Ga naar inhoud

AlterEgo

Members+
 • Aantal items

  181
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

AlterEgo won de laatste dag op juni 1 2021

AlterEgo had de meest gelikete inhoud!

Over AlterEgo

Profile Information

 • Plaats
  Hasselt
 • Naam
  Stefan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

AlterEgo's Achievements

11

Community reputatie

 1. Ow goede prijs hoor! Het onderdeel op zich was al rond de 100 eur dacht ik! En laten plaatsen door een professional geeft duidelijk minder kans op 2 putjes in je kofferbakrubber onder het slot
 2. Exact wat ik ook gedaan heb toen, maar dan zelf het motortje vervangen. Was nog een leuke klus. Was je veel kwijt voor de herstelling? Het nieuwe slot maakt wel 2 deukjes in mijn kofferrubber, ondanks hetzelfde onderdeelnummer is het precies toch iets anders qua afmeting. Heb jij dat ook?
 3. heb dat vorig jaar ook aan de hand gehad, misschien kan mijn thread van toen je misschien helpen:
 4. Dat zijn indrukwekkende cijfers. Vooralsnog heb ik kunnen vinden dat de motor die ik heb vrij identiek is aan de 150pk versie. Met dat verschil dat deze laatste ook een variable kleptiming op de uitlaatslag heeft. En de mijne (czca - 125pk) enkel op de inlaatslag. Softwarematig lijken ze idd vlot te tunen met weinig impact op de motor. Ik begrijp dat de aandrijflijn dit ook dan wel goed kan verwerken bij matig rijden. Misschien moet ik het toch maar eens overwegen. Ik twijfel nog.
 5. Dat is toch echt een ‘grote’ vermogenswinst. Kan alles wat daar rond hangt dat hebben?
 6. ow, ja, had me misschien niet duidelijk gemaakt dat ik de kleinste TSI uit de familie heb. De 92KW versie. Hm toch goed voelbaar, wel fijn om te horen !! Een dsg heb ik wel niet .
 7. ja, als ik me niet vergis is dat toch een ander soort motor. En is de 92KW versie van de 14TSI niet zomaar een "software" downgrade. Ben je los van het technische tevreden over de vermogenswinst? Is 30pk vermogenswinst voelbaar? In welke toerentalgebieden?
 8. Dit zijn vooral diesels. Ook ervaring met de TSI motoren uit de 2015 B8 reeks? Ik duizel toch altijd van de mogelijke resultaten: "Van 125pk naar 170pk, Van 200nm naar 300nm..." Ik frustreer me soms aan het gebrek aan vermogen, zeker wanneer we op pad zijn met hele gezin (5 personen). Wat extra trekkracht in zijn 4de of 5de zou aangenaam zijn. Maar zijn de winsten niet vooral te halen in de hogere toeren? Met andere woorden, ondanks de tuning blijft het een slome auto in hoge versnellingen? Ik ben sowieso wel een rustige chauffeur met veel respect voor de mechanische onderdelen in de wagen. Ik zal niets zot doen met koude motor, schakel niet onnodig elektrische verbruikers in en dergelijke. Met warme motor wil ik wel daarentegen de motor graag eens laten werken. Daarom overweeg ik toch om de software te laten aanpassen. Maar ik ben bang dat ik mijn wagen dan sneller naar de eeuwige jachtvelden zal in rijden. Ik heb nu 60.000 km (bj 2015).
 9. Wel, grappig verhaal eigenlijk. Ik heb dus de halogeen lampjes in de DRL en in de mistlampen veranderd naar LED lampjes van alixpress. Na een jaartje begonnen de DRL's te slijten en heb ik af en toe eentje moeten vervangen; Dat begon me wat te frustreren. LED verlichting in de bumper, en halogeen in de gewone lampen vond ik eigenlijk op den duur ook maar niks. Ik heb dus alles weer gewijzigd naar standaard installatie, en eigenlijk kan ik het design en vormgeving in halogeen ook wel appreciëren Learn to love it dus.
 10. Dat is hem helemaal! Top! Moet gesneuveld zijn ergens bij het demonteren van mijn slot dat niet meer wou openen. Bizar. Het gedeelte aan het slot is oké, het is het stukje aan het gedeelte van de koffer dat gebroken is. Gelukkig heb ik het opgemerkt. bedankt!
 11. Hey, Kan iemand voor mij het artikelnummertje en prijs opzoeken van het plastieken afvoerslangetje dat aan het achterklep logo slot zit vergrendeld? Ik merk dat het oogje stuk is bij mijn wagen. bedankt!
 12. Haha oké, dat verklaart veel! handig programmatje zeg!
 13. Oké geen probleem! Wel vreemd dat ik op eBay geen resultaten kan vinden met prefix 3G maar met 5TA wel. Bij deze laatste vind ik dan vooral touran exemplaren. Wat me dan doet twijfelen of het echt zal passen? Het ziet er ook wat anders uit, maar dat zal dan wel te maken hebben met het feit dat het over een update gaat? Als ik geen zekerheid heb via eBay zal ik dinsdag wel gewoon even langs de dealer.
 14. oef oké, en die nieuwere versie kan ik gewoon installeren? Kan je ook checken welke plastic trim ik nodig heb? De huidige heeft wat beschadigingen door demontage. 3G9827520A
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden