ervoor kan zorgen dat ik geen omkijken heb naar het profiel in de auto. Instellingen klaar, profiel klaar en niet meer naar omkijken.
 20. Even een vraagje voor de techneuten: als ik de auto open word ik verwelkomd (welkom Bart), en wordt mijn gebruikersprofiel geladen. Ik ben hoofdgebruiker in het menu, dus dat lijkt allemaal te kloppen. Soms, en dus niet altijd, word ik dan op de DP gevraagd mijn S-Pin in te geven. Nadat ik dit gedaan heb werkt alles perfect. Ik ga dan vaak nog even naar Gebruikersprofiel in het menu, om mijn gebruikersprofiel te beschermen (vinkje staat dan eerst uit, ik zet het aan en geef nogmaals mijn S-Pin in). Het lijkt echter niet uit te maken of ik dit doe, want bij de volgende start en check in het menu is het vinkje weer uit en krijg ik bij het verlaten van de auto de melding dat het gebruikersprofiel niet is beschermd waarna ik dit weer doe in het betreffende menu. Mijn vragen: - Moet ik wellicht iets in We Connect aanpassen zodat mijn profiel beschermd is en blijft, zonder dit continu aan te vinken? - Is dit überhaupt wel aan elkaar gelinkt en moet ik anders gewoon mijn gebruikersprofiel wissen? Ik ben zo goed als de enige gebruiker van de auto, instellingen staan dus goed en hoeven in die zin niet beschermd te worden. - De verkoper zei destijds al dat ik niet veel aan We Connect ging hebben, en meer aan de Mijn Volkswagen-app. Als dit zo blijft (pin invoeren, instellingen die niet onthouden worden) gooi ik hem er liever vanaf, hier ga ik me alleen maar aan ergeren...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden