Ga naar inhoud

vlkswgnpsst

Members+
 • Aantal items

  248
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over vlkswgnpsst

 • Verjaardag 01-01-1979

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 • Plaats
  Limburg
 • Naam
  Harry

Overige

 • Vagcom
  VCDS kabel
 • Auto
  B8

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

vlkswgnpsst's Achievements

20

Community reputatie

 1. Nee doet het niet zonder VW account . "Meld u aan of registreer om uw Volkswagen te beheren." Maar heb de map updates al gevonden via de url die ik eerder postte .
 2. De kaarten zijn niet meer zomaar te downloaden blijkbaar ? ik krijg een melding “Meld u aan of registreer om uw Volkswagen te beheren” dit is via https://www.volkswagen.nl/service/infotainment/navigatie-update en dan kies ik “discover systemen” . Of kijk ik op de verkeerde plaats ? Edit : na wat zoeken ben ik op een niet officiele volkswagen website gekomen , dewelke een mooi overzicht geeft van de laatste firmware en maps die mogelijk zijn om te updaten (en te downloaden) --> https://mib-helper.com/
 3. Niveaus van remvloeistof , koelvloeistof en olie nagekeken en allen waren nog OK . Heb dan maar via de 0-knop + startknop zowel de olie als inspectie gereset . (had laptop niet bij de hand)
 4. vlkswgnpsst

  Olieservice melding

  Exact 3 maand geleden is mijn auto op jaarlijks onderhoud geweest bij VW (38000km) . Nu krijg ik vandaag melding : olieservice binnen 30 dagen . Vraag : Ga ik de auto nu weer moeten binnendoen of kan ik gewoon zelf olie bijvullen (5W30LL) en de melding resetten via mijn VCDS kabel ?
 5. vlkswgnpsst

  DSG Gear frame

  Had er al eens eerder gekeken , maar de grijze bracket die rond de pook zit staat nergens op de fotos . Of kijk ik er nu toch over 🤪
 6. vlkswgnpsst

  DSG Gear frame

  Dat ABS moeilijk te lijmen is met secondenlijm wist ik zelfs niet . Weeral wat bijgeleerd . Ik heb het in elk geval eens geprobeerd met wat secondenlijm van de Action . Eens zien hoe lang het houdt . Ik kan maar proberen . Wanneer het kouder wordt zal de kans wel groter zijn dat het breekt , dat lijkt me niet onlogisch . Dat is vrijwel exact wat ik zoek inderdaad , en ook nog aan een goede prijs . Wanneer de secondenlijm lost (kan morgen al zijn ;)) , dan ga ik die verkoper asap contacteren . Bedankt voor alle hulp !
 7. vlkswgnpsst

  DSG Gear frame

  Ja dat begrijp ik zeker wel . Maar wat ben ik met 2 hooglans schakelindicatoren en 2 schakelpoken vraag ik mij af . Heb namelijk maar 1 auto Misschien moet ik een alternatieve piste bewandelen :
 8. vlkswgnpsst

  DSG Gear frame

  Niet apart te verkrijgen ? ... ajjjj 😕 70-90 euro voor zo'n plastiek frame ? Zelfs dat vind ik al absurd veel eerlijk gezegd . Is niet eens ijzer/chroom maar gewoon grijs gespoten plastiek , vandaar ook dat het zo makkelijk brak .
 9. vlkswgnpsst

  DSG Gear frame

  Ben daarstraks wat wild geweest bij het demonteren en nu is mijn grijs gear frame rondom de DSG pook (zie foto als voorbeeld) op 1 plaats gebroken . Valt niet super hard op , maar zou het toch graag vervangen . Mag zelfs een andere kleur zijn , zwart/grijs of carbon of zo . Heeft zoiets een typenummer ? En waar kan ik zoiets het goedkoopst vinden volgens jullie ? Het betreft hier een DSG uitvoering van Passat B8 , met chauffeursstoel links (dus gewoon NL/BE auto) .
 10. Super ! Bedankt voor de hulp jaap . ik heb het inderdaad open gekregen . Moest veel harder trekken dan ik had verwacht . Hopelijk krijg ik het ook weer terug dicht nadien
 11. Hoi Jaap , bedankt . Dus gewoon schroefje voor aan het paneel los draaien en dan naar beneden trekken ? Achterste paneel hoeft er toch niet eerst afgehaald te worden of zo ?
 12. Het gaat dus om dit paneel aan de voeten van de passagier :
 13. Ik moet toegeven dat mijn reactie ook aan de late kant is Bij mij zeiden ze ooit dat er een software update in de maak was . Case was lopende bij Dieteren . Ondertussen een aantal onderhoudsbeurten verder , maar men heeft nooit melding gemaakt dat ze een update gedaan zouden hebben , of dat mijn gemeld probleem zou verholpen zijn . Dus ik heb mij ook al die tijd niet meer bezig gehouden met al die mankementen in hun software . Maar nu vraag ik mij af of de versie die ik momenteel er op heb staan het probleem ZOU MOETEN verholpen hebben . Indien ja wil ik er nog wel eens wat op beginnen letten . Wat ik nog wel steeds zie is die melding van "vergeet uw telefoon niet" , ondanks dat ik dat ooit meerdere keren heb uitgeschakeld in de opties . Ondertussen zoveel jaar later nog steeds niet opgelost .. . Heb net in mijn console gekeken en die zegt : hardwareversie h51 softwareversie 1187 De software die er bij mij op stond in 2017 was versie 0814 . Ik heb een VCDS kabel voor mijn auto . Is het mogelijk om die softwareversie daar zelf mee te updaten eigenlijk ? En haalt vcds zelf de laatste versie binnen of hoe gaat zoiets .
 14. Nu heb ik ooit een laadkabel laten installeren in mijn B8 om mijn telefoon mee op te kunnen laden . Deze platte micro usb kabel is mooi weggewerkt en gaat rechts van de knop voor stuurverwarming naar beneden de middenconsole in . Vermoedelijk aangesloten ergens achteraan de sigarettenaansteker . Nu zou ik graag die kabel zelf willen vervangen door een usb c model (ipv de huidige micro usb) . Het het gedeelte rond de DSG pook los , maar daarmee kom ik niet aan het uiteinde van de laadkabel . Zou dus graag het zijpaneel van de middenconsole eens los maken om te kijken hoe het juist aangesloten is . Mijn vragen : - Hoe krijg ik het rechtse zijpaneel van de middenconsole los (dus dat paneel aan de voeten van de bijrijder) . Heb de 2 torx schroeven die ik gevonden heb achter 2 kapjes losgevezen (1 aan voeten bijrijder en 1 net achter de bijrijderstoel) . Ook al eens geprobeerd dat zachtjes naar beneden te trekken maar lukt niet echt . - Momenteel heb ik dus het gedeelte rond de DSG pook los gehaald , maar het volgende is wel vervelend : ik moet de pook in D zetten , maar daarvoor moet ik dus mijn contact inschakelen . Is het dan nog wel veilig om te startknop en alle knoppen rondom de DSG te ontkoppelen ? Auto gaat nu ook telkens piepen als ik de deur open doe uiteraard omdat hij niet in P staat . - Ik heb op het forum ergens gelezen dat het mogelijk zijn zou om de interne stroomvoorziening van de auto uit te schakelen met een switch die 2 dikke draden (rode en zwarte) onderbreekt . Dus niet het ganse loskoppelen van de batterij voor heel de auto . Is dit misschien een oplossing voor bovenstaand probleem ? En hoe doe ik dat juist ?
 15. Doen ze op 60k KM OFWEL op 4 jaar . En mijn auto is net 4 jaar geworden dus ja ..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden